شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۷
کد مطلب : 101712
سازمان ملل بار دیگر درباره وضعیت بحرانی میانمار هشدار داد

سوء‌تغذیه حاد کودکان روهینگیایی

سوء‌تغذیه حاد کودکان روهینگیایی

با ادامه یافتن سکوت جهانی در برابر وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار، سازمان ملل اعلام کرد، پناه‌جویان روهینگیایی دارای سوءتغذیه حاد، با خطر مرگ بر اثر این مشکل قابل پیشگیری و قابل درمان مواجه هستند.
سازمان ملل درباره سوءتغذیه حاد در میان کودکان روهینگیایی در بنگلادش هشدار داد. شمار مبتلایان به سوءتغذیه در مقایسه با آمار پیشین، دست‌کم دو برابر رشد داشته است. صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در بیانیه‌ای اظهار کرد: داده‌های اولیه در ارزیابی غذایی که هفته گذشته در اردوگاه پناه‌جویان کوتوپالونگ در "کوکس‌بازار" بنگلادش صورت گرفت، حاکی از شیوع ۷.۵ درصدی سوءتغذیه حاد در میان کودکان روهینگیایی است و رشد دو برابری این آمار از ماه مه را نشان می‌دهد. به گفته یونیسف، نزدیک به ۶۰ درصد از تازه‌ترین روهینگیایی‌هایی را که به بنگلادش مهاجرت کرده‌اند، کودکان تشکیل می‌دهند.
ادوارد بیگبدر، نماینده یونیسف در بنگلادش، اعلام کرد: مبتلایان به سوءتغذیه حاد، اکنون با خطر مرگ بر اثر این بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان روبه‌رو هستند. طی ۴۸ ساعت گذشته، در حدود ۴۰۰۰ پناه‌جوی روهینگیایی از میانمار به بنگلادش مهاجرت کرده‌اند. سازمان بین‌المللی امور پناه‌جویان (IOM) نیز در بیانیه‌ای گفت، این پناه‌جویان، دچار آسیب‌های روحی و جسمی و گرسنگی بودند و در منطقه ممنوعه میان بنگلادش و میانمار در فضای باز مستقر شده‌ بودند. آنان در حال عبور از مرز بودند که توسط گاردهای مرزی بنگلادش دیده شدند.
الیور هیدن، مسئول مطبوعاتی سازمان بین‌المللی امور پناه‌جویان اظهار کرد: بیشتر پناه‌جویایی که با آنان صحبت کردم، هشت تا ۱۰ روز برای رسیدن به مرز پیاده‌روی کرده‌ و چهار روز برای عبور از مرز انتظار کشیده‌اند.
براساس گزارش‌های سازمان ملل، بیش از ۶۰۷ هزار روهینگیایی برای فرار از خشونت‌های میانمار به بنگلادش گریخته‌اند. ابوالحسن محمود علی، وزیر امور خارجه بنگلادش، در ماه سپتامبر اعلام کرد، در حدود ۳۰۰۰ مسلمان روهینگیایی در سرکوب‌های دولت میانمار کشته شده‌اند. سازمان ملل تجاوزهای گروهی، کشتارهای انبوه، ضرب‌وشتم خشونت‌بار و ناپدید شدن توسط نیروهای امنیتی میانمار را به ثبت رسانده است. بازرسان سازمان ملل در گزارشی اظهار کردند، این خشونت‌ها می‌تواند شامل مصادیق جنایت علیه بشریت باشد. میانمار به تازگی مذاکراتی را برای بررسی بازگرداندن پناه‌جویان با بنگلادش صورت داده اما ده‌ها سال است که حق شهروندی روهینگیایی‌ها را تکذیب می‌کند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان تاکید کرد که میانمار باید به مسلمانان روهینگیا حق شهروندی اعطا کند.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: میانمار باید به صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا که به دلیل خشونت‌های این دولت به بنگلادش فرار کرده‌اند، تابعیت بدهد.
«فیلیپو گراندی» کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل روز پنجشنبه پس از جلسه شورای امنیت سازمان ملل درخصوص موضوع مسلمانان روهینگیا در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: این افراد نمی‌توانند بدون کشور بمانند زیرا این وضعیت آنها را در معرض تبعیض و توهین قرار می‌دهد؛ همانگونه که چندی‌ پیش این اتفاق رخ داد.
گراندی خواستار بازگرداندن این آوارگان و پایان دادن به خشونت‌ها شد و گفت: ما دید ناکافی از آنچه که در «راخین» اتفاق افتاده داریم اما مردم به دلیل نداشتن احساس امنیت در این کشور به فرار خود ادامه می‌دهند. وی افزود: البته برای بازگردانی این افراد نیاز به سازماندهی بسیار پیچیده‌ای در زمینه تابعیت این افراد دارید. گفتنی است؛‌ بعد از شدت گرفتن خشونت‌های دولت و ارتش میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا، بیش از ۶۰۰ هزار نفر به بنلادش گریخته‌اند و در کمپ‌های آوارگان به سر می‌برند. همچنین یک مقام آمریکایی اعلام کرد که مسلمانان روهینگیا باید با امنیت و بدون هیچ گونه خطری به میانمار بازگردند. معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور پناه‌جویان و مهاجران، روز شنبه اظهار داشت: آمریکا باید به حمایت از روهینگیایی‌ها که مورد آزار و اذیت ماموران امنیتی میانمار قرار گرفته‌ اند، ادامه دهد. وی افزود: میانمار نیز باید یک محیط امن و پایدار را برای این افراد تضمین و فراهم کند تا آنها به خانه‌هایشان بازگردند. این در حالی است که بنگلادش اعلام کرد که این پناهندگان به طور موقت در بنگلادش پناه داده شده‌اند و آنها باید به میانمار بازگردند. سخنگوی رهبر میانمار بر این باور است که اعمال تحریم‌های احتمالی و هدفمند آمریکا علیه فرماندهان ارتش میانمار، تبعات بدی را به همراه خواهد داشت.
سخنگوی آنگ سان سوچی رهبر میانمار روز جمعه در سخنانی گفت: تحریم‌های پیشنهادی آمریکا برای هدف قراردادن فرماندهان ارتش میانمار به خاطر بدرفتاری مسلمانان روهینگیا، مانع از آن خواهد شد تا دولت غیر نظامی میانمار بتواند قدرت را با ژنرال‌ها به اشتراک بگذارد. سخنگوی رهبر میانمار در واکنش به اقدامات واشنگتن گفت: ما نیاز به ثبات داخلی داریم تا اوضاع اقتصادی کشور را بهبود بخشیم. اعمال تحریم‌های بین المللی به طور مستقیم بر سفر افراد و سرمایه گذاری‌های اقتصادی و تجاری تاثیر می‌گذارد، و این تحریم‌ها تبعات بدی به همراه خواهد داشت. وی افزود: مقام‌های رسمی میانمار قصد دارند تلاش‌های دولت درخصوص استان راخین را در جریان سفر ۱۵ نوامبر رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، توضیح دهند. این مقام ارشد دولت میانمار اظهار داشت: ارتش میانمار باید در روند گذار سیاسی کشور دخالت داشته باشد. دولت هنوز باید با ارتش همکاری کند. دولت به تنهایی قادر به بازسازی کشور نیست. ارتش نیز باید مشارکت کند.
وی افزود: تحریم‌ها و فشارها بر فعالیت‌های دولت تاثیر منفی می‌گذارد. اگر آنها تحریم‌هایی اعمال کنند، این مساله نتیجه مثبتی نخواهد داشت. بی‌شک تحریم‌ها به سرمایه گذاری‌های تجاری آسیب می‌زند، البته نه فقط به شرکت‌هایی که مالکیت آنها در اختیار ارتش قرار دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcjvvev8uqeyaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی