دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۹
کد مطلب : 102388
ارتش میانمار به مانور نظامی مشترک با آمریکا و تایلند دعوت شد

رزمایش قاتلان روهینگیا

رزمایش قاتلان روهینگیا

در اقدامی که می‌توان آن را مانور مشترک قاتلان دانست، علی‌رغم انتقادات بین‌المللی از میانمار به خاطر ظلم و جنایت علیه مسلمانان روهینگیا، ارتش این کشور به رزمایش مشترک با آمریکا و تایلند دعوت شد.
در توجیه اقدام مغایر با قوانین حقوق بشری آمریکا، «کریستوفر لوگان» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت تایلند، ارتش میانمار را برای حضور به عنوان ناظر در رزمایش سالانه «کبرای طلایی» دعوت کرد. در این رزمایش هزاران نیروی نظامی آمریکایی، تایلندی و دیگر کشورهای آسیایی شرکت خواهند داشت.
ارتش میانمار که از سوی مجامع بین‌المللی به خاطر محاصره، کشتار، ممانعت از رسیدن کمک‌های بشری و تبعید مسلمانان روهینگیا مورد انتقادات شدید واقع شده، قرار است نقش نظارت بر امور انسانی و امدادرسانی در این رزمایش را برعهده داشته باشد. یک مقام ارشد در اداره اطلاعات نیروهای مسلح تایلند گفت که هنوز معلوم نیست میانمار این دعوت را قبول کند اما تایلند مشتاق حضور این کشور است.
وی در مواجهه با سوال درباره کشتار مسلمانان روهینگیا گفت: «آن یک مسئله جداگانه و سیاسی است. ما نظامی هستیم. این یک رزمایش نظامی است و ما هرگز درباره آن صحبت نکردیم.»
مسلمانان میانماری ساکن ایالت راخین در غرب میانمار به نام مسلمانان روهینگیا شناخته می‌شوند. آنان دست‌کم از سال ۲۰۱۲ مورد حمله بوداییان هستند و آنچه بر شدت این وضعیت می‌افزاید سکوت مقامات دولتی است تا جایی که گاه نظامیان دولتی نیز در اقدامات خشونت‌بار سهیم می‌شوند.
تاکنون قتل‌های فجیعی علیه مسلمانان این منطقه که شمارشان یک میلیون و صدهزار نفر برآورد شده بود، اتفاق افتاده و هزاران نفر (۱۴۰ هزار حداقل) از محل زندگی خود آواره شده‌اند.
لازم به ذکر است در حالی که دولت میانمار در پی فشارهای بین‌المللی توافقی را با بنگلادش مبنی بر بازگشت مسلمانان روهینگیا امضا کرده است اما هیچ نشانه‌ای مبنی بر اجازه بازگشت مسلمانان روهینگیا به میانمار وجود ندارد. با وجود اینکه چندی پیش، بنگلادش و میانمار بر تعهد خود به منظور آغاز روند بازگشت آوارگان روهینگیا به میانمار از ماه ژانویه به رغم نگرانی نسبت به ایمنی بازگشت آنها تاکید کردند، اما ارتش این کشور اعلام کرده است که نباید انتظار داشت تعداد بسیاری از پناه‌جویان بازگردند.
وزرای خارجه بنگلادش و میانمار در دیداری در شهر داکا توافق ۲۳ نوامبر برای بازگشت داوطلبانه حدود سه چهارم از یک میلیون آواره روهینگیایی ساکن کمپ‌های آوارگان در مرز دو کشور را نهایی کردند.
کریس لوا، یک کارشناس امور روهینگیا اعلام کرد: دولت میانمار برای آغاز روند بازگشت پناه‌جویان به کشور هیچ مقدمات و آمادگی‌ انجام نداده است. در حالی که دولت میانمار اعلام می‌کند که مسلمانان روهینگیا اجازه دارند به خانه‌های خود بازگردند تعدادی کمی از این خانه‌ها در درگیری‌های چند ماه پیش در این منطقه سالم باقی مانده‌اند. برخی مقامات اعلام کردند که پناه‌جویان به کمپ‌هایی در ایالت راخین منتقل می‌شوند. در همین راستا وزارت اطلاع‌رسانی میانمار اعلام کرد: در حال حاضر دو اتاقک موقتی نزدیک ایستگاه پلیس در ایالت راخین برای پذیرش پناه‌جویانی که به کشور بازگشته‌اند، ساخته شده است.
براساس اعلام این وزارتخانه، به نظر می‌رسد که پناه‌جویان تنها به صورت موقت می‌توانند در این کمپ‌ها بمانند. در همین راستا عارف الله، یک مسلمان ۳۴ ساله روهینگیا که در کمپی در بنگلادش ساکن است با ابراز نگرانی نسبت به بازگشت به میانمار گفت: اگر دولت میانمار واقعا می‌خواهد که ما به کشور بازگردیم باید حقوقمان را بدهند. آنها می‌توانند خانه‌هایی را در خاکی که پیشتر خانه‌های ما را سوزانده‌اند، بسازند، اما آنها نمی‌خواهند چنین کاری انجام دهند.
از سوی دیگر گروهی از منتقدان و والدین در انگلیس می‌گویند نام آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار باید از یکی از کتاب‌هایی که اخیرا برای کودکان و نوجوانان در این کشور منتشر شده و چهره‌های سرشناس زن در جهان را به عنوان الگو برای دختران معرفی کرده، حذف شود. این کتاب با نام "داستان‌های قبل از خواب برای دختران شورشی" یکی از محبوب‌ترین کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان در انگلیس در سال ۲۰۱۷ بوده و در آن یک مجموعه داستان درباره زنان الگو در جهان از ماری کوری و آملیا ارهارت تا هیلاری کلینتون و سرنا ویلیامز منتشر شده و هدفش الهام بخشیدن به دختران برای پیشرفت و بلندپروازی بوده است.
اخیرا اما مناقشه‌ای درباره حضور آنگ سان سوچی به عنوان یکی از ۱۰۰ الگوی زن در این کتاب به وجود آمده است. زمانی که این کتاب سال گذشته میلادی انتشار یافت، نام سوچی به عنوان یک برنده جایزه صلح نوبل و نماد شجاعت در برابر سرکوب‌گری در میانمار شایسته حضور در این کتاب شناخته شد اما نحوه واکنش او به خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار سبب شده که انتقاداتی علیه بودن نام وی در این کتاب مطرح شود.

https://siasatrooz.ir/vdcjo8evouqeytz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی