?>?> هنرمندان وطني در كسوت شواليه‌هاي فرانسوي‌ | سیاست روز
سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۲
کد مطلب : 90038
محمود دولت‌آبادي نشان شواليه فرهنگ و ادب فرانسه را دريافت كرد

هنرمندان وطني در كسوت شواليه‌هاي فرانسوي‌

هنرمندان وطني در كسوت شواليه‌هاي فرانسوي‌

از روزي كه محمدرضا شجریان استاد آواز ايران صاحب نشان شواليه از سفارت فرانسه شد كمتر از پنج ماه مي‌گذرد كه حالا محمود دولت‌آبادي نويسنده پیشکسوت ايراني به دعوت سفارت فرانسه در ايران، در ضيافتي حضور مي‌يابد و او نيز به دريافت نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه به امضای وزیر فرهنگ فرانسه، توسط برونو فوشه – نائل مي‌شود.
این نشان که به امضای وزیر فرهنگ فرانسه رسیده، شامگاه ۲۵ آبان‌ماه توسط برونو فوشه - سفیر فرانسه در ایران - در محل رزیدانس سفارت فرانسه در تهران به محمود دولت‌آبادی - نویسنده پیشکسوت ایرانی - اهدا شد.
حالا ديگر جمع شواليه‌هاي ايراني فرانسوي‌ها دارد پرتعداد مي‌شود. فرانسه سالانه قريب به دويست نشان شواليه هنر و ادب خود را به كساني مي‌دهد كه گويا علاقمند است آنها عضو لشگر شواليه‌هاي غيرفرانسوي اين كشور شوند.
برخي از شواليه‌هاي ايراني كه سفارت فرانسه توانسته از ميان هنرمندان و فرهنگيان ايراني براي لشكر شواليه‌هاي خود دستچين كند عبارتند از پرفسور حسابی، محمدرضا شجریان، عباس کیارستمی، لیلا حاتمی، شیرین عبادی، یدالله رویایی، محسن مخملباف، پری صابری، محمد علی سپانلو، شهرام ناظری، رضا سیدحسینی، لیلی گلستان، جلال ستاری، داریوش مهرجویی، کامبیز درمبخش و اصغر فرهادي.
وزارت فرهنگ فرانسوي‌ها از سال ۱۹۵۷ میلادی نشان هنر و ادب را پيش‌بيني كرده است. این نشان به هنرمندان در رشته‌های مختلف هنری از سراسر جهان اعطا شده و دارای سه درجه‌بندی فرمانده، افسر و شوالیه است. فرانسوي‌ها خود مدعيند این نشان در جهت غنی نمودن میراث فرهنگی فرانسه ایجاد گردیده است. سفیر فرانسه نيز در مراسم اهدای نشان شوالیه به لیلا حاتمی در مورد علت دادن این نشان به هنرمندان چنين گفته: این نشان به خاطر خلاقیت هنری یا ادبی و یا به خاطر مشارکت در تلالوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهان به هنرمندان اعطا می‌شود!
در خصوص نشان هنر و ادب درجه فرمانده هر ساله به حدود ۲۰ نفر، نشان افسر به حدود ۶۰ نفر و نشان شوالیه به حدود ۲۰۰ نفر از سراسر جهان اعطا می‌شود.
از میان افراد شاخصی که در سراسر جهان نشان هنر و ادب فرانسه را دریافت کرده‌اند می‌توان به کلینت ایستوود (بازیگر و کارگردان فیلم‌های وسترن امریکایی)، جرج کلونی، بروس ویلیس (بازیگر امریکایی)، شاهرخ خان(بازیگر هندی)، شکیرا (خواننده و رقاصه کلمبیایی) و لئوناردو دی کاپریو (بازیگر آمریکایی) اشاره نمود.
تنها مروري سطحي بر اسامي نائلان به نشان شواليه‌گري فرانسوي‌ها حاكي از آن است كه نشان هنر و ادب این کشور، اگرچه ماهیت هنری و ادبی خود را تا حدودي حفظ کرده‌است، اما بيشتر كساني كه توسط سفارت فرانسه براي دريافت اين نشان، شده‌اند، دارای تفکرات و گرایشات نزدیک به آنچه فرانسوی‌ها و به طور کلی «غرب» می‌پسندد، هستند. همچنين برخي ديگر نيز اگر چه در بدو امر داراي اين‌گونه تفكرات نباشند، اما از زمينه‌ها و ظرفيت‌هاي لازم براي همراهي با فرهنگ پسند فرانسوي‌ها بهره‌مندند.
مبادا كه نهاد فرهنگي كشور در عصر تسلط جنگ نرم بر مقابله سخت حاكميت‌ها دچار غفلت شده و از يارگيري وارثان شوالیه‌های معبد که روزی در جنگ سخت صليبي به کشتار مسلمانان پرداختند غافل مانده و نادانسته در تجهيز لشكر شواليه‌هاي فرهنگي كه از قضا بيش از شواليه‌هاي شمشير به دست، داراي اثرگذاري بر بدنه فكري و روحي كشورند، خود را به ميان انداخته و يار مي‌دهد و پا مي‌دهد به نفوذ و استحاله فرهنگی از طريق جایزه‌ها و نشان‌هاي فرهنگی و هنری مرحمتي از آناني كه غربت و انزوا را براي ايران عزيز خواستارند.
آيا به راستي وزارت ارشاد، وزارت امور خارجه و ساير نهاهاي موثر و مرتبط در خصوص يارگيري غربي‌ها از فعالان فرهنگي و هنري ايراني چه خواهند كرد؟

https://siasatrooz.ir/vdcjoyeh.uqeytzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی