پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۷
کد مطلب : 101947
در ادامه سناریوی ریاض

هدف آل‌سعود از دشمنی با ایران چیست؟

تهدیدات عربستان علیه جمهوری اسلامی ایران، باعث نگرانی برخی در منطقه و فرامنطقه شده است.
به گزارش اتاق خبر ۲۴؛ سعودی‌ها به خاطر شکست‌هایی که در سیاست‌های خود در منطقه خورده‌اند، باعث آن را ایران می‌دانند و سعی دارند تا جمهوری اسلامی را متهم به دخالت در امور منطقه و برخی کشورهای عربی کنند.
بیانیه نشست اتحادیه عرب علیه جمهوری اسلامی ایران، تازه‌ترین واکنشی است که عربستان آن را تدارک دیده است.
همکاری‌های عربستان سعودی و رژیم اسرائیل از دیگر سناریوهایی است که دنبال می شود، اما عربستان با یک مشکل جدی روبرو است و آن نپیوستن همه کشورهای عربی به ائتلاف ضد ایرانی که عربستان و اسرائیل آن را به راه انداخته‌اند.
اکنون که کار داعش در منطقه به پایان رسیده و با پیام کتبی سردار قاسم سلیمانی رسماً اعلام شده است، خبر از فراغت ایران از جنگ با گروه‌های تروریستی وهابی تکفیری دارد.
چنین فراغت، فرصت پرداختن به اقداماتی که علیه ایران از سوی عربستان سعودی و رژیم اسرائیل انجام می‌شود، به جمهوری اسلامی می‌دهد و می‌تواند بیشتر از پیش به این موضوع متمرکز شده و واکنش‌های قاطع‌تری را نشان دهد.
سعودی‌ها از دشمنی با جمهوری اسلامی ایران یک هدف را دنبال می‌کنند و آن جنگ است.
اما آیا عربستان سعودی از عواقب چنین اقدامی علیه ایران آگاه است؟ آیا می‌داند چه سرنوشتی در انتظار اسرائیل و عربستان سعودی در صورت بروز جنگ خواهد بود؟ کافی است دشمنان جمهوری اسلامی ایران به پیروزی بزرگی که درمنطقه به دست آمد و با نابودی تروریست‌های وهابی همراه بود، توجه کنند آنگاه به توانمندی‌های ایران بیشتر پی خواهند برد.
جنگ با وهابی‌های تروریسم که با حضور ایران همراه بود، اما جمهوری اسلامی بخش بسیار اندکی از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خود را در این بحران به کار برد، در واقع کمترین هزینه را صرف کرد، اما همین به کاری گیری اندک از توان خود، داعشی که بخش‌های زیادی از خاک سوریه و عراق را به اشغال در آورده بود، پس گرفته شد و اکنون عمر حکومت تروریست‌های تکفیری داعش در این دو کشور به پایان رسیده است.
پشت سر همه تروریست‌های تکفیری در عراق به ویژه در سوریه، کشورها و رژیم‌هایی قرار داشته و هنوز هم دارند که تمام قد از آنها حمایت می‌کردند.
آمریکا که خود تشکیل دهنده داعش است، با همراهی نزدیک حکام سعودی، برخی دیگر از کشورهای عربی و غربی و از همه مهمتر رژیم اسرائیل پشت سر تروریست‌های تکفیری قرار دارند، اما همه آنها نتوانستند مقابل جبهه مقاومت که متشکل از ایران، روسیه، سوریه، عراق، حزب الله و همه نیروهایی که در این نبرد شرکت داشتند، ایستادگی کنند.
شکست داعش در سوریه و عراق، شکست آمریکا و همه اذناب او است. این شکست برای آنها بسیار سنگین است، عصبانیت و خشمی که در وجود سران سعودی و اسرائیلی دیده می‌شود، به همین خاطر است. اما در این میان تحلیلگران غربی از عواقب تهدیدات عربستان علیه ایران آگاه هستند به همین خاطر به سعودی‌ها هشدار می دهند که توان مقابله با ایران را ندارند.
چنین هشدارهایی نه به خاطر دلسوزی برای سران سعودی یا سران صهیونیست است، بلکه نگران از دست دادن دو رژیم همپیمان آنها در منطقه در صورت درگیری با جمهوری اسلامی ایران است.از دست دادن این دو در غرب آسیا حوزه نفوذ آمریکا و غرب در منطقه را از بین می‌برد.
نیویورک‌ تایمز یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشته است؛ «سعودی‌ها از توانمندی‌های لازم برای پیروزی بر ایران در رقابت منطقه‌ای برخوردار نیستند.» این روزنامه حتی نوشته است که ریاض، برنامه‌ای برای نحوه تحقق رویای مهار ایران ندارد.
نیویورک ‌تایمز در ادامه گزارش خود نوشت: «موارد اندکی وجود دارد که به اندازه ترکیب قدرت، جاه‌طلبی و هراس ویرانگر باشد- تمام این سه عامل این روزها در ریاض به وفور به چشم می‌خورند.»
این روزنامه آمریکایی معتقد است که عربستان روشی غیر اصولی، تنش‌زا و غیرسازنده را در دستور کار قرار داده و هنوز هم ایران، یک گام جلو است.
گامی که نیویورک تایمز از آن نام می‌برد، گامی بلند است که عربستان سعودی نمی تواند به آن برسد. علاوه بر این که جایگاه جمهوری اسلامی ایران با نابودی داعش در سوریه و عراق، بسیار فراتر از حد تصور سعودی‌ها، اسرائیل و آمریکا رفته است، نفوذ معنوی و تأثیرگذاری به خاطر ایدئولوژی انقلاب اسلامی است که توانسته جایگاه ایران در میان مسلمانان دنیا را ارتقاء دهد.
نه تنها به عربستان توصیه می‌شود که دست از دشمنی با ایران بردارد بلکه خطر رویارویی سعودی با ایران نیز یادآوری می‌شود.
«توی مت هیسن»، یک کارشناس سوئیسی سیاست‌های داخلی و خارجی سیاست‌های ولیعهد عربستان سعودی را که همه در راستای مقابله با ایران است بسیار خطرناک توصیف کرد.
«رو کانا» نماینده کنگره آمریکا که با شبکه خبری الجزیره گفت وگو می‌کرد درباره درگیری بین ایران و عربستان، آن را «حماقت محض» برای ریاض توصیف کرد.
او درباره عربستان دیدگاه واقع بینانه‌ای دارد، نماینده کنگره آمریکا به واقعه ۱۱ سپتامبر اشاره می کند و می‌گوید؛ ۱۵ نفر از تروریست‌هایی که به ما حمله کردند، اهل عربستان سعودی بودند. وهابیت یکی از بزرگترین صادر کنندگان خشونت و جلوگیری از تکثرگرایی در دنیا است. بین عربستان سعودی و گروه‌های تروریستی پیوندهایی برقرار است. بنابراین ابراز اینکه آنها منادی صلح یا متحد بزرگی برای ما بوده‌اند، موضوعی بحث‌انگیز است.» او، احتمال اقدام نظامی از سوی سعودیها عیله ایران را حماقت محض می‌داند.
جمهوری اسلامی ایران در انتظار این حماقت محض است، چه رژیم اسرائیل و چه رژیم سعودی، دست به حماقت بزنند، با پاسخ قاطع و تندی روبرو خواهند شد واین نکته‌ای است که آمریکایی‌ها و تحلیلگران غربی به خوبی از آن آگاهی دارند.

https://siasatrooz.ir/vdcjxvevauqeyhz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ناصر
این نتیجه گرفتن درست نیست من فکر میکنم انها نگران گران شدن نفت و در صورت جنگ نبود بازار داغ صادرات خود بجز صنعت ماشینهای ادم گشی به منطقه هستند هر جند بعد از جنگ مستقیم ایران و عراق جنگ مستقیمی اتفاق نیفتاده جنگهای نیابتی چرا،بهترین و مفیدترین حالت برای صاحبان سود وضیعت ترس و وحشت ونه جنگ ونه صلح است،خط و نشان کشیدن گشورهای منطقه برای همدیگر،چون اکثریت امکانات مالی ورشد اقتصادی.... متمرکز روی جنگ روانی است جنگی که شاید هیچوقت بوقوع نپیوندد،مگر نه زدن شاهرگ اقتصاد عربستان و حرامزادهای انگلیس در منطقه برای ایران کار زیاد سختی نیست با زدن چند موشگ تمامی شالوده اقتصاد عربستان،امارات،.....بحالت تعطیل در خواهد امد