?>?> کاسبی از دل‌های بیقرار | سیاست روز
چهارشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۰
کد مطلب : 105844
وعده کاهش قیمت سفر به کربلا دادند اما سفر‌ها ۶۰ درصد گران شد

کاسبی از دل‌های بیقرار

سازمان حج و زیارت در ۲ بازه زمانی متفاوت وعده کاهش قیمت سفر به عتبات را داده بود اما این سفر با افزایش قیمت ۶۰ درصدی روبه‌رو شد.
زمان زیادی از اعلام خبر افزایش ۶۰ درصدی قیمت سفرهای هوایی و ۴۰ درصدی سفرهای زمینی به عتبات عالیات نمی‌گذرد؛ با اعلام و انتشار این خبر عاشقان حسین بن‌علی(ع) دچار شوک شدند چراکه در این شرایط اقتصادی تامین هزینه سفر به عتبات آسان نخواهد بود.
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت چند روز گذشته درخصوص افزایش هزینه سفر به عتبات اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ دلار و بلیت هواپیما، هزینه سفر کاروان‌های هوایی به عتبات عالیات ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
مرتضی آقایی بیان کرد: تا قبل از تغییرات در نرخ ارز، هزینه سفرهای هوایی به عتبات حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود که امروز با توجه به تغییرات نرخ دلار به حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. هزینه سفرهای زمینی به عتبات نیز حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین امیدواریم با توجه به سیاست‌های کلان نظام که همیشه از سفرهای زیارتی حمایت می‌کردند، تجدیدنظری در قیمت ارز صورت گیرد تا تشرف زائران تسهیل شود.

سفر به عتبات زیر یک میلیون می‌شود؟!
۲۳ بهمن سال گذشته بود که آقایی وعده ارزان شدن قیمت سفر به عتبات و کاهش هزینه‌ها به زیر یک میلیون تومان را داده بود. وی آن زمان گفت: سازمان حج و زیارت در رویکردی جدید با همکاری شرکت مرکزی دفاتر خدمات زیارتی سراسر ایران (شمسا) به برگزاری سفرهای ارزان‌قیمت عتبات عالیات اقدام می‌کند.
وی تصریح کرد: ثبت‌نام و اعزام زائران در قالب کاروان‌های ارزان‌قیمت طی روزهای اخیر آغاز شده است و این امر در جهت کاهش بار مالی سفرهای معنوی عتبات عالیات انجام می‌شود. افرادی که مشتاق تشرف به عتبات عاليات و متقاضی سفرهای ارزان‌قیمت هستند با قیمتی کمتر از یک میلیون تومان، به مدت ۶ شب و ۷ روز به این سفر مشرف می‌شوند.

تلاش حج و زیارت برای کاهش هزینه‌های سفر به عتبات عالیات
اما همان زمان آقایی گفت: تمام تلاش سازمان حج و زیارت بر این امر معطوف است که همه مشتاقان و آرزومندان سفر به عتبات عالیات با پرداخت حداقل هزینه‌ها و البته با رعایت تمام جوانب استاندارد و ایمن به این سفر معنوی مشرف شوند. وی اضافه کرد: در حال حاضر برای اعزام روزانه ۱۰ كاروان برنامه ريزی شده است و البته در آينده‌ای نزديک، اعزام کاروان‌های ارزان‌قیمت تا ۲ برابر آمار اعزام فعلی افزايش خواهد يافت. 

کاهش ۲۰ درصدی یا افزایش ۶۰ درصدی سفرهای هوایی
کمتر از یک ماه پیش (مردادماه) نیز آقایی از کاهش ۲۰ درصدی قیمت سفر به عتبات خبر داد و بیان کرد: هزینه سفرهای عتبات طی روزهای اخیر با کاهش ۲۰ درصدی روبه‌رو بوده است و تمام تلاش ما این است که دغدغه افزایش قیمت سفرهای عتبات برای مشتاقان این سفر معنوی ایجاد نشود و در شرایط فعلی که اوضاع بازار ارز با نابسامانی روبه‌رو است، خوشبختانه هزینه سفر به عتبات عالیات با ارز دولتی تامین می‌شود و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
هر ساله زائران زیادی به عتبات سفر می‌کنند و در این وادی با دل خود رهسپار این سفر می‌شوند که بدون شک این افزایش قیمت‌ها بر میزان سفر ایرانیان به عتبات عالیات تاثیرگذار است و موجب کاهش اعزام کاروان‌های زیارتی به عراق خواهد شد.
همچنین آقایی در مردادماه سال‌جاری افزایش قیمت ارز را در افزایش قیمت سفر به عتبات و عالیات بی‌تاثیر دانست و گفت: در صورت تامین ارز دولتی مورد نیاز برای انجام سفرهای عتبات عالیات، ظرفیت این سفرها افزایش پیدا خواهد کرد و در حال حاضر تعداد سفرهای عتبات انجام شده نسبت به سال گذشته با رشد ۲.۷ درصدی روبه‌رو بوده است و به علت تامین ارز مورد نیاز برای این سفرها، افزایش قیمت ارز تاثیر چندانی در افزایش قیمت سفر به عتبات عالیات نداشته است.
افراد زیادی با شنیدن خبر افزایش قیمت سفرهای زمینی و هوایی به عتبات عالیات، در دل خود می‌گویند خوشا به حال آن‌هایی که پیش از این تغییرات به این سفر رفتند، سفری که قبل از افزایش نرخ دلار حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ تومان بود، با توجه به سیاست‌ها و تغییرات ارزی یکباره با افزایش چشمگیر خود حدودا به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است و اکنون سوالی که پیش می‌آید این است که افرادی که قصد و آرزوی این سفر را دارند اما از تملک مالی برخوردار نیستند باید چه کنند؟
آقایی درخصوص تغییرات در واحد پولی کشور عراق و در پاسخ به این سوال که چرا باید سفر به عتبات عالیات با دلار محاسبه شود؛ تصریح کرد: واحد پولی کشور عراق (دینار)، ارزش خود را در برابر دلار حفظ کرده است و دینار در برابر ریال رشد قیمت داشته است. وی افزود: قبل از این تغییرات ارزی یک دینار تقریبا ۳ تومان بود، اما امروزه یک دینار تقریبا معادل ۸ تومان است و گفته می‌شود که تا ۱۰ هزار تومان نیز به زائران داده شده است.
افزایش نرخ دلار موجب شده تا قیمت بلیت‌های هوایی و زمینی و هتل‌های موجود در کشور عراق و سایر هزینه‌های سفر به عتبات نیز در نتیجه آن افزایش یابد. حال به دنبال این تغییرات انتظار می‌رود تا دولت و مسئولان مربوطه به این تغییرات و افزایش قیمت‌های سفر به عتبات نگاه جدی‌تری داشته باشند و برای تسهیل سفر زائران به عتبات و افزایش ناگهانی قیمت‌ها چاره‌ای بیندیشند. 

ویزای اربعین برای عوامل اجرایی لغو می‌شود
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه ایران و عراق هفته آینده به امضای طرفین می‌رسد، از لغو ویزای اربعین برای عوامل اجرایی و حذف ۱۰ دلار هزینه گردشگری برای زائران اربعین حسینی خبر داد.
شهریار حیدری با بیان اینکه تمامی مفاد پیش‌نویسی تفاهم‌نامه همکاری ایران و عراق در اربعین مورد توافق ایران است، افزود: در عراق نیز همان پیشنهادات ما در تفاهم‌نامه نهایی می‌شود، به طوری که این تفاهم‌نامه در چهار بخش تنظیم شده که سیاست اصلی ما در آن کاهش هزینه‌های زائران اربعین است.
حیدری با اشاره به اینکه در تفاهم‌نامه ایران و عراق برای اربعین ما خواستار لغو روادید بودیم، خاطرنشان کرد: طرف عراقی با لغو روادید اربعین موافقت نکرد، اما با توافق‌های صورت گرفته دیگر موکب‌داران و عوامل اجرایی اربعین نیازی به اخذ ویزا ندارند.
وی افزود: ما با دولت عراق به تفاهم‌ رسیدیم که ۱۰ دلار هزینه گردشگری که دولت عراق از مسافران اخذ می‌کند، برای زائران اربعین حذف شود. همچنین با توجه به حجم بالای کالا برای موکب‌های اربعین، مقرر شد تا برای انتقال مواد و کالاهای موکب‌ها که با کمک‌های مردمی تأمین می‌شود، هزینه‌ای اخذ نشود که در مجموع در این سه مورد دولت عراق هم بیش از ۹۰ درصد به توافق رسیده است که امیدواریم به زودی نتیجه نهایی نیز مشخص شود. فارس

https://siasatrooz.ir/vdcjxievxuqeyoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی