?>?> تدبیر ایجاد تعطیلات جدید | سیاست روز
شنبه ۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲
کد مطلب : 97013
بنزین یورو ۴ و آلودگی هوا؟!

تدبیر ایجاد تعطیلات جدید

تدبیر ایجاد تعطیلات جدید

هنوز مدارس باز نشده بود که طرح تعطیلات آن با پیشنهاد سازمان محیط‌زیست به هیات دولت فرستاده شد؛ طرحی که علی‌رغم انتقادهایی به حق، یک جای سوال به جا می‌گذارد که باید خانم ابتکار آن را پاسخ دهد، سوال درباره اینکه بنزین یورو ۴ مگر قرار نبود آلودگی هوا را بهبود دهد، چرا با وجود این اتفاق و واردات بنزین یورو ۴ این پیشنهاد و پیش‌بینی آلودگی عجیب ارائه می‌شود، سال‌های قبل که هنوز بنزین یورو ۴ به این میزان وارد چرخه سوخت کشور نشده بود تعطیلات اینچنینی پیشنهاد نمی‌شد حالا چه شده که طرح تعطیلات یکماه تدبیر محیط‌زیست برای مهار آلودگی است؟! اصلا یکی از دولتی‌ها و سازمان محیط‌زیست بگوید نتیجه تحقیق از بنزین داخلی و خارجی و آلودگی‌سنجی این دو چرا یکسال است که منتشر نشده است؟!
امسال همزمان با آغاز بازگشایی مدارس وقتی از رئیس محیط‌زیست کشور پرسیده شد چه برنامه‌هایی برای کنترل آلودگی هوای تهران دارید پیشنهادی را مطرح کرد که پیش از آنکه به عنوان یک راهکار بتوان به آن امیدوار بود طرح‌های مقطعی دیگری را به خاطر آورد که هیچ‌کدام تاکنون نتوانسته دوای درد آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرها باشد و آب پاکی را بر روی دست مردم ریخت که امسال هم باید منتظر آلودگی هوا باشیم و شاید بهتر است همان راه‌حل‌های قبلی خانم رئیس را دنبال کنیم و دعا کنیم تا باد و باران بیاید!

فایده بنزین‌های وارداتی چه بود؟
در همین راستا اما عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه مجلس مخالف پیشنهاد تعطیلی مدارس است گفت: مافیای بنزین وارداتی در کشور همچنان بر واردات آن اصرار دارد در حالی که در شهرهایی که این بنزین توزیع شده است، آلودگی هوا همچنان وجود دارد و باید مسئولان پاسخ دهند فایده این بنزین‌ها چیست؟
مجتبی ذوالنوری گفت: این پیشنهاد هنوز به مجلس نیامده و اگر جدی شود احتمالا برای تصویب به مجلس می‌آید ولی فضای کلی مجلس موافق این پیشنهاد نیست، به دلیل اینکه منشأ آلودگی مدارس نیستند چون اگر تعطیل هم شوند اولا برخی شهرهای بزرگ آلودگی دارند نمی‌شود برای شهرهای بزرگ یک ماه تعطیلات ایجاد کنیم و سایر شهرها نداشته باشند.
وی ادامه داد: دوماً اگر تعطیلی هم در نظر گرفته و اجرایی شود اینگونه نیست که مردم خودروهایشان را در منزل بگذارند و بیرون نیایند اتفاقا سفرهای درون شهری که آلودگی را افزایش می‌دهد بیشتر می‌شود و تأثیری بر روی کاهش میزان آلودگی ندارد بنابراین ضربه‌ای هم که به تحصیل دانش‌آموزان می‌خورد و سیستم آموزشی را دچار اختلال می‌کند چنین طرحی مقرون به صرفه نیست.
این عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه نه تنها این طرح آلودگی را رفع نمی‌کند بلکه اخلالی در نظام آموزشی هم ایجاد می‌کند و بار هزینه‌ای بر دوش مملکت خواهد داشت، گفت: لذا معایب این طرح بر محاسن احتمالی آن غلبه دارد بنابراین به نظر بنده این پیشنهاد در صورت اجرا موفق نخواهد بود.
ذوالنوری افزود: در مورد بنزین پتروشیمی اگر ما ظرفیت پالایشگاه‌های داخلی را افزایش می‌دادیم که از واردات بنزین بی‌نیاز شویم مطلوب بود اما متأسفانه مافیای ورود بنزین را از خارج از کشور داریم و بنزینی را به اسم بنزین پاک وارد کشور کردند ولی ما شاهد ایجاد آلودگی در همان شهرهایی که بنزین وارداتی توزیع شده است نیز هستیم حتی در زمانی که وارونگی هوا را هم نداریم شاهد وجود این آلودگی در سطح کشور هستیم بنابراین بنزین‌های وارداتی هم نتوانسته است مشکل آلودگی هوا را حل کند و مسئولان بهتر است پاسخ دهند فایده این بنزین‌های وارداتی چه بوده است؟
راهکار امسال مهار آلودگی ابتکار
یکبار می‌گویند باید با آلودگی کنار آمد یکبار دیگر درباره از بین رفتن داعش و ریزگردها می‌گویند و شرط از بین رفتن ریزگردها را نابودی داعش می‌دانند، اما امسال هم که می‌خواهند مدارس را تعطیل کنند تا وارونگی دما مهار شود.
هر چند این موضوع هنوز در حد پیشنهاد است و برخی کارشناسان معتقدند این طرح می‌تواند در روزهایی که پدیده وارونگی هوا ایجاد می‌شود جلوی تشدید وضعیت آلودگی هوا را بگیرد اما چند سؤال مطرح است: آیا اگر دانش‌آموزان تعطیل شوند در خانه می‌مانند؟ و آیا همین تعطیلات افزایش ترددها را در سطح شهر به دنبال نخواهد داشت؟ آیا اگر در فصل پاییز یک ماه مدارس تعطیل شد و در فصل زمستان هم پدیده وارونگی موجب تشدید آلودگی هوا شد آن موقع هم باز یک ماه دیگر مدارس را تعطیل خواهید کرد؟
یکی از کارشناسان محیط‌زیست با انتقاد از اینگونه طرح‌های مقطعی معتقد است تراکنش روزهای ناسالم در طول سال منحصر به یک ماه خاص نیست و وارونگی هوا ممکن است امسال در آذرماه و سال آینده مثلاً در بهمن اتفاق بیفتد، و این روزها الزاماً پشت سر هم نیست که بتوان گفت آذرماه را تعطیل کنیم مشکل حل می‌شود، در تمام روزهای پاییز و زمستان ممکن است چند روز وارونگی هوا را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته در برخی روزهای دی ماه و بهمن ماه مشکل تشدید آلودگی هوا وجود داشت، می‌گوید: حتی در روز ۲۹ دی‌ماه روز هوای پاک در سال گذشته به وضعیت هشدار رسیده بودیم بنابراین نمی‌توان با اینگونه پیشنهادها و طرح‌ها به دنبال حل مشکل آلودگی هوا بود.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب نیز در مورد پیشنهاد تعطیلی یک ماهه مدارس در فصول پاییز یا زمستان برای مقابله با آلودگی هوا معتقد است وقتی به یکباره دولت تصمیم می‌گیرد ۱۰۰ هزار خودرو را با لطایف‌الحیل وارد جامعه می‌کند خودرویی که بر روی دست تولیدکننده مانده، باید آن زمان به فکر مشکلاتی مانند آلودگی هوا می‌‌افتادند.
وی می‌گوید: برخی از کارخانه‌های خودروسازی در کشور هستند که از رانت تولید برخوردارند و در هیچ حوزه‌ای خود را با استانداردهای روز دنیا تطبیق نمی‌‌دهند و در مجلس هم تا قانونی در مورد آنها شکل می‌گیرد بلافاصله تمام لابی‌های خود را به کار می‌برند تا آن قانون را بر هم بزنند اینها مواردی است که باید با آنها برخورد کرد و بدترین اقدام این است که بیاییم و به آموزش لطمه بزنیم و این همین کاری است که خانم ابتکار آن را مطرح کرده است زمانی هم در دوره اول مدیریت خانم ابتکار به خاطر دارم یک طرح پرهزینه‌ای تحت عنوان مسیر دوچرخه مطرح شد و به قسمتی از خیابان‌ها رنگ سبز زدند اما هیچ نتیجه‌ای نداشت.
نماینده مردم اسلام‌آباد غرب افزود: این‌ها طرح‌های مقطعی و کوتاه‌مدت است که نمی‌توان با این طرح‌ها مشکل آلودگی هوا را حل کرد بهتر است مسئولان به فکر اقدامات ریشه‌ای باشند.
در حالی مسئولان سازمان محیط‌زیست از احتمال تعطیلی زمستانی دو هفته‌ای و حتی یک ماهه مدارس خبر می‌دهند، متولیان تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در وزارت آموزش‌وپرورش چندان با این موضوع موافق نیستند.
علی‌اصغر رجبی مدیر مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم محیط‌زیست چندی قبل از بررسی کارشناسی این سازمان برای تغییر ساعت دستگاه‌ها و ادارات به‌همراه کاهش ایام و ساعت مدارس خبر داده و گفته بود: نتیجه بررسی‌ها به‌زودی به دولت ارائه می‌شود تا هیئت وزیران درباره آن تصمیم‌گیری کند؛ بسته مدیریت تقاضای سفر شامل تغییر ساعات شروع و پایان ساعات کار کارمندان دستگاه‌های مختلف، کاهش ساعت و ایام تعطیلی مدارس و تغییر زمان تعمیرات اساسی واحدهای صنعتی از تابستان به زمستان است.
پیشنهاد تعطیلی زمستانی مدارس در شرایطی از سوی سازمان محیط‌زیست مطرح می‌شود که متولیان تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در وزارت آموزش‌وپرورش چندان از آن استقبال نمی‌کنند و براین باورند که نمی‌توان به دلیل آلودگی هوا در یک یا چند استان، مدارس کشور را در ۱۵ شهریور بازگشایی کرد همچنین هنوز کمیته مشترکی در این رابطه ایجاد نشده است تا پیشنهادات مربوط بررسی شود و اگر هم قرار باشد چنین موضوعی عملیاتی شود به مصوبه مجلس نیاز است.
در همین رابطه علیرضا کمره‌ای مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به پرسش تسنیم درخصوص اعلام تعطیلی دو هفته‌ای و یک ماهه مدارس از سوی محیط‌زیست و موضع آموزش‌وپرورش شهر تهران در این خصوص می‌گوید: اخبار مربوط به تغییر ساعت یا تعطیلی در فعالیت مدارس باید پس از تعیین و تأیید از سوی وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شود و تا زمانی که اخبار رسمی در زمینه تغییر در ساعات آموزشی اعلام نشود تمام این مسائل را در حوزه کارشناسی می‌‌دانیم. هنوز اخبار رسمی از طریق وزارتخانه و مسیرهای قانونی به ما اعلام نشده است و این اخبار را از طریق رسانه‌ها شنیده‌ایم.

نظر مردم درباره تعطیلی مدارس
اما جالب است بدانیم کامنت‌هایی که زیر اخبار برخی خبرگزاری‌ها درباره تعطیلات مدارس گذاشته می‌شود قابل تامل است، کامنت‌هایی که اغلب این ماجرا را به تمسخر می‌یرد مثل یک فردی در پایگاه خبری الف کامن گذاشته: برای جلوگیری از آلودگی هوا خیلی موثر خواهد بود اما مهمتر از آن ، دیگه هیچ بهانه‌ای پذیرفتنی نیست چون تردد خودرو خیلی کم می‌شود ببینیم شاید تردد کلاغها که البته تعداد اون بدبخت‌ها هم تو تهران کم شده باعث آلودگی هوا بشود شاید گیج شدن این حیوان‌های بیچاره باعث بشود وارونه پرواز کنند و این باعث وارونگی هوا بشود!!!!!!!!!!
یا فرد دیگری این نکته را یاد آورده شده که: طبیعتاً با بنزین‌هایی که سه ساله وارد میشه نباید آلودگی هوا داشته باشیم، پس تعطیلی هم خود به خود نخواهیم داشت.
یک فرد دیگر راهکار داده و نوشته که در آلمان تعطيلات اينگونه است كه مدارس ۵ هفته در تابستان، دو هفته در بهار و دو هفته در پاييز و تعطيلات سال نو را دارند. بچه‌ها خيلي از فضاي درس دور نمي‌شوند و هم خانواده‌ها مي‌توانند تعطيلات‌شان را مديريت كنند.
بهتر است که مسئولان قبل از تصمیم‌گیری نگاهی هم به نظر مردم داشته باشند. 

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcjtyeh.uqeavzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی