يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 90704

دبير فيلم فجر، دل‌نگران به هم خوردن فضای همدلی

دبير فيلم فجر، دل‌نگران به هم خوردن فضای همدلی

روز گذشته در حالي نشست خبري سي و ‌سومين جشنواره فيلم فجر برگزار شد كه دبير اين جشنواره اظهار كرد که نگران جشنواره فیلم فجر نیست، بلکه بیشتر نگران به هم خوردن فضای همدلی است.
علیرضا رضاداد که در نشست رسانه‌ای پاسخگوی سوالات اهالی رسانه بود، ادامه داد: چرا که ما جشنواره را برای ایجاد فضای همدلی و رقابت موثر برای ارتقاي کیفی آثار برگزار می‌کنیم.
دبیر جشنواره فیلم فجر در بخشی از این نشست درباره شرایط نمایش فیلم مستند در جشنواره گفت: سیاست ما در حوزه مستند با دو بخش سودای سیمرغ و نگاه نو متفاوت است و در این بخش سیاست ما تشویقی و تکمیلی است.
علیرضا رضاداد درباره درخواست مستندسازان برای نمایش آثارشان در یکی از نوبت‌های نمایش اصلی برج میلاد توضیح داد: مستندسازان، جشنواره تخصصی خود را دارند (سینما حقیقت) که در فاصله زمانی کمی با جشنواره ما برگزار می‌شود. البته این به معنای آن نیست که نخواهیم درخواست‌شان را اجرا کنیم اما باید ببینیم چه امکانی وجود دارد.
او یادآور شد: سال گذشته فیلم‌های مستند در سالن‌های کوچک برج میلاد نمایش داده شد، اما مستندسازان خیلی راضی نبودند. شخصا با درخواست آن‌ها خیلی مخالفتی ندارم به شرط اینکه برنامه ما را به هم نریزد، چون تقریبا برنامه برج میلاد را طراحی کرده‌ایم. رضاداد اضافه کرد: حضور مستندسازان در جشنواره با هدف بردن فیلم مستند به میان مردم است تا نمایش‌های مردمی این ژانر قدرت پیدا کند.
او در ادامه درباره حضور نداشتن فیلم «محمد رسول‌الله‌(ص)» در بخش مسابقه توضیح داد: درخواست من از آقای مجیدی این بود که در داوری‌ها همکاری کنند. نبود فیلم ایشان در بخش مسابقه ارتباط مستقیمی به داوری‌شان نداشت، چون در هر شرایطی تصمیم نداشتند فیلم را در بخش رقابتی نمایش بدهند. من هم معتقدم به حرمت نام پیامبر‌(ص)، فیلم‌هایی که با اهداف دیگری ساخته می‌شوند بهتر است در فضای رقابتی قرار نگیرند.
رضاداد درباره فیلم‌های دفاع‌مقدس این دوره از جشنواره نیز گفت: فیلم‌های دفاع‌مقدس، جشنواره مستقلی دارد اما باید در زمینه تولید آثار در این بخش سرمایه‌گذاری بیشتری صورت بگیرد، ولی متأسفانه امروزه منابع مالی سینما محدود است.
او با اشاره به سخنانش با یکی از شخصیت‌های روحانی در قم یادآور شد: به ایشان گفتم تنها ویترینی که هنوز بعد از ۳۳ سال ویترین ملی ماست، سینمای کشور است که متأسفانه با کمبود منابع روبرو است. با همه تلاشی که عده‌ای برای کمرنگ کردن تأثیر سینما می‌کنند، دستاوردهای سینمای ما بسیار بیشتر از ظرفیت‌هاست.
دبیر جشنواره فیلم فجر خاطر نشان کرد: مثلا طرح شهید همت آقای میرکریمی آماده است اما منابع مالی برای این پروژه تأمین نشده است. با این حال درصد فیلم‌های دفاع مقدس در جشنواره امسال بیشتر از جشنواره گذشته است.
رضاداد درباره احتمال اضافه شدن فیلم‌هایی به بخش مسابقه توضیح داد: ۲۲ فیلم انتخاب شده است و احتمال دارد در صورت توافق با سازندگان، دو - سه فیلم به بخش خارج از مسابقه اضافه شود. البته فیلمی مانند «ابو زینب» که پیش از این در جشنواره مقاومت شرکت داشته است، در بخش خارج از مسابقه جشنواره فجر نمایش داده می‌شود.
دبیر جشنواره فجر توضیح داد: امسال هیأت انتخاب کار خیلی خوبی انجام داد، اما متأسفانه به مسیر دیگری رفت و به بخشی از اهدافمان نرسیدیم. قصد ما حرمت‌گذاری به پیشکسوتان بود ولی اصلا نیت نداشتیم بخشی به نام پیشکسوتان درست کنیم. اگر می‌خواستیم امسال نیز ۳۳ فیلم در مسابقه داشته باشیم حتما تعدادی از آثار می‌توانستند در این بخش حضور داشته باشند، اما ما با نظر هیأت انتخاب از صاحبان فیلم‌ها اجازه گرفتیم تا بعضی از آثار در بخش خارج از مسابقه نمایش داده شوند ولی اصلا بنای جدایی پیشکسوتان را نداشتیم، همچنان که شرایط سنی در هر دو بخش خیلی متفاوت نیست.
وی با اشاره به شرایط برگزاری جشنواره در تمام دنیا تأکید کرد: خیلی طبیعی است از میان حجم متقاضیان، تعدادی به جشنواره راه پیدا نکنند. البته آقای خسرو سینایی خودشان تمایل چندانی نداشتند که فیلم‌شان داوری شود. از سوی دیگر ما هم نمی‌خواستیم فیلم بعضی دوستان را بدون اجازه به بخش خارج از مسابقه ببریم و از آن‌ها اجازه گرفتیم تا این اتفاق بیفتد.
دبیر جشنواره فیلم فجر دیده شدن بعضی فیلم‌ها توسط اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس را کاملا تکذیب کرد و گفت: از طرف سازمان ما هیچ برنامه‌ای طراحی نشده تا دوستان کمیسیون فرهنگی فیلم‌ها را ببینند و خواهش می‌کنم سازمان ما را به چنین چیزی متهم نکنید.
دبیر جشنواره فیلم فجر در عین حال گفت: البته در حال حاضر صاحبان فیلم‌ها برای آثارشان نمایش‌های خصوصی می‌گذارند. ممکن است من به تشخیص خودم و به عنوان دبیر جشنواره، فیلم‌هایی را به کسانی نشان دهم تا مثلا برای نمایش در سالن وزارت ارشاد انتخاب شود،‌اما تاکنون از طرف سازمان ما، فیلمی برای دیدن اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه نشده است.
رضاداد خاطرنشان کرد: سینما پُر از سوءتفاهم است هر چند همه از اعضای مجلس تا تشکل‌های سیاسی و هنرمندان دلمان برای سینمای ایران می‌تپد اما ممکن است راهکارهای ما متفاوت باشد. در این یک سال مدام تلاش می‌کنم به جای فاصله، باب یک سری گفت‌وگوهای موثر برای سینما باز شود. اگر کسی در مجلس نظری دارد به او حق دهیم نظرش را ابراز کند. این مسائل در سازمان سینمایی پذیرفته شده است اما در فضای رسانه‌ای دو قطبی می‌شود و همه دنبال یارکشی هستند.
رضاداد در بخش دیگری از این نشست درباره حضور کمرنگ فیلم‌هایی با موضوع انقلاب توضیح داد: نباید موضوعات انقلاب را محدود کرد، چرا که انقلاب اسلامی مفاهیمی مانند خانواده، رفع تبعیض، عدالت اجتماعی، آزادی و... را در اولویت قرار می‌دهد و همه این مفاهیم در سینمای ما مورد توجه است، بنابراین این بحث مانند دادن آدرس اشتباه و محدود کردن سینما است.

https://siasatrooz.ir/vdcjxaeh.uqeyyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی