سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۸
کد مطلب : 101433
ارزیابی کارشناسان از ابراز نگرانی برخی اروپایی‌ها در قبال خروج از برجام

جنگ هراسی

جنگ هراسی

ناظران سیاسی بر این باورند؛ سخنان اخیر مسئولین آلمانی از جمله وزیر خارجه این کشور و نگرانی آنها از تبعات احتمالی خروج آمریکا، کاملاً برای مسئولین و ملت ایران واضح و روشن است که سعی دارند ترس و واهمه از یک جنگ احتمالی را به مردم و مسئولین منتقل کنند تا در ذیل آن باب مذاکره و تحمیل برجام‌های دیگر را بگشایند.
به تازگی وزیر امور خارجه آلمان، نسبت به تبعات خروج آمریکا از برجام هشدار داده است؛ گابریل که در لوگزامبورگ و در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا سخن می‌گفت افزود: ما اروپایی‌ها بصورت یکپارچه می‌گوییم که بسیار نگران تصمیم رئیس جمهور آمریکا هستیم چون این تصمیم ما را به سمت تقابل نظامی با ایران پیش می‌برد.
این اظهارات در حالی مطرح شده که دو روز پیش، اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای به اتفاق آراء و هماهنگ درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران هشدار داده است. در این بیانیه آلمان و دیگر کشورهای اروپایی متفق القول بر اهمیت توافق هسته‌ای برای امنیت جهانی تاکید کردند.
اتحادیه اروپا با این بیانیه به اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داد که پایبندی ایران به برجام را تایید نکرده و تشدید تحریم‌ها علیه این کشور را به کنگره واگذار کرده بود.در بیانیه اتحادیه اروپا همچنین آمده است که اتحادیه اروپا از آمریکا درخواست می‌کند که به تعهدات خود در برجام پایبند بوده و به عواقب لغو برجام برای امنیت آمریکا، شرکای خود و منطقه بی ندیشد قبل از اینکه گام‌های بعدی را در این راستا بردارد.
ناظران سیاسی معتقدند این ادبیات مقامات آلمانی خود نوعی تهدید غیر مستقیم محسوب می‌شود و ایجاد نگرانی میان دولتمردان ما دقیقا همان چیزی است که آمریکا به دنبال آن است تا در ذیل آن باب مذاکرات و تحمیل برجام‌های ۲و ۳ را نیز فراهم کنند. در همین رابطه سیاست روز به اظهار نگرانی برخی مقامات اروپایی از جمله آلمان مبنی بر تبعات خروج آمریکا از برجام پرداخته که در ذیل می‌آید.

اظهار نظر آلمان نوعی هشدار تهدیدگونه است
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی به اظهار نگرانی برخی مقامات اروپایی مبنی بر تبعات خروج آمریکا از برجام گفت: نگاهی به روند همکاری‌های تعدادی از کشورهای اروپایی و آمریکا طی چند دهه گذشته با این نکته کلی مواجه می‌شویم که در اکثر مواقع اروپاییان و آمریکا اهداف مشترکی را از طریق مسیرهای مختلف پیگیری نموده است.
وی افزود: در این ارتباط به همکاری کشورانگلیس و آمریکا در کودتای ننگین ۲۸مرداد ۱۳۳۲می‌توان اشاره نمود، در طول دوران حکوم پهلوی دوم همیشه محمدرضا پهلوی با پشتیبانی اروپاییان و آمریکا اقدامات داخلی برای سرکوبی ملت ایران را انجام می‌داد و هر دو متفق القول برای جلوگیری از پیروزی انقلاب اسلامی‌اقدامات غیر دموکراتیک را انجام می‌دادند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس سیستم اطلاعات نظامی آمریکا در کنار هواپیماهای میراد و رادارهای رازیت که هردو از فرانسه بود با کمک بمب‌های شیمیایی آلمانی و همکاری کارخانجات ساخت توپ‌های دور برد اتریشی بر علیه ملت ایران صف آرایی نموده بودند.
به باور صدرالحسینی، بنابراین حتی اگر دستیابی جمهوری اسلامی را به تکنولوژی صلح آمیز هسته‌ای فراموش کنیم همراهی و همکاری کشورهای اروپایی با آمریکا فراموش نشدنی است.
وی با طرح این سوال که چگونه می‌توان تحریم‌های فلج کننده اروپا، آمریکا و ژاپن را در طول یک دهه گذشته فراموش کرد، اظهارداشت: این درست است که ملت ایران توانسته از همه خیانت‌ها با پیروزی عبور کند اما، تاربخ ایران مملو از دشمنی اروپا و آمریکا با ملت ایران می‌باشد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه بیان داشت: در حال حاضر نیز سناریوی اختلاف بین آمریکا و اروپا داستان جدیدی است که مسئولان و ملت ایران کاملا به آن واقف بوده و می‌دانند ممکن است هر لحظه اروپاییان نیز با صراحتی که ترامپ ملت ایران را تهدید نمود و تحریم‌ها را افزایش داد همکاری کرده و ادبیات خویش را به ادبیات تند تبدیل نمایند.
وی با اشاره به اینکه ملت ایران اقدامات دولت گذشته فرانسه را و سخنان بی‌منطق نخست وزیر کنونی آلمان را در خصوص انرژی هسته‌ای ایران و تحریم کالاهای مورد نیاز ما را فراموش نمی‌کند، خاطرنشان کرد: بنابراین سخنان اخیر مسئولین آلمانی از جمله نگرانی وی از تبعات احتمالی خروج آمریکا کاملا برای مسئولین و ملت ایران واضح و روشن است که او سعی دارد ترس و واهمه از یک جنگ احتمالی را به مردم و مسئولین منتقل نماید.
صدرالحسینی گفت: بر این اساس این جمله یک هشدار تهدید گونه تعبیر می‌گردد که باید پاسخ آن توسط دست اندرکاران مذاکره
توافق نامه برجام با قدرت و صلابت داده شود؛ چراکه ملت ایران در طول چهل سال گذشته نه از این تهدیدها هراسی داشته و نه از دفاع از امنیت ملی خویش عقب‌نشینی خواهد کرد.

آمریکا از طریق اروپا به دنبال تحمیل برجام‌های دیگر
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاست خارجی به اظهار نگرانی برخی مقامات اروپایی مبنی بر تبعات خروج آمریکا از برجام گفت: به نظر می‌رسد این ابراز نگرانی اجرای پروژه جنگ روانی است که از سوی آمریکا است.
وی افزود: آمریکا از طریق اروپاییان مسیر تهدیدات خود علیه ایران را طی نموده و با توجه به اعتماد برخی دولتمردان به غرب، واشنگتن بهتر می‌تواند باب نگرانی را در تهران ایجاد کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ملت ایران از تهدیدات آمریکا واهمه‌ای ندارند، تصریح کرد: اگر کاخ سفید مستقیما تهران را به جنگ تهدید کند نه اثر گذار است و نه مردم ایران نگران می‌شوند چرا که همه معتقدند نزدیک ۴۰سال است که مقامات آمریکایی جمهوری اسلامی را تهدید و تحریم می‌کنند.
کوشکی با اشاره به اینکه این ادبیات مقامات آلمانی خود نوعی تهدید غیر مستقیم است، خاطرنشان کرد: ایجاد نگرانی میان دولتمردان ما دقیقا همان چیزی است که آمریکا به دنبال آن است تا در ذیل آن باب مذاکرات و تحمیل برجام‌های ۲و ۳ را نیز فراهم کنند.

اظهارات برخی مقامات اروپایی تنها یک گمانه‌زنی است
حسن‌هانی زاده دیگر کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص اظهار نگرانی برخی مقامات اروپایی مبنی بر تبعات خروج آمریکا از برجام نظر دیگری دارد و معتقد است؛ هریک از کشورهای عضو ۱+۵در خصوص افزایش تنش‌آفرینی دونالد ترامپ در قبال برجام نگران هستند. وی با تاکید بر اینکه آلمان یک شریک اقتصادی قدرتمند برای ایران است، افزود: در این میان روسیه و چین از تهدیدات آمریکا هراسی ندارند چرا که معتقدند آمریکا حتی به فکر جنگ با ایران نخواهد افتاد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: به هر حال همه اینها یکسری گمانه‌زنی در فضای سیاسی بین‌الملل است که در قالب تهدید نمی‌توان از آن تعبیر کرد. به باور‌هانی زاده به نظر نمی‌‌رسد گمانه زنی‌های دولتمردان آلمانی محقق شود. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcjtvevtuqeyxz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

علی
به نظر من اروپا هم مثل امریکاست نمی توان به آنها اعتماد کرد باید جلوی این ظلم امریکا و اروپا ایستادگی کرد.انها به دنبال برجامهای متعدد و پایبند کردن ایران و اگر انجام نداد با اجماع جهانی به ایران حمله میکنن ما باید برای جنگ در اینده نزدیک اماده باشیم ایران را تا تجزیه نکنن دست بر دار نیستن.هیچ موقع اروپا به امریکا پشت نمیکنن این سیاست مزخرف انها هستش بعضیها که نه علمی دارن و خودشون را علامه میدانند به اشتباه میگن که اروپا از امریکا فاصله گرفته این یه سناریوی بیش نیست اروپا جلودار امپریالیست هستش وای بر ادمهای ساده که با ساده لوحی خود دست به دست غرب میگذارند و ایران را در دستان انها میگذارند.ایران هیچ موقع از برجام خارج نخواهد شد امریکا هم خارج شده و هم ایران را تحریم میکند وهیچ کاری هم نمیتوانیم انجام بدهیم وای بر کسانی که برجام را به کشور تحمیل کردن ایندگان چه خواهن گفت.