سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۱
کد مطلب : 110145

طرح ترامپ چیست؟

افغانستان پس از نزدیک به دو دهه جنگ و ناامنی در حالی همچنان در وضعیتی سراسر بحرانی را سپری می‌کند که مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی شد...

افغانستان پس از نزدیک به دو دهه جنگ و ناامنی در حالی همچنان در وضعیتی سراسر بحرانی را سپری می‌کند که مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی شد دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور قصد دارد با ارائه جدول زمانی، تا قبل از برگزاری رقابت ۲۰۲۰، شمار نظامیان آمریکا و متحدانش در افغانستان را کاهش دهد. این در حالی است که در راهبرد اعلامی آمریکا برای آسیای جنوبی که در آگوست ۲۰۱۷ رونمایی شد؛ ترامپ خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را شرایط محور و فارغ از قید زمان، عنوان کرده بود. این ادعا در حالی مطرح شده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی نشست خبری در کاخ سفید پس از دیدار با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، گفت: اگر در افغانستان جنگ به راه اندازیم، می توانیم آن را ظرف یک هفته ببریم ولی نمی خواهم ۱۰ میلیون نفر را بکشم. ترامپ همچنین در ادامه اظهار داشت: افغانستان در این صورت سر به نیست می شود. چنین جنگی طی ده روز به پایان می رسید ولی من نمی خواهم این راه را در پیش بگرم.
از سوی دیگر در اقدامی قابل تامل آنکه رئیس جمهور آمریکا در مراسمی در کنار جمعی از اولین پاسخ‌دهنده‌ها به حادثه ۱۱ سپتامبر (آتش‌نشانی و پلیس نیویورک) و خانواده‌های کسانی که بر اثر بیماری‌های ناشی از نزدیکی به مکان وقوع این حملات جانشان را از دست دادند لایحه تمدید فعالیت صندوق پرداخت غرامت به قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر را تا سال ۲۰۹۰ تمدید کرد. ادعاهای آمریکایی در حالی مطرح شده است که براساس گزارش نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نزدیک به ۴ هزار نفر در این کشور در نیمه اول سال ۲۰۱۹ در جریان درگیری با گروه‌های ستیزه جو جان خود را از دست داده‌اند اما بر اساس داده‌های همین گزارش شمار قربانیان غیرنظامی در همین بازه زمانی نسبت به شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۷ درصد کاهش یافته است: در سه ماه نخست سال جاری ۱۳۶۶ شهروند غیرنظامی کشته و ۲۴۴۶ نفر زخمی شده اند. طبق این گزارش دست‌کم ۱۴۴ زن و ۲۳۷ کودک هم در میان جان‌باختگان دیده می‌شود و بیش از هزار زخمی هم در پی این اقدامات نیروهای دولتی بر جای مانده است.
با توجه به این شرایط می‌توان گفت که اقدام ادعایی ترامپ مبنی بر خروج از افغانستان از یک سو پنهان سازی شکست‌های و البته خلف وعده‌های آمریکا در اجرای تعهداتش در قبال این کشور و نیز اقدامی تبلیغاتی برای انتخابات است. ترامپ می خواهد چنان نشان دهد که آنچه را که بوش و اوباما نتوانسته‌اند انجام دهند او توانسته و آن خروج از افغانستان است لذا چنین جوسازی را اجرا کرده است حال آنکه در واقعیت آمریکا قصدی برای خروج از افغانستان ندارد و برنامه بلند مدت حضور دارد. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcjxyeviuqevvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی