دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 114484
نگاهی به نکات مطرح در دیدار مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس یازدهم

ترسیم نقشه راه مجلس در راستای انتظار مردم

ترسیم نقشه راه مجلس در راستای انتظار مردم

مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به نکات بسیار مهمی اشاره کردند که شاید در این میان تاکید ایشان بر انقلابی بودن و انقلابی ترین مجلس پس از انقلاب بار مسئولیت این مجلس را دو چندان کرد.
ایشان مجلس یازدهم را «مظهر امید و انتظار مردم» خواندند و با استناد به «بنیه قوی و ظرفیت‌های مادی کشور» و «توانایی‌هایی معنوی و ایمانی ملت» تأکید کردند: اطمینان داریم همه مشکلات موجود قابل حل است و مجلس باید با اولویت‌بندی مسائل، پرهیز از حاشیه‌سازی و نیز کار مخلصانه برای مردم در روند حل مشکلات، تأثیر محسوس بگذارد.
از این رو چنین اظهاراتی سرمایه معنوی بزرگی برای مجلس یازدهم است تا در عرصه خدمت رسانی و گره گشایی از تنگناهای اقتصادی و فرهنگی قاطعانه تر عمل کند.
ترسیم نقشه راه
یکی از نکات در فرمایش‌های ایشان که بیش از هر چیز دیگری به چشم می‌خورد ترسیم نقشه راه برای مجلس انقلابی در ادامه مسیر است. رهبر انقلاب، پرهیز از بعضی از نکات حاشیه ساز و همکاری قوای سه گانه برای حل مشکلات مردم را از مهمترین مسائل مورد توجه و راهکارهای پیش روی مجلس دانستند. عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در توییتر در این باره نوشت: رهبر انقلاب مؤلفه‌های اصلی نقشه راه آینده را در دیدار با نمایندگان ترسیم کردند.
وی با بیان اینکه رهبری در دیدار با نمایندگان، منشور حل مشکلات کشور از طریق همکاری قوای سه گانه را ترسیم کردند، افزود: سه عنصر پرهیز از حاشیه سازی، معیشت مردم و اصلاح روند قانونگذاری به همراه همدلی و هماهنگی مقامات، مؤلفه‌های اصلی نقشه راه آینده کشور است که از مجلسی قوی، انقلابی و جوان بر می‌آید.
تاکید مداوم بر بکارگیری عقلانیت
باید گفت که مجلس جدید بر آمده از نمایندگان وزین، خوش فکر و انقلابی است و حاشیه سازی‌ها نباید به عزم آنان در سامان بخشی مشکلات کشور خدشه‌ای وارد کند.
مجلس یازدهم باید بر اساس نقشه راه مدون و روشنی که رهبر انقلاب ترسیم کردند حرکت کند و اجازه ندهد که مجلس وارد حاشیه‌های تکراری و ملال آور شود.
علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مفاهمه و وحدت ارکان انقلاب برای خدمت رسانی و حل تنگناهای کشور خاطرنشان کرد: رفع مشکلات و چالش‌های اساسی کشور در چارچوب همکاری‌های همه جانبه قوای مختلف و دستگاههای حاکمیتی امکانپذیر است. رئیس مجمع نمایندگان مازندران تصریح کرد: کار ویژه مجلس یازدهم گره گشایی از مشکلات کشور و سرعت بخشیدن به روند پیشرفت و توسعه متوازن بخش های گوناگون است. در این میان نباید فراموش کرد که تأکیدات مقام معظم رهبری بر دوری از حاشیه سازی به معنای گرفتن حق سؤال و نظارت از مجلس نیست بلکه آنچه ایشان مد نظر دارند دوری از احساسی کردن فضا و مخالفت‌های هیجانی، حتی اگر اصل موضوع آن درست باشد، بازی در زمین اشتباه است.
سخنگوی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز با بیان اینکه تذکر رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس، معطوف به روش استفاده از ابزار سؤال و نظارت است، گفت: رهبر انقلاب، وظیفه ذاتی مجلس را تعطیل نکردند.
حجّت‌الاسلام محمّدصادق کاظمی، با بیان اینکه همه جریان‌های انقلابی در این مجلس نیرو دارند، تصریح کرد: اگر از این مجلس که واقعاً عصاره جریان‌های انقلابی است، رفتار عاقلانه در حوزه نظارت نبینیم باید بگوییم از جریانات انقلابی کشور ناامید می‌شویم. مجلس جایگاه حساسی دارد و نباید در دام هوچی‌گری و هیجانات کاذب بیفتد. مجلس نیازمند یک عقلانیت است و این موضوع را باید به‌طور مرتب گوشزد کرد.
استفاده از بنیه قوی
از سوی دیگر نباید از نظر دور داشت که در حال حاضر با توجه به فشارهای دشمنان، اقتصاد کشور و معیشت مردم، همچنان در زمره اصلی ترین مسائل مردم قرار دارد. این مشکلات که نتیجه سال‌ها ناکارآمدی مدیریتی و تحریم‌های ظالمانه است در حال حاضر با شیوع بیماری کرونا تشدید شده و در این میان موجب شده تا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شود. در فرمایش‌های مقام معظم رهبری نیز شاهد تاکید ایشان بر این مطلب هستیم اما نکته قابل توجه در این بیانات این است که راه‌حل‌ها و ظرفیت عبور از موانع در داخل کشور وجود دارد. این موضوعی است که پیش از این در شرایط مختلف در بیانات رهبر معظم انقلاب شاهد آن بودیم و بار دیگر ایشان در این دیدار بر آن تاکید کردند.
محسن پیرهادی عضو هیأت رئیسه مجلس و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، دیدار مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس یازدهم را کم نظیر خواند و در این باره نوشت: حل مشکلات اقتصادی منوط به سه اصل اساسی، یعنی؛ گسترش تفکر خوداتکایی و اعتماد به ‌نفس ملی به‌ ویژه در جوانان، استفاده از بنیه قوی کشور، تضعیف امید‌های واهی به بیرون مرز‌ها و شرطی کردن اقتصاد کشور است. وی افزود: جالب است که در مورد اخیر، معظم‌له به‌جای عبارت قطع امید واهی به خارج، از لفظ «تضعیف» استفاده کردند، گو این‌که در نگاه ایشان، کافی است به خارج کم‌تر چشم دوخته شود تا ظرفیت‌های داخل همچون گوهری رخ نماید، هرچند پیگیری این ایده مطمئناً با موانعی در ساختار و در برخی افراد مواجه خواهد شد. به یاد داریم که امام راحل فرمود «ما آمریکا و حکومت دست‌نشانده‌اش را از کشور اخراج کردیم، اما تفکر آمریکایی و وابستگی هنوز در جریان است.» وی تصریح کرد: نکته دیگر، تأکید چندباره رهبر معظم انقلاب بر سرعت عمل در فرآیند و محسوس بودن خروجی است.
دوری از دعواهای جناحی
یکی از نکات دیگری که در فرمایش‌های مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار داشت ، دوری از دعواهای جناحی است. ایشان با اشاره به اهمیت یکصدایی در برابر دشمنان، یادآور شدند که حتی با وجود اختلاف نظر و سلیقه در داخل باید در مقابل دشمن دست در دست هم بدهیم و یک سخن گفته شود.
حسن شجاعی نماینده مردم ابهر در مجلس با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس گفت: من معتقدم مجلس یازدهم نه مجلس انتقام است نه مجلس انفعال بلکه باید تعامل صیمیمانه‌ای بین مجلس و دولت برقرار باشد تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
وی افزود: طبیعتا تعامل دو سویه است و هر چه صمیمیت بیشتری وجود داشته باشد تعامل بهتری هم شکل می‌گیرد. اگر بخش‌هایی نخواهند این همکاری و همراهی را داشته باشند اتفاق خوبی که باید، نمی‌افتد.
روابط دولتمردان و مجلس
بر اساس شرع
یکی دیگر از نکاتی که در سخنان رهبری به چشم می‌خورد تاکید ایشان بر حفظ روابط دولتمردان و مجلس بر اساس شرع بود. نکته ای که اتفاقات اخیر مجلس نیز تاکیدی بر اهمیت آن داشت. حضرت آیت الله خامنه‌ای در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس تاکید کردند: روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبت‌ها حرام شرعی است. ایشان تصریح کردند:‌ حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود. از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد. جعفر راستی نماینده مردم شبستر در مجلس در همین باره گفت: بخشی از تندی نمایندگان با وزراء، به خاطر این است که از نزدیک وضعیت مردم را می‌بینند؛ با این حال می‌شود بهتر از این رویکرد و با حالت خونسردانه‌تری با وزراء و دولت رفتار کرد.
نماینده مردم شبشتر در مجلس یازدهم تأکید کرد: مقام معظم رهبری به درستی حساس‌ترین سال سیاسی کشور را آخرین سال دولت و اولین سال مجلس دانستند. ایشان به تعامل دو قوا تأکید داشتند. ایشان همچنین به رعایت موازین اخلاقی هنگام بیان انتقاد نمایندگان به دولت اشاره داشتند.
راستی اظهار داشت: مقام معظم رهبری گفتند که نمایندگان می‌توانند مطالب را با کمال خونسردی و در عین حال با قاطعیت بیان کنند.
تاکید بر حذف قوانین دست و پا گیر
مقام معظم رهبری در این دیدار اشاره کردند قوانین دست و پاگیری که در راه تولید وجود دارد باید آن را حذف کرد.
این نکته بارها در سخنان کارشناسان و مقامات اقتصادی نیز مورد توجه قرار گرفته است، بنابراین حذف اینگونه قوانین باید در دستور کار مجلس یازدهم قرار گیرد .
در نهایت
باید در نظر داشت دیدگاه‌های مقام معظم رهبری همواره برای همه قوا از جمله مجلس و دولت چراغ راه بوده و این مطالب دقیق و با توجه به نکات کارشناسانه بیان می‌شود تا امور مردم بهتر انجام گیرد. انتظار مردم نیز با توجه به شاخصه‌های مجلس یازدهم از این مجلس به مراتب بیش از مجالس دیگر است و این نکته‌ای است که نه تنها نباید از دید نمایندگان پنهان شود بلکه دولت هم باید به این موضوع توجه داشته باشد. مردم انتظار دارند تمامی جلسات مجلس و بررسی لوایح با هدف حل مشکلات مردم برگزار شود. مردم انتظار دارند مجلس در این راه وظایف نظارتی و تدوینی خود را بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری اجرایی کند. یکی از مهمترین نکاتی که در این میان قابل توجه است، آغاز کار مجلس یازدهم در سال پایانی دولت دوازدهم است؛ معمولا دولت‌ها در سال آخر عمرشان به خوبی کار نمی‌کنند در این وضعیت وظیفه مجلس شورای اسلامی آن است که دولت را وادار به فعالیت کرده و به جلو براند. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdcjoxevxuqevxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی