سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 96401
سیاست روز راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز بررسی می‌کند؛

رصد حساب‌های بانکی سرنخ قاچاق کالا

رصد حساب‌های بانکی سرنخ قاچاق کالا

روز گذشته منابع خبری از کشف بزرگترین محموله قاچاق کالا در ۶ سال گذشته به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی خبردادند و اعلام کردند که ارزش کالاهای کشف شده بیش از ۲۳ میلیارد تومان برآورد شده است.
طبق اظهارنظرهای منتشر شده با توافقی که بین گمرک و ناجا صورت گرفت طبق اطلاعات به دست آمده این باند شبانه اقدام به قاچاق کالا از طریق منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی می‌کرد.
براساس اطلاعات به دست آمده ۸ نفر از پرسنل انبار سازمان بنادر و دریانوردی و نیز ۳ نفر بارشمار گمرک بازداشت شده‌اند در این ارتباط علاوه بر بنادر پای شرکت راه‌آهن هم در میان است و یک محموله ۱۸ کانتینری از این شرکت کشف و ضبط شده است.
برخی منابع آگاه اعلام کردند در حال حاضر اختلاف کانتینرهای ثبت شده در سامانه جامع با دیگر آمارها ۲۱۷ کانتینر بوده که در این رابطه متهمان قاچاق حدود ۸۵ کانتینر آن را پذیرفته‌اند و رسیدگی به وضعیت دیگر کانتینرها در دست بررسی و ارزیابی بیشتر قرار دارد و در همین راستا مسئول در خروج گمرک شهید رجایی به همراه سرشیفت‌های آن در این رابطه بازداشت شده‌اند.
در همین راستا سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده که در طول ۳ ماهه ابتدایی سال‌جاری در مجموع ۱۶ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال محصولات قاچاق کشف شده که این رقم در دوره زمانی مشابه سال قبل یک هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال بود.
به گفته این متولی تعداد پرونده‌های تشکیل شده در سه ماه نخست سال گذشته در ارتباط با قاچاق کالا و ارز را ۱۰ هزار و ۷۰۰ پرونده بوده که این تعداد در ۳ ماه نخست امسال نیز ۱۸ هزار و ۱۹۷ پرونده در زمینه قاچاق کالا و ارز تشکل شده است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اعلام رشد قابل ملاحظه کشف محموله‌های قاچاق طلا اعلام کرد در فصل بهار امسال ۴ محموله ارز قاچاق کشف شده که به ترتیب این کشفیات شامل یک محموله یک میلیون و ۹۷۰ هزار دلاری، یک محموله ۶۳۵ هزار دلاری، یک محموله دو میلیون یورویی و یک محموله ۹۷۲ هزار دیناری عراق بوده است.
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی در ارزیابی این روند معتقدند که قاچاق کالا یک جریان درآمدی ایجاد می‌کند که قابل ردیابی است و برخورد با قاچاق را باید از رصد حساب‌های بانکی افراد شروع کرد.
حسین عبده‌تبریزی از جمله این افراد است که مدعی است تعقیب کامیون قاچاقچیان و استفاده از نیروهای نظامی برای مبارزه با قاچاق باید در مرحله‌های بعدی قرار گیرد، در گام نخست، حساب بانکی و رد پول آن‌ها باید مورد تعقیب قرار گیرد.
وی افزود: در ایران هم باید همینطور باشد. به نظر من افراد تحصیلکرده باید از شفاف‌سازی جریان پولی کشور حمایت کنند. دولت نیز باید این شفاف‌سازی را با ایجاد مقررات لازم جهت حفظ محرمانه اطلاعات اشخاص تقویت کند.
عبده‌تبریزی معتقد است برای مبارزه با قاچاق هم ابتدا باید یک جریان رقابتی راه انداخت و بستر فضای رانت را محدود ساخت و بعد از آن هم باید جریان پولی افراد حقیقی و حقوقی را دنبال کرد.
به گفته این کارشناس اگرجریان پول و سرمایه اشخاص را بررسی کنیم به راحتی به اهداف تدوین شده می‌رسیم . وی براین اعتقاد است که نمی‌شود وقتی شخصی ده‌ها میلیارد تومان آگهی بر در و دیوار پایتخت برای تبلیغ محصولاتش نصب می‌کند و از تلویزیون تیزر تبلیغاتی پخش می‌کند، فقط ۲ میلیون تومان مالیات بدهد. باید حساب بانکی افراد را دنبال کرد و مدعی سود سالانه آنها شد و از آنها مالیات گرفت و اجازه پولشویی به این افراد نداد.
این کارشناس اقتصادی در پایان تصریح کرد: دستگاه مبارزه با قاچاق کشور هنوز دنبال برخورد فیزیکی با قاچاقچیان است، در حالیکه بهترین راه شناخت قاچاق تعقیب جریان پولی افراد است. این دستگاه باید از نظر ساختاری نیز از وضعیت فعلی خارج شود. این دستگاه نباید سازمانی جداگانه و غیرپاسخگو به مجلس باشد، بلکه باید دستگاهی درون یکی از وزارتخانه‌ها باشد. 

انتقاد شدید معاون وزیر جهاد کشاورزی از بی‌توجهی به قاچاق میوه
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه واردکنندگان میوه ما را به سخره گرفته‌اند و کسی کاری نمی‌کند، گفت: تمام خشکبار خارجی موجود در بازار قاچاق و غیرمجاز است.
محمدعلی طهماسبی در گفت‌وگو با مهر، در واکنش به ادامه‌دار شدن توزیع میوه‌های ممنوعه خارجی و واردات محصولات جدید به کشور، اظهار داشت: عده‌ای از این راه در آمدهای میلیاردی به جیب می‌زنند و ما را به سخره گرفته‌اند کسی هم کاری نمی‌کند.
وی با بیان اینکه ما با مسئولان ستادمرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلساتی در این زمینه داشتیم، گفت: حدود یک ماه است که این جلسه برگزار نشده است که باید این مساله را پیگیری کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سال گذشته ورود رسانه‌ها به این ماجرا باعث شد، مسئولان واکنش‌هایی در این زمینه داشته باشند، تاکید کرد: جز موز، نارگیل، آناناس و انبه واردات انواع دیگر میوه ممنوع است.
طهماسبی مشروط شدن واردات موز در سال‌جاری را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: براساس مقررات جدید صادرات و واردات در سال ۹۵، تعرفه واردات موز از ۴ به ۲۶ درصد افزایش یافته است؛ ضمن اینکه اگر به ازای واردات هرکیلوگرم موز یک و نیم کیلوگرم سیب درختی صادر شود، مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی یک کیلوگرم موز ۵ درصد تعیین می‌شود.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب در سخنرانی خود در روز عید فطر تاکید کردند که جلوی قاچاق به کشور گرفته شود، تصریح کرد: نمی‌دانم چرا اینقدر کوتاهی می‌شود؟ کسانی که این کار را انجام می‌دهند در مکان‌های امنی خزیده‌اند و نگرانی از این بابت ندارند.
معاون وزیرجهاد کشاورزی افزود: چگونه ممکن است تریلی تریلی میوه قاچاق وارد شود، اما کسی متوجه آن نشود؟ این افراد در حال خیانت به کشور هستند و باید به شدت با آنان برخورد شود.
طهماسبی در پاسخ به این پرسش که بعنوان متولی تولید چه پیشنهادی برای جلوگیری از این موضوع دارید؟ گفت: باید برخورد جدی در این زمینه انجام شود و اگر چند نفر از واردکنندگان به مجازات‌های سنگین محکوم شوند دیگر کسی جرات نخواهد کرد، دست به چنین اقدامی بزند.
وی افزود: در این‌صورت تولیدکننده متوجه خواهد شد حامی دارد و با دلگرمی به کار خود ادامه می‌دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه واردات تمام خشکبار برای حمایت از تولیدات داخلی ممنوع است، اظهارداشت: واردات غیرمجاز سبب ورود آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای به کشور می‌شود که در حال حاضر نیز تولیدکنندگان با آن درگیر هستند و خاکسترنشین شده‌اند ضمن اینکه دولت هزینه‌های سنگینی بابت این مساله پرداخت می‌کند.
طهماسبی اضافه کرد: بهداشت و سلامت عمومی این محصولات نیز مورد تایید نیستند و مراحل لازم را طی نمی‌کنند مگر می‌شود مواد غذایی را به شکل قاچاق وارد کرد و نگران سلامت جامعه نبود؟
این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: تمام خشکبار خارجی موجود در بازار به شکل غیرمجاز و قاچاق وارد شده‌اند و هیچ‌یک مجوز رسمی ندارد.
طهماسبی با بیان اینکه در تولید برخی محصولات با مازاد مواجه هستیم، گفت: امسال شرایط بازار میوه بسیار متعادل و قیمت‌ها مناسب است.

https://siasatrooz.ir/vdcjvxeh.uqemyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی