جمعه ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
کد مطلب : 119236

مایه طعنه نشوید...

این روزها که کرونا طغیان کرده و ترکتازی می کند و موضوع تعطیلات دو یا چند هفته ای محل بحث و نظر کارشناسان و افکار عمومی است...
این روزها که کرونا طغیان کرده و ترکتازی می کند و موضوع تعطیلات دو یا چند هفته ای محل بحث و نظر کارشناسان و افکار عمومی است برپایی عزاداری محرم نیز همچون سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
با اینکه نامه وزیر بهداشت به رهبر انقلاب درباره تعطیلی دوهفته ای و تصمیم گیری در این باره به ستاد کرونا ارجاع شد ظاهرا نتیجه بررسی های کارشناسی این ستاد بی فایده بودن این تعطیلات بوده است و همین موضوع نیز باعث شد که برخی مسوولان نهادهای دینی ضمن تاکید بر رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی برپایی اقامه عزا را همچون سال گذشته در دستور کار خود قرار دهند. نکته ای که البته همچون همیشه حساسیت رسانه های فارسی زبان خارج از کشور را به دنبال داشت و آنان همچنان با قوت تمام در این باره مشغول تولید محتوا هستند.
جهت گیری خاص این رسانه ها در این زمینه برای مخاطب عادی شان نیز کاملا آشکار است. به عنوان مثال حجم تولید محتوا درباره اثرات منفی اجتماعات عزاداری به صورت مطلق ( یعنی ولو با رعایت دقیق پروتکل ها ) با میزان توجه آن ها به سایر اجتماعات و رفتارهای غلط و مغایر با دستورالعمل های بهداشتی قابل مقایسه نیست.
با این حال این خطاست که در چنین مواقعی دایما به این نکات اشاره شود و از زمینه های استفاده این رسانه ها از خطاهای داخلی غفلت شود. این رسانه ها بر اساس مشی سیاسی و تبلیغاتی خود عمل می کنند، چیزی که بر کمتر کسی پوشیده است، بنابراین طبیعتا به دنبال برجسته سازی ضعف ها در رفتار و گفتار رقیب شان هستند. آنچه دارای اهمیت دو چندان است خطاهای زبانی و رفتاری در چنین موقعیت های حساس اجتماعی است.
اگر هدف تبلیغی رسانه های یاد شده را تقویت و تشدید دو قطبی های اجتماعی و در این روزها دوقطبی موافق عزاداری و مخالف آن بدانیم باید بگوییم که متاسفانه برخی اقوال حتی از سوی برخی مسوولان رسمی برپایی آیین های مذهبی در این زمینه پیش از اعلام نظر ستاد ملی کرونا از دقت و توجه به این امر مهم خالی بود و عملا در خدمت تقویت دوقطبی یاد شده قرار داشت و به شایبه مقاومت دربرابر تصمیمات ستاد کرونا دامن زد.
برخی بی توجهی ها و خودسری ها در بعضی اجتماعات عزاداری نیز علیرغم واکنش منفی و برخورد مسوولان نهادهای دینی نسبت به آن این شایبه ها را تقویت می کند و هر چند تعداد این خطاها کم باشد اما اثر منفی آن در چنین موقعیتی صد چندان می شود.
بنابراین نوع مواجهه مسوولان نهادهای یادشده در رفتار و گفتار از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است که پختگی و سنجیدگی بیشتری را طلب می کند.
این موضوع مورد توجه رهبر انقلاب نیز بوده است. ایشان در سخنرانی تلویزیونی اخیر خود که رو به دوربین و رودر رو با مردم ایراد شد ضمن تاکید بر اینکه مساله اول و فوری کشور مقابله با کروناست یادآور شدند :«نگذارید مجالس حسینی موجب شیوع بیماری و مایه طعنه مخالفان و دشمنان شود.»
بنابراین افراد و نهادهای مرتبط با این امر باید با حساسیت تمام به این موضوع اهتمام داشته باشند.
اقامه عزا در محرم آیینی ریشه دار و از ارزش های پایه در فرهنگ ایرانی اسلامی است و چنین نیست که با برخی تبلیغات و مخالفت های دیگران به راحتی تضعیف شود یا استمرار آن بر عهده فرد یا نهاد خاصی باشد. این رود خروشان جاری در فرهنگ ایرانی و به تعبیری در فرهنگ بشری به راه خود ادامه می دهد به شرط آنکه با برخی کج فهمی های ما آلوده نشود.
https://siasatrooz.ir/vdcjthevmuqev8z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی