شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۷
کد مطلب : 118039

پایان ماراتن ثبت نام

پایان ماراتن ثبت نام

ثبت نام دواطلبان انتخابات ریاست جمهوری پایان یافت و کار شورای نگهبان برای احراز صلاحیت‌ها آغاز شد و آن پس نوبتن به مردم می‌رسد تا از میان آنهایی که احراز صلاحیت شده‌اند یک نفر را برای ۴ سال بعدی ریاست جمهوری انتخاب کنند.
روز گذشته شلوغ‌ترین روز ثبت نام این دوره از انتخابات ریاست جمهوری بود و در این روز چهره‌های شاخص‌تری برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی به ستاد انتخابات کشور مراجعه کردند. افرادی برای ثبت نام مراجعه کردند که حتی با یک محاسبه ساده نیز می‌توان از بی اقبالی به آنها خبر داد.
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، محمد شریعتمداری وزیر رفاه کار و تامین اجتماعی، هزت الله ضرغامی، شمس‌الدین حسینی، حجت الاسلام محسن رهامی فعال سیاسی اصلاح طلب، عباس آخوندی که در کارنامه وزارت مسکن نمره منفی دارد، سید ابوالحسن فیروزآبادی، مصطفی کواکبیان نماینده سابق مجلس، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و... از جمله افرادی بودند که روز گذشته برای ثبت نام به ستاد انتخابت کشور مراجعه کردند.
در این میان مهمترین شخصیتی که روز گذشته ثبت نام کرد سید ابراهیم رئیسی بود. رئیس قوه قضاییه پیش از حضور در ستاد انتخابات کشور بیانیه‌ای صادر کرد و پس از آن به ستاد آمد و برای انتخابات ثبت نام کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در نشست خبری با خبرنگارن حاضر در ستاد انتخابات کشور، رقیب خود را فساد و ناکارآمدی اعلام کرد. رئیس قوه قضائیه افزود: برخی عزیزان و دغدغه‌مندان معتقد بودند که تحول باید در قوه قضائیه و امر مبارزه با فساد ادامه یابد و نگرانی ادامه کار قوه قضائیه را داشتند؛ بخاطر این دغدغه از آنها تشکر می‌کنم، ولی مسئله با اولویت قوه مجریه و معیشت و مشکلات و بیماری و سفره مردم و مسئله اقتصادی آن‌ها نیز دغدغه ایجاد می‌کند.
رئیسی با بیان اینکه خود را رقیب فساد و ناکارآمدی می‌دانم نه گروه‌های سیاسی، گفت: بانیان و شرکای وضع موجود نمی‌توانند مدعی تغییر چنین وضعی باشند. وی با اشاره به لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات گفت: مردم خانه‌های خود را ستاد انتخاباتی کنند و هر خانه یک ستاد خواهد بود و امید داریم که با نقش دادن به مردم، مشکلات را حل کنیم.
رییس‌ دستگاه قضایی کشور با بیان اینکه بنای ایجاد ستاد انتخاباتی و امکان مالی برای هزینه کردن ندارد، تأکید کرد: با همت همگان و با ایجاد تحول در بخش‌های مختلف اجرایی، ایرانی قوی خواهیم داشت. این تحول و این دولت به عنوان دولت مردمی می‌تواند شرایطی را رقم بزند که نتیجه آن، «ایران قوی» است. رئیسی ادامه داد: انتظار من این بود که در این میدان، عزیزی غیر از من حضور پیدا کند چرا که من کار مهم و مأموریتی سنگین داشته و دارم. مأموریتی سنگین که از روز اول کارم تلاش کردم این بخش را برای مردم امیدوارکننده بسازم و نگاه‌های مردم نیز در این زمینه شاهدی است بر اینکه که تلاش‌هایی صورت گرفته است.
رئیس دستگاه قضا گفت: در حوزه دستگاه اجرا است که بسترهای فسادزا از ریشه خشکانده می‌شود و تبدیل ناکارآمدی‌ها به کارآمدی‌ها باعث می‌شود ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی نخواهیم داشت و حل مسائل در دستگاه اجرایی می‌تواند از مشکلات دستگاه قضایی و از پرونده‌ها بکاهد. وی با بیان اینکه اگر امور در جای خود به درستی انجام شود دغدغه مردم کاسته می‌شود، یادآور شد: از این رو دستگاه اجرایی را اهم می‌دانیم. من در این حضور نه به دنبال جایگاه قدرت و پست و مقام هستم و نه قصد دارم بر قدرت و جایگاه خود بیفزایم. آنچه قصد داشته‌ام پاسخ مثبت دادن به دعوت و خواست مردم و ان شاءالله گره‌گشایی از مشکلات آنها است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای کسی که وارد میدان می شود تا انجام وظیفه کند، شکست معنا ندارد. انجام وظیفه نتیجه‌ای جز پیروزی ندارد.
اسحاق جهانگیری معاون اول دولت روحانی نیز پس از نام نویسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دلیل نیامدن برادر خوبم آقای دکتر ظریف و تعدادی دیگر از کسانی که می‌توانستند این مسئولیت را بپذیرند و اینکه جبهه اصلاحات ایران از من خواست، برخلاف میل شخصی از قبول مسئولیت شانه خالی نکردم. وی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر با تگناهای زیادی روبرو بوده و اکنون نیاز به افق‌گشایی واقعی دارد، افزود: می‌دانم که چه شرایط سختی پیش‌روی رییس‌جمهور آینده است اما نمی‌شد راه عافیت در پیش گرفت.
جهانگیری با تاکید بر اینکه امروز مقدمه گشایش برجام فراهم شده و نباید در این زمینه مانع ایجاد کنند، گفت: ادامه مسیر عزتمندانه رفع تحریم‌ها را باید پی گرفت.
معاون اول دولت روحانی گفت: آنهایی که در کارنامه طولانی کاری‌شان کمتر کار اقدامی برای حل مشکلات مردم دیده می‌شود چنان شعار می‌دهند که گویی می‌توانند مشکلات را حل کنند.
علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز پس از ثبت نام در انتخابات،‌ بیانیه‌ای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: مسببین وضع اسفبار فعلی و حامیان آنها طلبکارانه به عرصه آمده‌اند و سودای دولت سوم روحانی را در سر می‌پرورانند. در پاسخ به نیاز جبهه انقلاب و با اهتمام به منطق وحدت، پذیرفتم به میدان بیایم تا ان‌شاءالله با زمین زدن شبکه فساد و نفوذ، ایرانی قوی و پیشرفته
محقق شود.
علی لاریجانی نیز یکی دیگر از چهر‌ه‌های شاخصی بود که برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. وی در حاشیه حضور در ستاد انتخابات کشور و ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مسائل امروز ایران نه با اقدامات نمایشی پوپولیستی، نه با کلید جادویی و نه با سوپرمن بازی قابل حل نیست، اظهارداشت: هنر آن است که گام ها از طریق وحدت بیشتر و تحمل و مدارا در حول ملی برای حل مسائل کشور برداشته شود.
لاریجانی ادامه داد: جهش تولید نیازمند تعادل در صحنه بین المللی است، نه اینکه اقدامی انجام شود که مردم هزینه آن را از سفره
خود بدهند.
رئیس سابق مجلس با بیان اینکه حکمرانی مطلوب در گروی شعار کمتر و عقلانیت اثربخش و قدرت اجرایی قوی است، تصریح کرد: حل مسائل پیچیده بین المللی نیازمند افراد کاربلد است که بدون دستپاچگیِ زمام امور دیپلماتیک را از دست بداندیشان خارج کنند.
این سخن علی لاریجانی در حالی مطرح می‌شود که در زمان ریاست او بر مجلس شورای اسلامی در کمتر از ۲۰ دقیقه برجام به تصویب رسید،‌برجامی که اکنون خسارت محض برا یایران شده است.
در سخنان برخی از ثبت نام کنندگان،‌ متلم‌هایی به دیگر نامزدها دیده می‌شد،‌کنایه‌های سیاسی که نشان دهنده جدی بودن آنها برای رقابت دارد که البته بوی تخریب می‌دهد.
ثبت نام‌ها به پایان رسید و شورای نگهبان در مدقت قانونی مقرر به بررسی صلاحیت‌ ثبت نام کنندگان می‌پردازد تا از میان آنها افراد واجد شرایط را برگزیند.

https://siasatrooz.ir/vdcjtoevhuqevyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی