سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : 117913

میزبان بحران‌ساز

وزرای خارجه انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا به عنوان اعضای گروه هفت در لندن گرد هم آمده‌اند...
میزبان بحران‌ساز

وزرای خارجه انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا به عنوان اعضای گروه هفت در لندن گرد هم آمده‌اند در حالی که وزرای خارجه هند، استرالیا، کره جنوبی، آفریقای جنوبی نیز به عنوان مهمان به این نشست دعوت شده‌اند. این نشست در حالی صورت گرفته است که دارای ویژگی‌های خاصی نسبت به نشست‌های گذشته بوده و آن محور قرار گرفتن رویکرد تقابلی در قبال روسیه و چین است. در همین چارچوب دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس در آستانه برگزاری این نشست گفته بود، کشورش قصد دارد ایجاد یک ساز کار پاسخ سریع را برای مقابله با آنچه انتشار اطلاعات نادرست از سوی روسیه نامید، در گروه هفت به بحث بگذارد.
در همین حال وی بر لزوم مقابله با چین در این نشست تاکید کرده بود. رویکرد تخاصمی گروه هفت علیه چین و روسیه زمانی آشکارتر می شود که کشورهای دعوت شده به عنوان میهمان در این نشست دارای روابط نه چندان مطلوبی با چین و روسیه می‌باشند و بعضا روابط تنش آمیزی میان آنها بر قرار است. حال این سوال مطرح است که چرا محور نشست گروه هفت به مسئله تقابل با روسیه و چین سوق یافته است؟ بخشی از این رویکرد برگرفته از حقایق جاری در صحنه جهانی است چرا که در حوزه اقتصادی در حالی آمریکا و اروپا در وضعیت نامطلوبی به سر می برند که چین توانسته به رغم شرایط کرونایی همچنان به رشد اقتصادی ادامه داده و در صدر اقتصاد جهانی قرار گیرد.
در حوزه سیاسی نیز روسیه توانسته دوران افول شوروی سابق را پشت سرگذاشته و امروز به بازیگری اصلی در صحنه جهانی مبدل شود بگونه‌ای که عملا هژمونی نظام سرمایه داری را تحت الشعاع قرار داده و تقریبا معادله‌ای بدون روسیه در جهان قابل پردازش نمی‌باشد. از سوی دیگر اروپا و آمریکا اکنون با بحران اقتصادی و اعتراض های مردمی به وضعیت نظام سرمایه داری و نیز ناتوانی در برابر بحران کرونا مواجه هستند در حالی که چین و روسیه با تولید واکنس توانسته‌اند غرب را پشت سرگذارند. اکنون اروپا و آمریکا با جوسازی علیه این کشور و با القا جنگ سرد به دنبال کاهش اعتراض‌های داخلی به ناکارآمدی اقتصادی و کرونایی دولتهایشان هستند.
در همین حال غرب در عرصه جهانی با پرونده‌هایی همچون برجام، بحران‌های خاورمیانه، آمریکای لاتین مواجه است در حالی که همراهی روسیه و چین با خود را از راهکارهای حل این مسائل می‌دانند لذا می‌توان گفت که بخشی از تحرکات آنها علیه پکن - مسکو برای رسیدن به اهداف حاشیه‌ای است هر چند که در ظاهر هدف تقابل با این کشورها نشان داده می شود.
به هر تقدیر آنچه در نشست گروه هفت روی داده نه از روی اقتدار غرب بلکه ناشی از تزلزل نظام سرمایه داری است که با احیای تفکرات جنگ سرد به دنبال پنهان‌سازی وضعیت بحرانی خویش است. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcjvaevtuqevhz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی