جمعه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۴
کد مطلب : 105583
صدرالحسینی در گفت‌وگو با سیاست روز تحریم‌های آمریکا و روابط ترکیه با ایران را تحلیل کرد

آشفتگی آمریکا با اتحاد ایران و ترکیه

آشفتگی آمریکا با اتحاد ایران و ترکیه

در حالی چند روز بیشتر از اولین فاز تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا علیه ملت ایران نمی گذرد که مقامات ترکیه ضمن واکنش تند به این تحریم‌ها بر اراده آنکارا مبتنی بر ادامه همکاری‌ها با تهران آن هم بدون توجه به تحریم‌های واشنگتن تأکید کردند.
البته پیش از این نیز این رفتار را از سوی کشور ترکیه شاهد بودیم به ویژه در زمان تحریم‌ها که به اشکال مختلفی از ملت ایران حمایت کرد.
مراودات اقتصادی، سیاسی، گردشگری و فرهنگی آنکارا با تهران نیز مزید بر علت است که این کشور ایران همسایه بزرگ و قدرتمند، را به دلیل زیاده خواهی‌های گستاخانه آمریکا رها نکند. در همین رابطه فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری کشورمان به ترکیه شامگاه پنج‌شنبه با رئیس‌جمهوری این کشور دیدار و پیام کتبی روحانی را به وی تسلیم کرد.
محمود واعظی در این دیدار درباره آخرین تحولات مربوط به برجام، آغاز تحریم‌های جدید آمریکا و مواضع کشورمان در این موارد با رجب طیب اردوغان گفت‌وگو کرده و بر عزم کشورمان بر مقاومت تا پشیمان کردن آمریکا از اقدام خود تأکید کرد.
واعظی در ادامه این دیدار برخی دیگر از موضوعات مورد علاقه دو کشور در عرصه‌های دوجانبه و منطقه‌ای را با رئیس‌جمهوری ترکیه مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
رئیس‌جمهوری ترکیه نیز ضمن ابراز خرسندی از دریافت پیام روحانی، مجددا بر اراده ترکیه مبتنی بر ادامه همکاری‌ها با ایران تاکید کرده و در خصوص راهکارهای مربوط به چگونگی توسعه هرچه بیشتر مناسبات میان دو کشور و رفع موانع احتمالی موجود تاکید کرد. اردوغان در ادامه ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک با رئیس‌جمهوری کشورمان ملاقات کند.

ترکیه منافعش با ایران را فدای آمریکا نمی‌کند
سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص واکنش ترکیه به تحریم‌های ضد ایران از سوی آمریکا و تداوم حمایت این کشور از تهران گفت: نگاه یکجانبه آمریکایی‌ها به مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مدت‌هاست که به بن بست رسیده و مقامات کاخ سفید در مسائل مهم بین المللی به یک تنهایی مرگبار دچار شده‌اند.
وی افزود: در حقیقت آمریکایی‌ها هنوز در فضای دوران اواخر قرن بیستم سیر می‌نمایند و تصور دارند پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی آنها یکه تاز جهان هستند؛ سیاستمداران آمریکا به غلط تصور می‌کنند فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی فقط با برنامه‌های آمریکا صورت گرفته و امروز هیچ کشور، اتحادیه و یا ائتلافی قادر به مقابله با آنان نیست و آنان کدخدای جهان هستند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مدتی است آمریکایی‌ها در مسائل مهم جهانی و منطقه‌ای به یک تنهایی استراتژیک دچار شده و مانند فردی هستند که قصه‌ای را برای خود تعریف می‌کنند و پس از پایان قصه برای خویش شروع به دست زدن می‌نمایند یعنی آمریکای تنها با خود شیفتگی و خود بزرگ بینی که خصوصیت همه مستکبران است امروز در مقابل جمهوری اسلامی دست به تحریم‌های گسترده زده و فکر میکنند همه جهان با وی همراه خواهند بود اما، همه ناظران و پژوهشگران سیاسی در هفته‌های اخیر به این یکجانبه گرایی آمریکا در مقابل مردم سر افراز ایران پشت نموده و مجدداً وی را تنها گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه در آخرین "نه" بزرگی که آمریکایی‌ها شنیدند و آنان را به یک واکنش غیر متعارف نیز واداشت کشور ترکیه بود، تصریح کرد: آمریکایی‌ها مجبور شدند برای به اصطلاح تنبیه مردم و دولت ترکیه دو نفر از وزرای اقتصادی این کشور را در لیست سیاه تحریم گذاشته تا شاید به این وسیله کشور ترکیه را مجبور به همراهی در تحریم‌های ظالمانه خویش علیه ایران بنمایند، در همین روزهای گذشته رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران با مقامات ترکیه دیدار و گفت‌وگو نمود و مسئولان عالی رتبه ترکیه عدم همراهی خویش با آمریکا را برای تحریم ملت ایران اعلام کردند.
صدرالحسینی اظهار داشت: در محافل سیاسی این سوال وجود دارد آیا با وجود اختلاف نظرهایی در موضوعاتی مانند تروریسم در سوریه آیا ترکیه به تعهدات خویش به همسایه مقتدر و بزرگ خود پایبند خواهد بود؟ و یا به دنبال راضی نمودن تحریم کنندگان بزرگ که تحریم برای آنان به یک عادت سیاسی تبدیل شده است خواهد پیوست؟ به نظر می‌رسد برای پاسخ به این سوال بررسی عمق روابط استراتژیک ایران و ترکیه و نیاز دو کشور به مبادلات اقتصادی و تعمیق این مبادلات باید توجه نمود ضمناً تاریخ روابط دو کشور در طول ۳۰سال گذشته ما را به پاسخ‌های این سوال نزدیک می‌کند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی بیان داشت: مختصراً باید گفت دو کشور ایران و ترکیه که مشترکات سیاسی و اقتصادی و مردمی و مرزی گسترده‌ای باهم دارند نمی‌توانند در معادلات منطقه‌ای، خود را تابع قدرت‌های فرامنطقه‌ای قرار دهند.
وی افزود: در حقیقت این دو کشور حتی در اوج اختلافات خویش در خصوص مفهوم تروریسم در منطقه و کشور سوریه مراودات اقتصادی خویش را قطع ننمودند و این نشان از عمق راهبردی نیاز دو کشور در امور اقتصادی است، نباید فراموش کنیم نیاز مبرم صنایع و منازل کشور ترکیه به گاز ایران و نیاز این کشور به آب راه‌های بین المللی سواحل ایران و به گردشگری ایرانیان نیاز دارد و در مقابل ایران به راه‌های ترانزیت ترکیه به اروپا، توانمندی بعضی از صنایع آن کشور نیازمند است.
این استاد دانشگاه گفت: هر دو کشور به این نتیجه رسیده‌اند که آنان هستند که می‌توانند برای آینده ملت‌های خویش تصمیم سازی نموده و آن تصمیم را عملیاتی کنند.
صدرالحسینی در پایان خاطرنشان کرد: در جمع بندی نهایی باید گفت راه روشن دو کشور برای توسعه مبادلات تجاری صنعتی بانکی و مرزی کاملاً برای مسئولین فعلی هر دو کشور مشخص و معلوم است، بنابراین به نظر می‌رسد اقدامات اخیر هوشمندانه دو کشور برای گسترش روابط و افزایش حسن همجواری و مقابله با کشورهای فرامنطقه‌ای که بارها دشمنی خود را با مردم این منطقه آشکار نموده‌اند بسیار مناسب و در مواضع مشترک پایبندی خود را به حسن همجواری اعلام داشتند.

https://siasatrooz.ir/vdcjoievtuqeyiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی