چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۷
کد مطلب : 100515
دفاع از کابینه یا پیدا کردن مشکلات

سخن از زبان ما می‌گویی اما چرا راهکار نمی‌دهی؟!

سخن از زبان ما می‌گویی اما چرا راهکار نمی‌دهی؟!

روز گذشته همه جا بحث کابینه و صحبت درباره رای اعتماد به وزرای دولت بود اما اغلب صحبت‌هایی که مردم دوست داشتند درباره کارآمدی کابینه از زبان رئیس‌جمهور بشنوند تبدیل شده بود به صحبت‌های حمایتی از برجام و توضیح مسایلی که معلوم نبود طرح آن چه ضرورتی داشت!! به همین بهانه با گلایه از رئیس‌جمهوری برای اینکه نه در انتخابات و نه در جلسه رای اعتماد به کابینه، از وعده‌های که عملیاتی شده است یا نواقص موجود توضیحی نداد، به مرور صحبت‌های روحانی در بخش‌های مختلف می‌پردازیم.

چالش‌های ۹۲ تمام شد؟!
شروع صحبت‌های رئیس‌جمهوری با نوید اینکه چالش‌های سال ۹۲ تمام شده‌ است بود، اما این بحثی بود که از دو ناحیه می‌توان در آن شک ایجاد کرد اول اینکه اگر واقعا چالش‌های سال ۹۲ تمام شده چرا شما اکثرغریب به اتفاق کابینه‌ای را که برای آن چالش‌ها به گفته خودتان مجبور شدید انتخاب کنید تا از بحران عبور کنیم را تکرار کرده‌اید؟! دومین پرسش‌مان هم از جناب روحانی این است که بگوید کدامیک از چالش‌ها، تورم؟! رکود؟! مشکلات ناشی از تحریم‌ها؟! دقیقا کدامیک از بین رفته است؟!

دوراندیشی که رعایت نشد!
روحانی در ادامه نطق دفاع از کابینه بیان کرده که «دولت تدبیر و امید عزم آن دارد که در فرصت ۴ ساله دوم بیش از پیش به اصلاح ساختارها بپردازد.» اما او نگفته که دقیقا کدام ساختار را در چهار سال گذشته اصلاح کرده و کدامیک از ساختارها را برای چهار سال دیگر می‌خواهد به وسیله کدامیک از وزرا اصلاح کند؟!
در ادامه او گفته که« دولت شجاعانه و با دوراندیشی تصمیم خواهد گرفت. دوراندیشی در هر تصمیمی از محیط‌زیست و عرصه اجتماعی تا سیاست خارجی شرط عقل است.» اما نگفته چرا این دوراندیشی درباره برجام پیاده نشده و یک درصد احتمال روی کار آمدن رئیس‌جمهور غیردموکرات در تعهد لحاظ نشده که حالا با گواه خودش پس از روی کار آمدن ترامپ برجام در حال نقض شدن از طرف امریکاست!
درباره دوراندیشی صورت گرفته در حوزه‌های دیگر در دولت یازدهم هم توضیحی نداده و نگفتند که با کدام دوراندیشی مشکلات ریزگردها و آب وهوایی را به برجام مرتبط دانسته و انتظارات مردم را از این تعهد ناپایدار بین‌المللی بالا برده‌اند؟!

منشور حقوق شهروندی و مجلس!
وقتی دستیار رئیس‌جمهور در حقوق شهروندی برگزیده شده و وزرای حاضر در تدوین و اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی دخالتی نمی‌توانند داشته باشند و مجلس هم به وزیری برای تدوین شدن یا نشدن این منشور نمی‌تواند خرده بگیرد!! متوجه نشدیم که چرا این موضوع باید در جلسه رای اعتماد عنوان شود!
یا مثلا منظور رئیس‌جمهوری را از این جمله که گفته دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران برای تحقق آرامش و پیشرفت کشور است. متوجه نشدیم چرا که مگر قانون اساسی که ما ابتدای انقلاب تدوین کردیم چیزی غیر از این گفته که شما بخواهید اصلاحش کنید؟!

شفاف‌سازی و مبارزه با فساد!!
روحانی سخنان زیبایی درباره لزوم شفاف‌سازی و مبارزه با فساد داشت اما در جلسه دفاع از کابینه نگفت که در چهار سال گذشته چرا وزارت خارجه در برجام، وزارت نفت در قراردادهای نفتی، محیط‌زیست در اعلام نتایج کیفی بنزین وارداتی و... اطلاعات شفافی را به مردم ارائه نکرده‌اند.
او همچنین نگفت که در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی دقیقا چه کرده و چطور مصوبه دولت درباره تخصیص حقوقهای نجومی به برخی مستخدمین دولت ملغی نشده است!!
او نگفت در راستای مبارزه با فساد اداری چرا سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات همچنان در حد حرف باقی مانده و عملیاتی نشده است!! و البته به طریق اولی‌تر نگفت که دولتش در دوره دوازدهم با اسامی‌ای که برای کابینه اعلام کرده چطور می‌تواند در مبارزه با فساد و شافف‌سازی پیشگام باشد وقتی اغلب نفرات از همان تیم قبلی برگزیده‌ شده‌اند!
روحانی فقط گفت: «مقابله ریشه‌ای با فساد را لازمه تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می‌دانیم. همه دستگاه‌ها مکلفند برنامه‌های مشخص برای مقابله با فساد و کاهش احتمال بروز فساد در روندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و اجرا داشته باشند که البته نیازمند شفاف‌سازی و ارتقای رویه‌های سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری قوای مقننه و قضاییه است.»
روحانی با اشاره به اینکه اگر اقتصاد دچار بیماری است، مردم از ما انتظار دارند درمان درد کنیم نه کتمان بیماری، گفت: «مردم از ما شفافیت و صراحت بیشتری می‌خواهند، با تدبیر و تأمل اصلاحات اقتصادی را به اجرا در آوریم، لذا نباید با تشدید مشکلات و پرداخت هزینه‌های فراوان به مهار دشواری‌ها و نپرداختن درست به مسائل تن دهیم.» در پایان این جمله فقط می‌توان گفت شما که آنقدر دقیق تشخیص می‌دهید چرا نمی‌توانید دقیق عمل کنید؟!

برنامه بانکداری بدون اشاره به بانکداری ربوی!
او در تشریح فعالیت‌های اقتصادی هم اشاره‌ای به نحوه پیگیری اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم نداشت هر چند که جهانگیری واردات گندم را توضیح داد که با همین تفکر توجه به اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است!
روحانی به تذکرات پی‌درپی مراجع درخصوص لزوم بخشیدگی جرایم وا‌مها و اصلاح بانکداری ربوی و کارهای صورت گرفته قبل اشاره نکرده و تیم جدید اقتصادی را هم در همین حد معرفی کرد که: «چند نکته صریح در اینجا در زمینه برنامه اقتصادی دولت به نمایندگان و مردم ایران عرض می‌کنم، کشور ما امروز با مشکلاتی در حوزه‌هایی نظیر نظام بانکی، بودجه دولت، صندوق‌های بازنشستگی، آب و محیط‌زیست مواجه است. عدم توجه به این مسائل می‌تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های گوناگون را با آسیب مواجه کند. انباشت مشکلات ذکر شده ما را به این جمع‌بندی رسانده که تغییر در شیوه اداره اقتصاد کشور یک الزام است و البته برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی ضروری است به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.» و جای خالی راهکار هنوز هم حس می‌شود.

گره نزدن سرنوشت به نفت!!
هزاران بار گفته‌ایم و گفته‌اند که باید اقتصاد غیرنفتی محقق و بودجه از درآمدهای نفتی منفک شود اما باز هم رئیس‌جمهور محترم تکرار مکررات کردند و بدون اشاره به گام‌های چهار ساله‌ای که در این مسیر برداشته شده راهکاری برای این مشکل هم ارائه نکردند و گفتند: نمی‌توانیم سرنوشت مردم را مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان و تأمین اجتماعی که باید بیش از هر چیز دیگر از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشند به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن گره بزنیم.

تعامل با دنیا یا ۱+۵
روحانی گفته که «در زمینه سیاست ‌خارجی نیز سیاست‌ خارجی دولت دوازدهم تعامل گسترده با جهان و حفظ عزت و کرامت ایرانیان است؛ در این مسیر پرونده هسته‌ای ایران به عنوان یکی از پیچیده‌ترین مسائل کشور با مذاکرات کارشناسانه و عزتمندانه و با اجماع ملی و حمایت‌های رهبری به سرانجام رسید و فصل تازه‌ای از تعامل‌ها با جهان گشوده شد. قطعنامه‌های تهدیدکننده امنیت ملی و تحریم‌های ظالمانه هسته‌ای شورای امنیت که تحت فصل هفتم منشور ملل متحد علیه ایران وضع شده بود، یک جا لغو گردید، سپس مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان شتاب تازه‌ای گرفت و در حوزه‌های انرژی و فناوری و تجارت گام‌های مهمی ایجاد شد. آنها که قطعنامه‌های تحریمی در انتظار بی‌ثباتی و ایران بودند ماندند و فصل نوینی در سیاست خارجی ایران آغاز شد.»
یکی بگوید که در زمینه تعامل با همسایگان؟! کشورهای عربی؟! عربستان؟! چه کرده‌ایم؟! کاش رئیس‌جمهوری می‌گفت که اگر همه تحریم‌ها لغو شده‌اند چرا پول صادرات نفت به کشور باز نمی‌گردد؟!

دفاع روحانی از وزرا
روحانی تأکید کرد که برای انتخاب کابینه تحت فشار هیچ حزب و جناحی قرار نداشته است و حتی شایعاتی را مبنی بر اینکه لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده است را بعد از آن بیانیه دفتر مقام معظم رهبری رد کرده اما در ادامه گفت که به خاطر فشارها نتوانسته سه وزیر زن برگزیند!
رئیس‌جمهور، جوان‌گرایی را یکی از آرزوهای خود خواند و گفت: به وزرای دولت دوازدهم ابلاغ خواهم کرد که باید در سمت‌های بالا از جوانان و زنان استفاده کنم. دلم می‌خواست در دولت دوازدهم سه وزیر زن را معرفی کنم که نشد، انشاالله در فرصت‌های بعد جبران می‌شود.
روحانی در دفاع از وزیر ارتباطات گفته که او اولین وزیری که در تاریخ جمهوری اسلامی، بعد از انقلاب به دنیا آمده است!
وی در دفاع از وزیر اطلاعات افزود: رفاقت من با ایشان به مجلس بازمی‌گردد، ایشان زمانی که قانون وزارت اطلاعات را می‌نوشتیم، عضو کمیسیون امنیت ملی بود! البته هنوز از رفتار برخی مأموران با دستگیرشدگان رضایت کامل ندارم؛ گاهی گزارش‌های خوبی به دست ما نمی‌رسد.
رئیس‌جمهور در زمان دفاع از کرباسیان گفت: آقای طیب‌نیا را که می‌خواستیم انتخاب کنیم، گفتند در راه اصفهان است، ما گفتیم برگردد، آقای کرباسیان را هم که می‌خواستیم انتخاب کنیم، گفتند توی راه اصفهان است و از ایشان نیز خواستیم برگردد.
وی در دفاع از ظریف، گوشه‌کنایه‌هایی به منتقدان برجام زد و گفت: سوئیفت هم معرکه‌ای بود و با آن سینه می‌زدند؛ الحمدالله که حل شد، اما حالا می‌گویند چرا فلان بانک با ایران همکاری نمی‌کند؛ اگر می‌خواهیم همین تحریم‌ها را با جهان حل کنیم، به ما اجازه دهید با کمال جدیت می‌رویم و حل می‌شود اما ما متولی همه مسائل نیستیم!
وی در دفاع از قاضی‌زاده هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: ایشان کارها را به سختی پیش می‌برد که این امر موجب می‌شد گاهی اوقاتش تلخ شود.
روحانی در دفاع از آوایی وزیر پیشنهادی دادگستری، یادی هم از پورمحمدی کرد و گفت: سختی‌هایی بین قوه‌قضاییه و دولت وجود داشت، ببینید اگر آقای پورمحمدی نبود، چه می‌شد؛ این همه ایشان کار کرد، باز هم اختلافاتی وجود داشت. البته امروز رابطه ما با قوه‌قضاییه خوب است، اگر چشم نزنیم، الان رابطه خوبی داریم.
رئیس‌جمهور از فرصت رأی اعتماد برای حمله به شهرداری تهران استفاده کرد و گفت: هر روز آقای آخوندی می‌آمد و از شهرداری تهران گلایه داشت. رئیس‌جمهور که از تردید فراکسیون امید در رأی اعتماد به رحمانی فضلی در مجلس اطلاع داشت، سعی کرد به نوعی اقدامات وی را توجیه کند و گفت: وزارت کشور کار سختی است، از یکسو توقعات دولت و رئیس‌جمهور و از سوی دیگر توقعات نمایندگان و ائمه جمعه و صاحبان نفوذ در شهرستان‌ها.
دلیل اینکه نمایندگان باید به وزرا رای بدهند را در هیچکدام از دفاعیات ندیدم!

مشکلات را حل می‌کنید یا می‌یابید؟
سوال دقیقمان از رییس محترم جمهور اگر البته از ما کارت شناسایی برای طرح سوال نخواهند این است که همه مسایل مطرح شده را با تورق روزنامه‌ها می‌توانید ببنید خب راه‌حلتان چیست؟! چه زمانی باید از شما انتظار پاسخگویی درباره عملکرد دولت یازدهم و عمل به تعهداتتان را داشته باشیم؟! چرا راه‌حلها و معضلات و مشکلات در کنار هم بیان نمی‌شوند؟! مشکلات را می‌دانیم چرا راه‌حل نمی‌دهید؟!

نویسده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcjvyeviuqeyiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی