جمعه ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : 104638
اتباع ترکیه در سایر کشورها پای صندوق‌های رای می‌روند

احتمال زمین‌گیر شدن حزب اردوغان در کوران انتخابات

احتمال زمین‌گیر شدن حزب اردوغان در کوران انتخابات

در آستانه حضور اتباع ترکیه در کشورهای دیگر، یک نظرسنجی جديد نشان می‌دهد رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، قادر به کسب پیروزی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ ژوئن در این کشور نخواهد بود و حزب وی نیز اکثریت را در پارلمان این کشور از دست می‌دهد.
در این نظرسنجی از ۶۸۱۱ نفر در خلال ۲۵ و ۲۶ ماه مه پرسش و مشخص شد اردوغان حمایت ۴۸.۷ درصد از رای‌دهندگان را در دور اول به دست خواهد آورد. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد محرم اینچه، مهم‌ترین نامزد مخالفان ۲۵.۸ درصد آراء را به دست می‌آورد. اتباع ترکیه در ۶۰ کشور خارجی می‌توانند با حضور در مراکز اخذ رأی در ۱۲۳ دفتر دیپلماتیک، در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور شرکت کنند. در حالی که حدود ۱۴ روز به برگزاری انتخابات سراسری ترکیه (پارلمانی و زودهنگام ریاست جمهوری) در این کشور باقی مانده، رأی‌گیری از شهروندان ترک در کشورهای خارجی از پنجشنبه آغاز شد.
موسسه تحقیقاتی «رِمرِس» پیش‌بینی می‌کند اردوغان ۴۲.۲ درصد، «محرم اینجه» ۲۴.۶ درصد، «مرال آکشنر» ۱۶.۹ درصد و «صلاح‌الدین دمیرتاش» ۱۲.۳ درصد آرا را به خود اختصاص دهند و اگر چنین شود، انتخابات به دور دوم خواهد رفت انتخابات سراسری ترکیه (پارلمانی و انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری) بعد از برگزاری همه‌پرسی تغییر قانون اساسی و تغییر نظام پارلمانی به ریاستی در فروردین سال گذشته، قرار است در تاریخ ۳ تیر ۹۷ در ۸۱ استان این کشور و همچنین سفارتخانه‌های ترکیه در کشورهای خارجی برگزار شود.
هشت حزب مختلف از جمله «عدالت و توسعه» (AKP) به رهبری اردوغان، «جمهوری‌خواه خلق» (CHP)، «حرکت ملی‌گرا» (MHP)، «حزب کُردی دموکراتیک مردمان» (HDP)، «حزب خوب» (iYi) و حزب «سعادت» (SP) علاوه بر انتشار لیست اعضای خود برای ورود به پارلمان، در تاریخ ۲۱ می‌(۳۱ اردیبهشت) نام نامزدهای خود را به شورای عالی انتخابات ترکیه (YSK) ارائه دادند.
خبر دیگر از ترکیه آنکه، ترکیه با به تعویق انداختن سه هفته‌ای زمان آب‌گیری سد ایلیسو روی رودخانه دجله، اعلام کرد که حتی با آغاز فرایند پر کردن ذخایر این سد نیز عراق جریان کافی آب دریافت خواهد کرد و دجله خشک نمی‌شود.
«فاتح ایلدیز» سفیر آنکارا در بغداد اعلام کرد که علی‌رغم تصمیم ترکیه برای آب‌گیری سد «ایلیسو»، عراق از مشکل کم‌آبی رنج نخواهد کشید. ایلدیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «حتی اگر آب‌گیری و پر کردن ذخایر سد ایلیسو حدود یک سال طول بکشد، این به معنای قطع کامل جریان آب نخواهد بود. توافق امضا شده (با عراق) در تاریخ ۱۵ می، جریان آب بین دو کشور را تنظیم می‌کند». به نوشته روزنامه «حریّت» وی با بیان اینکه آنکارا با بغداد همکاری‌های لازم را انجام می‌دهد، تاکید کرد که مقدار کافی آب به عراق خواهد رسید.
سفیر ترکیه در عراق با بیان اینکه آنکارا هیچ وقت اقدامی یک‌جانبه بدون مشورت با همسایگان خود انجام نمی‌دهد، افزود که سد ایلیسو برای تولید برق ساخته شده و کاربرد آبیاری برای زمین‌های کشاورزی ندارد. ایلدیز با رد گزارش‌ها مبنی بر اینکه آب‌گیری کامل این سد پنج سال به طول می‌انجامد، گفت: «در زمان یک سال هم آب کافی در ذخایر این سد جمع خواهد شد که بتوان با آن تولید برق را آغاز کرد».
«وِیسِل اروغلو» وزیر امور آب و فضای سبز ترکیه با بیان اینکه جریان آب در زمان ماه رمضان قطع نخواهد شد، خبر داد که آنکارا آب‌گیری این سد را در تاریخ ۱ جولای انجام خواهد داد. «حسن الجنابی» وزیر منابع آبی عراق نیز با تایید صحبت‌های سفیر ترکیه درباره امضای توافق برای تامین جریان آب به این کشور، گفت: «با ترکیه روی مکانیزمی توافق کردیم که مانع خشک شدن رود دجله و همچنین پر شدن سد ایلیسو از تاریخ ۱ ژوئن تا ۱ نوامبر است اما ترکیه آن را تا ابتدای ماه جولای به تعویق انداخته است».
خبر دیگر آنکه ترکیه در مذاکرات اخیر با آمریکا درخواست دولت ترامپ برای لغو قرارداد خرید سامانه‌های «اس-۴۰۰» از روسیه را رد کرده است.
طبق اعلام این منابع مطلع، مقامات آمریکایی در این مذاکرات از ترکیه به عنوان یکی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خواسته‌اند تا قرارداد خرید سامانه «اس-۴۰۰» از روسیه را لغو کند. آمریکا به ترکیه هشدار داده که خرید این سامانه‌ها می‌تواند باعث اعمال تحریم‌هایی علیه آنکارا شود، اما مقامات ترکیه‌ای این درخواست را رد کرده‌اند. مقامات ترکیه اعلام کردند، این قرارداد با روسیه اجرا خواهد شد چراکه آنکارا به سامانه‌های اس-۴۰۰ احتیاج دارد و البته «هرگونه تحریم علیه ترکیه نیز بدون پاسخ نخواهد ماند».
روزنامه «حریت» ترکیه نوشت، به دنبال موضع سرسختانه آنکارا برای خرید این سامانه‌ها، مقامات آمریکایی اشاره کردند که ترکیه نباید در صورت خرید این سامانه‌ها از روسیه، از آنها استفاده کند اما با واکنش مقامات ترکیه‌ای مواجه شدند که این درخواست را انتظاری غیرواقع‌گرایانه خواندند. با این وجود آنکارا به واشنگتن پیشنهاد داده تا به منظور جلوگیری از عواقب احتمالی استقرار این سامانه‌ها و برطرف شدن نگرانی‌های آمریکا درباره امنیت پروازهای ناتو در این منطقه، همکاری مشترکی میان ترکیه و آمریکا آغاز شود.
یکی دیگر از محورهای مذاکرات انجام شده میان آنکارا و واشنگتن پیشنهاد آمریکا برای فروش سامانه‌های پدافند هوایی «پاتریوت» به ترکیه نیز بود. مذاکره‌کنندگان ترکیه‌ای اعلام کردند که احتمال خرید این سامانه‌ها توسط آنکارا وجود دارد اما به شرطی که دولت «دونالد ترامپ» بتواند این قرارداد را به تصویب کنگره آمریکا برساند.
مجلس نمایندگان آمریکا در ماه می‌قانون اختیارات دفاعی ملی سال ۲۰۱۹ مالی این کشور را به تصویب رساند. بر اساس این لایحه فروش هرگونه تسلیحات آمریکایی به ترکیه بدون ارائه گزارشی ویچه درباره قرارداد آنکارا برای خرید سامانه «اس-۴۰۰» از روسیه غیرممکن است.
در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه روسیه و ترکیه مذاکراتی را برای خرید سامانه‌های موشکی «اس-۴۰۰» آغاز کرده‌اند. روسیه در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی تأیید کرد که این قرارداد امضا شده و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز اعلام کرد که پیش‌پرداخت این قرارداد انجام گرفته است.

https://siasatrooz.ir/vdcjtxevouqeymz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی