سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 116310
با وجود وعده متولیان برای نظارت جامع تر رخ داد؛

پرسه زنی دلالان در بازار کالاهای اساسی

مدت هاست که دلالان در پی ایجاد تنش در بازار اساسی هستند و این موضوع با واکنش های مختلفی در بازار اقلام اساسی مواجه شده است.
بررسی ها از کالاهای اساسی سبد خانوار در هفته های اخیر نشان می دهد که قیمت ها هر یک‌ به بهانه مختلف با سیر صعودی در بازار روبرو شده است که این موضوع همزمان با تعطیلی صنوف و نبود درآمد، بیش از پیش برخی دهک های جامعه را در تامین مایحتاج خود دچار مشکل کرده است.
بازار‌ محصولات پروتئینی از جمله مرغ که طی ۱۰ روز اخیر به یکباره جهش چندبرابری داشت، خوشبختانه با ورود مسئولان تنظیم بازار و توزیع مرغ منجمد و دولتی تا حدودی التهابات بازار فروکش کرد، هر چند هنوز به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار که در مهر اعلام شد، فاصله دارد.
گزارش های میدانی از فروشگاه های سطح شهر نشان می دهد که قیمت هر کیلو عدس‌۴۰ هزار تومان، لوبیا چیتی ۴۳ هزار تومان، لپه ۳۸ تا ۴۰ هزار‌تومان، نخود ۳۵ تا ۳۹ هزار تومان، لوبیا قرمز ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان، برنج ایرانی ۲۸ تا ۳۸ هزار تومان، برنج خارجی‌۲۲ تا ۲۷ هزار تومان و هر بسته چای ۵۰۰ گرمی به ۱۲۵ هزار تومان رسیده است، درحالیکه با کاهش نرخ ارز انتظار افت قیمت کالاها در بازار بود چرا که با افزایش نرخ ارز، قیمت ها سیر صعودی به خود می‌گیرد.
فراهانی یکی از فروشندگان خواروبار در شرق تهران از رکود بازار خبر داد و گفت: با تعطیلی صنوف و کاهش قدرت خرید خانوار، بازار تعریفی ندارد.
وی افزود: با افزایش نرخ ارز، تمامی اقلام‌ چند درصدی بالا می رود که طی هفته های اخیر با کاهش نرخ ارز انتظار بر افت قیمت ها بود که متاسفانه تاکنون محقق نشده است و این‌موضوع درکنار کاهش قدرت خرید خانوار‌‌ مزید بر علت شده تا افراد برای خرید دست نگه دارند.
با وجود تمامی‌فراز و نشیب ها در بازار، وزیر جهاد کشاورزی قول دادند که در چند ماه باقی مانده تا عید نهاده‌ها به صورت مناسب به دست تولیدکنندگان برسد و مشکلی در قیمت مرغ پیش نیاید.
ماجرا تنها به این‌جا ختم نمی شود چرا که بازار میوه در روزهای اخیر برای جا نماندن از قافله گرانی ها دچار التهاب شده است که هر یک از مسئولان دلیلی برای این گرانی ها مطرح می کنند. گرچه تولید میوه تحت تاثیر شرایط اقلیمی تحت تاثیر نوساناتی قرار می‌گیرد، امسال عوامل دیگر همچون افزایش ۳ برابری نهاده های تولید موجب شده گرانی قیمت بیشتر خود را نشان دهد.
یاوری عضو اتحادیه بارفروشان میدان‌مرکزی میوه و تره بار افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت نهاده‌های تولید، سال ناآور تولید، افت تولید و صادرات علت اصلی گرانی پرتقال و انار اعلام‌کرد.
یاوری با بیان اینکه قیمت هر کیلو پرتقال از ۴ تا ۵ هزار تومان سال گذشته به ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان رسیده است، گفت: نرخ کنونی هر کیلو انار از ۱۰ هزار تا ۱۹ هزار تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار است که با احتساب حداکثر ۳۵ درصد سود در خرده فروشی‌ها باید عرضه شود.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم‌ تا از آخرین‌جزئیات گرانی های اخیر در بازار اقلام اساسی و عدم‌تاثیر پذیری بازار از کاهش نرخ دلار و پیش بینی بازار در ماه های آتی با خبر شویم:

استمرار عرضه مرغ با نرخ مصوب
رضا سالمی ‌مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران ، از توزیع ۶۵۰ تن مرغ گرم خبر داد و گفت: توزیع مرغ گرم در میادین استان تهران از روزانه ۵۰ تن شروع شد و امروز ورودی میدان بهمن به ۶۵۰ تن رسید.
وی افزود: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته روزانه ۳۰۰ تن بار را در میادین تهران و مابقی را در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و صنوف منتخب عرضه خواهیم کرد.
سالمی با اشاره به اینکه محدودیتی در عرضه مرغ گرم و منجمد نداریم، بیان کرد: توزیع مرغ تا تعادل قیمت و رسیدن بازار به نرخ مصوب ادامه دارد.
مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران از توزیع روزانه ۳۰۰ تن مرغ منجمد با نرخ ۱۵ هزار تومان خبر داد و گفت:طی روز‌های قبل ۲ نوع نرخ در مرغ گرم داشتیم به طوریکه تولیدکنندگانی که ۱۰۰ درصد نهاده دریافت کردند با نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغدارانی که ۵۳ درصد نهاده هایشان را با نرخ مصوب دریافت کردند، مرغ تولیدی را با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه می‌کردند، اما تا اطلاع ثانوی قیمت مصوب در فروشگاه های زنجیره ای ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.

اختلاف ۲۵۰ درصدی قیمت مصوب روغن با بازار سیاه
قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه بازار اقلام اساسی در رکود مطلق به سر می برد، اظهار کرد: هم اکنون کالا روی دست دارندگان جنس اعم از واردکنندگان و بنکداران مانده چرا که خرید ها ۸۵ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه کاهش محسوس خرید از سوی مردم و کسبه نگران کننده است، افزود: با وجود انباشت کالا و افت تقاضا برای خرید بازار تعریفی ندارد.علی رغم سقوط ۲۰ درصدی نرخ دلار، قیمت کالا یک ریال هم کاهش نیافته است.
این مقام مسئول از استمرار کمبود روغن حلب خبر داد و گفت: در حال حاضر روغن حلب ۴.۵ و ۱۶ کیلو نداریم، به رغم آنکه قیمت مصوب روغن ۱۶ کیلویی ۱۳۰ هزار تومان است، اما در بازار سیاه با اختلاف ۲۵۰ درصدی با نرخ بالای ۴۰۰ هزار تومان عرضه می شود‌ که این نرخ کاملا غیر منطقی است.
مرغ ارزان شد
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۸ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان است.
به گفته وی، نرخ هر کیلو ران‌ مرغ با کمر ۲۵ هزار تومان و ران‌مرغ بدون کمر برابر با قیمت مرغ ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان است.
یوسف خانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات در بازار بیان کرد: قیمت هر کیلو سینه با کتف ۵۱ هزار تومان، سینه بدون کتف ۵۲ هزار تومان و فیله مرغ ۵۴ هزار تومان است. رئیس اتحادیه پرنده و ماهی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: تازمانیکه مرغ گرم و منجمد در بازار توزیع شود، روند فعلی قیمت ها تا رسیدن بازار مرغ آزاد به نرخ دولتی ادامه یابد. وی از افزایش قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی هر کیلو تخم‌مرغ خبر داد و گفت: قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان معادل شانه ای ۳۵ هزار تومان است.
نبی پور با اشاره به اینکه گرانی تخم مرغ ارتباطی به صادرات ندارد، بیان کرد: کاهش تولید و کمبود نهاده های دامی علت اصلی افزایش قیمت تخم مرغ در بازار است که با استمرار روند فعلی توزیع نهاده، گرانی ادامه خواهد داشت. علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ، با اشاره به اینکه بازار گوشت رونقی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه بسته به کیفیت ۱۰۵ تا ۱۰۸ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود‌.

https://siasatrooz.ir/vdcjvmevyuqevtz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی