چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۱
کد مطلب : 111360

واقعیت هایی از بغداد تا بیروت

عراق و لبنان طی روزهای اخیر به محور اصلی محافل رسانه‌ای و سیاسی جهان مبدل شده‌اند بگونه‌ای که تحولاتی همچون کشتار مردم یمن توسط سعودی...

عراق و لبنان طی روزهای اخیر به محور اصلی محافل رسانه‌ای و سیاسی جهان مبدل شده‌اند بگونه‌ای که تحولاتی همچون کشتار مردم یمن توسط سعودی، جنایات صهیونیست‌ها علیه فلسطینی‌ها، مبارزه موفق جبهه مقاومت با تروریسم در حاشیه قرار گرفته که خود ابهامات بسیاری در باب ریشه‌های واقعی تحولات لبنان و عراق ایجاد کرده است. البته آمریکایی‌ها با برجسته سازی ادعای کشته شدن بغدادی سرکرده داعش سعی کرده‌اند تا خود را فاتح مبارزه با تروریسم معرفی نمایند اما همچنان تحولات عراق و لبنان در صدر اخبار قرار دارد. در باب عراق آنچه مطرح می‌شود آن است که ریشه شکل گیری تظاهرات اخیر در استانهای مختلف عراق اعتراض به وضعیت اقتصادی و اجتماعی و فساد موجود در برخی سیاستمداران و دستگاههای اداری و حکومتی بوده و هدف دیگری ندارد. نکته قابل توجه آنکه دولت عادل عبدالمهدی با به رسمیت شناختن حق اعتراض قانونی تلاش می کند ضمن برکناری عوامل اصلی فساد در حکومت، تلاش می کند با شتاب دادن به روند اصلاحات اقتصادی و اجتماعی شرایط لازم برای پاسخگویی مناسب و متناسب با نیازهای واقعی مردم عراق برای حفظ آرامش وجلوگیری از وقوع ناامنی را فراهم نماید.مرجعيت ديني عراق نیز ضمن حمايت از تظاهرات مسالمت اميز ، تظاهركنندگان را از هرگونه اعمال خشونت بار ، حمله به نظاميان و تخريب اموال عمومي و خصوصي بر حذر داشت تا اين اقدامات مورد سوء استفاده برخي كشورهاي بيگانه نشود.
این اقدامات مثبت در تحقق مطالبات مردمی در حالی صورت گرفته است که جریان های مخالف دولت عراق اعم از برخی گروههای سیاسی و همچنین عوامل نفوذی تلاش می کنند با سوء استفاده از مطالبات واقعی مردم صمن ایجاد ناامنی و بی ثباتی، دولت بر آمده از رای مردم را سرنگون و با تشکیل دولت اضطراری زمینه را برای مداخله کشورهای خارجی بویژه امریکا برای تحمیل یک دولت جدید در عراق فراهم نمایند. ابهام در اینگونه رفتارها زمانی بیشتر می‌شود که بغداد این روزها با مسأله مهم دیگری دست و پنجه نرم می کند و آن حضور بدون اجازه نظامیان آمریکایی در این کشور است که از سوریه به غرب عراق منتقل شده اند. نکته مهم آنکه پس از خروج آمریکا از سوریه، ۱۲ هزارداعشی زندانی از زندان‌های شبه‌نظامیان کُرد آزاد شدند.البته در این بین نباید از اقدامات مغرضانه رسانه های وابسته به آمریکا و عربستان سعودی نظیر «الحره، العربیه، الحدث و…» در پوشش هدفمند اخبار اعتراضات در عراق غافل بود. سفارت آمریکا هم چنین در اطلاعیه‌ای برای چندمین بار از حمایت واشنگتن از برگزاری تظاهرات در عراق خبر داد. اما نکته دیگر در باب تحولات لبنان است که می‌توان آن را حلقه مکمل تحولات عراق برای به آشوب کشاندن منطقه دانست. وضعیت لبنان از آنجا رو به وخامت گذاشت که چند سالی است با فشارهای آمریکا بر تجار لبنانی خصوصا شیعیان خارج از کشور، انتقال پول به داخل کشور محدود و محدودتر شد و به علت سختگیری بانکها که در راستای سیاستهای آمریکا به تحریم برخی اشخاص دست زدند، برخی تجار سرمایه خود را از بانکهای لبنان بیرون کشیدند که گفته می شود بالغ بر بیش از سه میلیارد دلار بوده است. رییس بانک مرکزی لبنان هم سیاستهای مالی خاصی وضع کرد که نه تنها خالی از فساد نبود، که به ضرر اقتصاد کشور و خالی شدن خزانه دولت تمام شد. اعطای وامهای چند ده میلیون دلاری بدون بهره به سیاسیون و برخی تلویزیونهای لبنانی، اعطای اوراق قرضه کم بهره به بانکها که باعث می شد با به گردش در آوردن آن در بانک خود، سود فراوانی از جیب مردم و خزانه دولت کسب کنند و در آخرین گام، متوقف کردن وام مسکن و دستور به بانکها برای حفظ ارزهای خارجی از جمله این موارد هستند.
احزابی خاص همچون حزب قوات اللبنانیه به ریاست سمیر جعجع که در جریان ۱۴ مارس قرار دارند به عقده گشایی علیه یکدیگر و علیه حزب الله و مقاومت پرداختند. خطری که اکنون لبنان را تهدید می کند تلاش احزاب معلوم الحال حاضر در دولت، برای کنترل و جهت دادن به تظاهرات و شعارهای ضد حزب الله و ایجاد ایست و بازرسی های مسلح در مناطق خود است که با محکومیت مردم و احزاب دیگر روبرو شده است. در این میان در باب تحولات لبنان و عراق یک اصل مهم وجود دارد و آن اینکه سرنگونی دولت و خروج اعترا‌ض‌ها از وضعیت مسالمت آمیز جز تحقق اهداف دشمنان این کشورها نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت و این مردم عراق و لبنان هستند که در این میان متضرر خواهند شد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcjmvevyuqevtz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی