يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۰
کد مطلب : 104764
وقتی خرج کردن از رهبری عادت می‌شود!

بستن دهان منتقدان با روبان بنفش

بستن دهان منتقدان با روبان بنفش

برخی عادت کرده‌اند که همه تمایلات خود و جناح مطلوبشان را به حساب رهبری گذاشته و با بیان خواسته‌های خود از زبان رهبری هم نتیجه و هم واکنش‌ها را به جایگاه والا و معنوی رهبر انقلاب اسلامی در نظام گره بزنند و کاری کنند که جنبنده‌ای جرات نقد نداشته باشد!
یکبار می‌گویند مذاکره با ۱+۵ با هدایت کامل رهبری بوده، یکبار آنقدر اصرار بر ورود رهبری بر جزئیات برجام و تایید ایشان دارند که حتی خود رهبری وارد شده و در واکنشی منطقی به این مساله اشاره می‌کنند که در جزئیات دخالتی نداشته‌اند و بار دیگر نتیجه برجام را به رهبری گره زده و طوری وانمود می‌کنند که هرکس از برجام انتقاد کند انگار از رهبر انقلاب انتقاد کرده است!!! هر چند که جرات نقدپذیریشان به اندازه رهبری نیست و ای‌کاش حداقل به اندازه‌ای که از رهبری خرج می‌‌کنند به نظرات و نصیحت‌ها‌ی دلسوزانه‌ ایشان گوش می‌دانند.
حالا هم بعد از سخنان رهبر معظم انقلاب در نماز عید سعید فطر و توصیه ایشان بعد از اشاره به مواردی در جهت اصلاح امور به وحدت؛ قبله‌شان شده و این توصیه را بستن دهان منتقدان تعبیر کرده‌اند و چپ و راست مصاحبه می‌کنند که اگر انتقاد کنید بر خلاف نظر رهبری عمل کرده‌‌اید؟ اما واقعا رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز عید سعید فطر چه گفتند که طرفداران دولت بنفش از آن روبانی ساخته‌اند برای بستن دهان منتقد؟! 

توصیه‌‌هایی که شنیده نشد
رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های عید سعید فطر با اشاره به این نکته که امروز توطئه اصلی دشمن عبارت از «فشار اقتصادی» به توده‌های مردم برای خسته و ناامید کردن آنان است، همه دستگاههای حاکمیتی و مسئولان را به تلاش بی‌وقفه برای مقابله با این توطئه توصیه و خاطرنشان کردند:«یک کانون مرکزی با حضور سران سه قوه و فعالان اصلی قوا برای رسیدگی به مسائل اقتصادی تشکیل شده است که این کانون باید مسائل اقتصادی را قدم به قدم دنبال کند، تصمیم‌های قاطع بگیرد و آنها را اجرا کند.»
اما انگار چنین توصیه‌ای شنیده نشده است چراکه به قدری که دولتمردان و طرفدارانشان درباره وحدت و برداشت خودشان مبنی بر انتقاد نکردن حرف‌هایی را بیان کردند به چنین توصیه‌ای اشاره نداشتند ضمن اینکه چنین توصیه‌ای نشان از ضعف سیاست‌های اقتصادی دولت دارد چراکه اگر سیاست‌های اقتصادی درست نگاشته شده بود نیازی به توصیه برای بهبود اوضاع نمی‌بود. در واقع رهبری در پس این توصیه انتقادی را به سیاست‌های اقتصادی دولت داشتند.

تاکید بر افزایش تولید
در کنار این ماجرا رهبر معظم انقلاب حتی وارد جزئیات اقتصادی نیز شده‌‌اند. ایشان با اشاره به وجود نقدینگی بالا در کشور افزودند: «صاحبان این نقدینگی، آن را به سمت تولید هدایت کنند.»
ایشان، دست‌اندرکاران تجارت و بازرگانی خارجی را نیز به پرهیز از واردات کالاهای غیرضرور و کالاهایی که مشابه داخلی دارند، توصیه مؤکد کردند و گفتند: «یکی از عادت‌هایی که میان برخی از مردم رواج دارد و باید کنار گذاشته شود، سفرهای تفریحی و غیرضروری به خارج از کشور است.»
در واقع با این دو توصیه هم به مردم و هم به مسئولان انتقاداتی را وارد دانسته و راه و مسیر اصلاح آن انتقادها را نیز بیان کردند اما در انتقادی جزئی‌تر وارد اقدامات وزارت اقتصاد شدند و در این خصوص نیز توصیه‌هایی داشتند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی تصمیم‌های وزارت اقتصاد برای رونق فضای کسب و کار و برطرف کردن موانع، این تصمیم‌ها را مثبت ارزیابی و بر پیگیری جدی آن تأکید کردند. و به نوعی درباره اهمیت این ماجرا و ضعف‌های صورت گرفته در ۵ سال اخیر تلویحا اعلام نظر کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیگیری جدی موضوع مبارزه با فساد را خاطرنشان کردند و با اشاره به حضور جوانان در بخش‌های تولیدی و سازندگی، لزوم تشویق آنان و حمایت از واحدهای تولیدی را مورد تأکید قرار دادند. به نوعی کارهای صورت گرفته در مبارزه با فساد را کافی ندیدند و در این خصوص نیز به مسئولان توصیه کردند اما این هم از آن توصیه‌هایی بود که خوشایند دولت و طرفدارانش نمی‌توانست باشد.

جلوگیری از تهمت و افترا به جای انتقاد!
در نهایت ایشان، وحدت آحاد مردم و وحدت ملی و اجتماعی را موضوعی مهم خواندند و با اشاره به رواج پدیده ناپسندِ توهین و تهمت به یکدیگر در فضای مجازی خاطرنشان کردند: «اینگونه اقدامات که گناه کبیره است، به فضای عمومی کشور و وحدت ملی لطمه می‌زند. همه باید نسبت به وحدت در جامعه اهتمام داشته باشند و از تهمت‌زنی به یکدیگر بپرهیزند.» در نهایت رهبری با این بیانات توصیه دارند که در خلال انتقاد تهمتی به کسی زده نشود نه اینطور که برخی برداشت کردند و از اساس منکر بیان انتقادات شدند.
رهبری در خطبه‌های نماز عید فطر بیش از اینکه توصیه به بستن دهان منتقدان داشته باشند به توهین و افترا نداشتن جناحین و رسانه‌ها تاکید کرده و به مسئولان انتقاداتی را وارد دانسته که براساس آن توصیه‌هایی را مطرح کردند. بر همین اساس می‌توان گفت که در واقع رهبری نه تنها خواستار بستن دهان منتقدان که مخالف شریعت و ارزش‌های جمهوری اسلامی است؛ نشدند بلکه تنها به هوشیاری براساس اختلاط نشدن انتقاد به توهین افترا تاکید کردند، چیزی که انگار توسط برخی بد فهمیده شده و یا تلاش شده برداشت شخصی مبنی بر انتقاد نکردن به مردم القا شود.
آنچه وحدت مردم را خدشه‌دار می‌کند پاسخگو نبودن مسئولان و بستن دهان منتقدان است که باعث می‌شود انتقادها به توهین تبدیل شده و در شبکه‌های غیرمجاز آمیخته با شایعات مطرح شود. مادامی که دولت با مردم غریبگی کند، شکافی بین دولت و عامه ایجاد می‌شود که می‌تواند راه نفوذ دشمنان را در جامعه ایجاد کرده و در نهایت به نفع دشمن تمام شود. پس برای جلوگیری از نفوذ بیگانگان و خدشه وارد نشدن به وحدت ملی لطفا دولتی پاسخگو و متوجه به مطالبات مردم و احترام‌کننده منتقدان را تشکیل دهید نه کسانی که به بستن دهان منتقد سوگند خورده و در عمل برای بستن دهان‌ها بهانه جور می‌کنند.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcjmxevxuqeyaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی