دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۴
کد مطلب : 106438
نگاهی به سخنان رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها:

امید درمانی هم بیماری اقتصاد را درمان نکرد

امید درمانی هم بیماری اقتصاد را درمان نکرد

رئیس جمهور دیروز در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به مطالب قابل توجهی اشاره کرد. روحانی گفت: می‌دانم وضع زندگی مردم چگونه است و از قیمت ها خبر دارم. اظهاراتی این سوال را در پی داشت اگر در میان زندگی مردم هستی ، پس چرا نشانی از اقدامات دولت نیست ؟
روحانی در این مراسم با اشاره به نقش بسیار مهمی که دانشگاه در علم، فرهنگ، قانون مداری نسل جوان دارد، افزود: همانطور که حضرت امام (ره )و مقام معظم رهبری تاکید کردند دانشگاه می‌تواند مبدا تحولات و مظهر اقتدار باشد.
حسن روحانی با اشاره به حضور چهره های سرشناس دانشگاه تهران در دادگاه لاهه، اضافه کرد: در مدیریت‌های جامعه از دور میز هیأت دولت تا مجلس و وزارتخانه‌های مختلف اکثریت قاطع پرورش یافته دانشگاه هستند.
رئیس قوه مجریه با تاکید بر نقش مهمی دانشگاه برای مدیریت آینده جامعه تصریح کرد: اگر امروز نقصی از مدیران گرفته می‌شود و نقد مطرح می‌شود باید بپذیریم به نوعی نقد بر دانشگاه هم هست. وی علت موفقیت‌های دولت یازدهم را امید به آینده خواند و اظهارداشت: دیدگاه مردم نسبت به آینده بود که جامعه را در مسیر جدیدی قرار داد.
روحانی با یادآوری اینکه به محض انتخاب وی به مقام ریاست جمهوری دولت یازدهم، قیمت دلار کاهش یافت، تصریح کرد: به محض انتخاب امیدها بالا رفت، چرا؟ برای اینکه مردم به آینده‌ای بهتر با تعامل بیشتر با جهان، با فضای امن‌تر و نه امنیتی‌تر، امیدوارتر شده بودند.
رئیس جمهور افزود: دانشجو امیدوار شد چون می‌دانست از سال ۹۲ شانزدهم آذر هم آزاد است می‌تواند حرف بزند و نقد کند.
وی با بیان اینکه گاهی وقت‌ها برای انسان ممکن است از لحاظ عاطفی پذیرش انتقاد زیاد سخت باشد، تصریح کرد: من هم وقتی در روزنامه و فضای مجازی چند انتقاد می‌خوانم می‌گویم امروز بس است و آن را کنار می‌گذارم.چون هم وقت بیشتری ندارم و هم نقد بیش از حد می‌تواند مفید نباشد.
وی با یادآوری اینکه دولت و حکومت هم می‌تواند تا حدی صادق باشد، گفت: برخی از اساتیدی در کشور از لحاظ اقتصادی مصاحبه و نقد می‌کنند اما یک عده دیگر از آنها، مرتب برای من نامه می‌نویسند، این تاثیرگذارتر است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید پرسشگر باشند و دولت را نقد کنند، تصریح کرد: البته خواهش من این است که با اطلاعات کافی باشد.
رئیس جمهور با اشاره به دعوت امروز خود از اساتید اقتصادی، خاطر نشان کرد: یک حرف‌هایی دارم که مستقیم به آنها می‌گویم.
رئیس جمهور اظهار داشت: وقتی موضوعی را نقد می‌کنیم باید شرایط کشور را دقیقا بدانیم که کجا هستیم به همه نمی‌شود یک نسخه ورزشی داد، شرایط کشور، شرایط مناسبی نیست. باید ببینیم چه کار باید بکنیم نه شرایط ایده‌آل را در نظر داشته باشیم. رئیس جمهور با بیان اینکه برخی می‌گویند گفتار درمانی نکنید، اظهار داشت: ما امید درمانی می‌کنیم نه گفتار درمانی ، امید درمانی درست است.
روحانی ادامه داد:‌ما امروز در جامعه نیاز به امید به فردا داریم. من نمی‌خواهم بگویم مردم مشکل ندارند، به عنوان رئیس‌جمهور لیست قیمت اجناس را هر روز می‌بینم،‌ می‌دانم وضع زندگی مردم، مخصوصا آنهایی که حقوق ثابت دارند، چگونه است، روشن و طبیعی است شرایطی که در برابر مشکلات و شرایط جدید قرار داریم. آیا باید تسلیم این شرایط شویم یا به یکدیگر کمک کنیم؟
وی با بیان اینکه ما از این راه عبور خواهیم کرد، اظهار داشت: امید داشته باشیم یا ناامید باشیم باز از این شرایط عبور خواهیم کرد. منتها اگر در انتظار شرایط بهتر و روزهای بهتر باشیم ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر از این مسیر عبور می‌کنیم.
وی افزود: یک زمانی می‌خواهیم مشکلات را انکار کنیم ، این بد است اما اگر بگوییم مشکل حل نمی‌شود این درست نیست اما آینده بلندمدت حتما بهتر می‌شود چرا بهتر نشود؟
رئیس جمهور گفت: تا کنون تیمی کینه‌توزتر از تیم فعلی دولت آمریکا نسبت به ایران، ایرانی و نظام جمهوری اسلامی ایران نبوده است.
وی با اشاره به اینکه آنها کار را با جنگ روانی آغاز کردند، افزود: جنگ اقتصادی هدف میان مدت آنهاست. جنگ برای موضوع کارآمدی نظام هدف سوم آنهاست. مشروعیت زدایی از نظام، هدف نهایی آنهاست و بحث از بین بردن نظام با مشروعیت‌زدایی انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: با وحدت، اتحاد و یکپارچگی‌مان می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.
روحانی گفت: روزی که آمریکا از برجام خارج شده بود توقع داشت که یک ساعت بعد یا حداکثر فردا صبح ما اعلام کنیم که از برجام خارج شده‌ایم. تا بلافاصله پرونده ایران به شورای امنیت باز گشته و تحریم بین‌المللی علیه ما شروع می‌شد. و درنهایت همه طرفدار آمریکا می‌شدند.
رییس‌جمهور در بخشی از سخنان خود با طرح این پرسش که «آیا آمریکا به لحاظ سیاسی در برابر جمهوری اسلامی ایران در این چند ماه و طبق قضاوت‌های جهانی، شکست خورده یا پیروز بوده است؟»، افزود: هیچ‌کس در دنیا به جز چند کشور معدود نیست که بگوید تصمیم آمریکا برای خروج از برجام، درست بوده است. حتی آن‌هایی که خیلی احتیاط می‌کنند اظهار تأسف می‌کنند، آن‌هایی که صریح‌تر حرف می‌زنند می‌گویند آمریکا اشتباه کرده و آن‌هایی که صریح‌تر حرف می‌زنند می‌گویند کار خلاف قانون انجام داده و برخلاف مقررات حرکت‌کرده است.
وی با اشاره به اینکه روز قبل از تشکیل جلسه ترامپ در شورای امنیت علیه ایران تشکیل دهد، اتحادیه اروپا و چین و روسیه با ایران علیه آمریکا نشست داشتند، گفت: این حادثه، حادثه کمی نیست، صدا و سیمای ما باید این را برای مردم باز کند. دانشگاه ما باید به میدان بیاید وبه مردم توضیح دهد. ممکن است اروپایی‌ها نتوانند شرکت خود را راضی کنند اما دولت‌ها پشت سر ایران هستند. خودمان هم گاهی حریف شرکت‌هایمان نمی‌شویم.
وی با انتقاد ازخبرهای مطبوعات، صدا و سیما و فضای مجازی در خصوص فعال نبود شرکت های خارجی درایران، افزود: بله مشکلاتی امروز از لحاظ اقتصادی

وجود دارد،اما وجود این فشارها این دولت نیست که می‌تواند بهترین راه حل را پیدا کند بلکه همه ما هستیم که باید بهترین راه حل را پیدا کنیم.
رئیس جمهور گفت: اگر بهتر می‌دانید، به ما یادبدهید تا به حال چندین نامه اساتید دانشگاه را خوانده‌ام. خیلی نتوانسته‌ام استفاده کنم.
روحانی ادامه داد:‌ ما از دانشگاه انتظار بیشتری داریم، دانشگاه باید دولت را از آن خودش بداند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما در دولت تاکید کردیم که ۲۵ قلم کالای ضروری به حد نیاز جامعه با ارز ثابت ۴۲۰۰ تومانی در اختیار مردم قرار گیرد. تقریبا چیزی حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار میلیارد در این زمینه خرج خواهیم کرد.
رئیس جمهور اولویت اول و فعلی رابطه دولت و دانشگاه مسائل اقتصادی خواند و گفت: ‌مدام دوربین‌ها می‌روند از قفسه‌های خالی عکس می‌گیرند ، اگر دشمنان ما این شبهه را ایجاد کنند که وضع خیلی بد می‌شود و روز ناجوری به نام ۱۳ آبان پیش روی شماست دیگر هر چه من به مردم بگویم که ۱۳ آبان هیچ تاثیری نخواهد گذاشت و آمریکا هر کاری خواسته علیه ما انجام داده و همه اینها تبلیغات است، تاثیری ندارد.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم و فضای دوازدهم به خاطر علم و دانشگاه به دنبال فضای باز مجازی بود، افزود: باید شیوه تهدید فضای مجازی را بلد باشیم، فضای یک شمشیر دولبه است. برخی از شایعات در همین فضای مجازی بزرگ می‌شود و همه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
وی با طرح این سؤال که آیا مشکلات ناشی از تحریم است یا مدیریت، گفت: بسیاری از افراد که اکنون مدیر هستند با تغییرات کمی در دولت یازدهم هم مدیر بودند، من شهادت می‌دهم که راه دولت دوازدهم همان راه دولت یازدهم است. چطور ما در یازدهم مشکل نداشتیم در دوازدهم مشکل پیدا کردیم. مشکل اصلی یکی فشار تحریم و دوم فشار روانی است.
رئیس جمهور گفت: اگر همه ما مردم کمک می‌کردیم اینجوری نمی‌شد. ارز ۴۲۰۰ تومان را ارائه کردیم تا افراد جنس وارد کنند و در بازار ارزان بفروشند، اما برخی تقلب کردند.
وی با اشاره به اینکه یکسری سوء استفاد کن و افرادی که منافع شخصی‌شان بر منافع ملی ترجیح می دهند، داریم، گفت: خیلی از طرح‌ها که می‌ریزیم ممکن است در آن سوء استفاده و رانت ایجاد می‌شود و مجبوریم آن عوض کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: دانشگاه های ما نباید همین طور بدون برنامه ریزی در رشته های مختلف دانشجو بپذیرند، چراکه در برخی از حوزه ها به اندازه کافی افراد قابل داریم. اینکه دانشجوها پس از گرفتن مدارک خود همچنان بیکار هستند، مطمئنا دولت و دانشگاه مقصر است.
روحانی با بیان اینکه اخیرا در دولت لایحه‌ای را تصویب کردیم که به نظر من تسهیل و تعمیم آموزش عالی را زیاد کرد، عنوان کرد: بر اساس این لایحه هرکس خواست درس بخواند نباید اصول زیادی پیش روی او بگذاریم. این لایحه را ۱۸ شهریور ماه رابه مجلس فرستادیم تا اساس سنجش‌ها و ورودی‌ها در همه مقاطع جز مسائل علمی چیز دیگری نباشد.
رئیس قوه مجریه خاطر نشان کرد: شما می خواستید ستاره کم شود، ما آسمان با ستاره را برداشتیم و شرایط سهلی را برای ورود دانشجویان در مقاطع مختلف با این لایحه ایجاد کردیم.
روحانی با بیان اینکه دانشگاه امن می‌خواهیم نه دانشگاه امنیتی، دانشگاه با انضباط و قانون‌مدار می خواهیم نه دانشگاه حزبی، تصریح کرد: دانشگاه باید از این قعود رها شود، دانشگاه محل علم و نقادی و پرسشگری و البته محل پاسخ به بسیاری از سوالات است.

استقبال کمرنگ
رئیس دیروز درحالی در دانشگاه تهران و در یک سالن ۴۰۰ نفره برای دانشگاهیان سخنرانی می کرد که به گفته برخی از دانشجویان این دانشگاه تنها ۵ درصد صندلی‌ها در اختیار دانشجویان قرار گرفته بود.
در سال‌های گذشته به هر تشکل دانشجویی در این مراسم بین ۳ تا ۴ سهمیه تعلق می گرفت و این درحالی بود که امسال حاضرین در سالن را انتخاب شده و از هر تشکل دانشجویی، یک نفر برای حضور در مراسم سخنرانی روحانی دعوت شده و فقط ۲۰ نفر از دانشجویان حق حضور در این مراسم را داشتند. این درحالی بود که بسیاری از دانشجویان عقیده داشتند که این نوع انتخاب به دلیل شنیدن نشدن صدای منتقدان در شرایط کنونی بوده و دولتی‌ها سعی کردند صندلی‌های محل برگزاری مراسم را با موافقان خود پر کنند.
همچنین شنیده شده که برخی از تشکل‌های دانشجویی در اعتراض به تعداد کم سهمیه‌های اختصاص یافته به آنها در مراسم سخنرانی رئیس جمهور شرکت نکردند.
همچنین یک دختر دانشجو درانتهای صحبت های رییس جمهور در دانشگاه تهران با فریادهای بلند ضمن انتقاد به حضور گزینشی دانشجویان اندک حاضر در سالن سخنرانی، از عدم اختصاص تریبون به دانشجویان و ممانت از حضور ایشان در داخل سالن انتقاد کرد. وی فریاد میزد ما این صحبت های شمارا در اخبار هم می توانستیم ببینم!/ ما خواهان صحبت رو در رو با شماییم؟ / چرا دانشجویان را به سالن راه ندادند.

نکاتی قابل تامل
از جمله دیگر سخنان قابل تامل رئیس جمهور در این مراسم این بود که روحانی دلیل انتخاب خود را امید مردم به ایجاد فضای امن‌تر و نه امنیتی‌تر، عنوان و تاکید کرد: از سال ۹۲ دانشجو امیدوار شده بود که شانزدهم آذر هم آزاد است و می تواند حرف بزند و نقد کند.
این درحالی است که بسیاری از حاضران در این مراسم تاکید کردند که در زمان سخنرانی روحانی، فضای امنیتی شدیدی در اطراف دانشگاه تهران از سوی نیروی انتظامی حاکم شده و حراست دانشگاه نیز قدم به قدم داخل محوطه دانشگاه ایستاده‌ بودند و این امر حاکی از آن بود که رئیس جمهور هیچ اعتمادی به امنیت فضای آکادمیک دانشگاه تهران ندارد.
همچنین رئیس جمهور در این مراسم از نقش دانشگاه در مدیریت کشور سخن گفت، اما به نظر می رسد که بعد از چندین سال گفت و نشنیدن دولت، دیگر دانشجویان و کارشناسان، انگیزه‌ای برای صحبت در مقابل رئیس جمهور ندارند.
روحانی در حالی از موفقیت دولت یازدهم سخن می گفت که خود بر حجم بالای انتقادات اذعان داشت در سخنان خود تاکید کرد که نقد بیش از حد می‌تواند مفید نباشد. همچنین جالب آنجا بود که دولت را نیز مسول روند کنونی مدیریت کشور نمی دانست و بر این باور بود که همه مردم مسول به وجود آمدن چنین شرایطی هستند.
همه مردم به یاد دارند که بهبود معیشت مردم که از شعارهای اصلی دولت کنونی در زمان انتخابات بود و اگر دولت نمی توانست این موانع را که در دولت یازدهم هم مقداری از آثار آن ظاهر شده بود رفع کند چرا دوباره مسولیت پذیرفت؟
روحانی از تدابیر خود برای پایین آمدن قیمت دلار در دولت یازدهم سخن گفت ، اما معلوم نیست که این تدابیر چرا در دولت دوازهم اجرایی نشد؟ جالب آنجاست که وی تاکید می کرد که به شرایط زندگی مردم به ویژه قشر حقوق بگیر آگاه است، در این صورت سوال اینجاست چرا تا کنون برنامه ای برای رفع این مشکل تدوین و ارائه نکرده است؟ گویا امید درمانی که ایشان از سخن می گفت نیز بر جسم بیمار اقتصاد کشور اثر نکرده است.
از سوی دیگر روحانی از حمایت دولت های اروپایی از ایران سخن می گفت و عدم همکاری شرکت های اروپایی با ایران را دلیل این امر نمی‌دانست. حتی اگر بخواهیم این سخنان را بپذیریم، در مورد اظهار نظرهای مقامات اروپایی چه باید گفت؟ اظهارات مقاماتی چون ماکرون ، پذیرایی از گروه های تروریستی ضد ایرانی ، برخورد با دیپلمات های ایران و... آیا نشان دهنده این همراهی است.

تقدیر از نفرات برتر کنکور
در این مراسم رئیس‌جمهوری از نفرات برتر آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌های سال ۹۷ تقدیر کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcjtmevouqeyxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی