سه شنبه ۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷
کد مطلب : 102009
۱۶ روز از زلزله مرگبار گذشت هنوز عده‌ای از سرما می‌لرزند

وعده‌ها را باد برد

وعده‌ها را باد برد

پس از گذشت قریب به ۳ هفته از زلزله‌ مهیب غرب کشور همچنان عملیات امدادرسانی در حال انجام است. اما نه با سرعت و دقت لازم.
در عین حال بعضی از اخبار هم مردم زلزله‌زده و هم مردم نوع‌دوست کشورمان را دلگرم می‌کند و از طرفی بعضی اخبار همچون آب سردی برای همه ما است. مانند خبری که روز یکشنبه معاون بازسازی بنیاد مسکن اعلام کرد و اظهار داشت: «۳ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض برای اسکان موقت پرداخت نمی‌شود و به جای آن کانکس می‌دهیم.» البته این سخنان را نیز سخنگوی دولت در جلسه روز گذشته ستاد بحران تایید کرده است.
در همین زمینه عزیزاله مهدیان در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: بنیاد مسکن با توجه به ضرورت اسکان موقت زلزله‌زدگان، تامین کانکس را در دستور کار دارد و هزینه کانکس حدود ۷ تا ۸ میلیون تومان است. وی ادامه داد: مردم با ۳ میلیون تومان توان خرید کانکس را ندارند و ما کانکس‌ها را خریداری می‌کنیم و به مردم می‌دهیم.
وی تاکید کرد: پولی که برای خرید کانکس در نظر گرفته شده همان پول اسکان موقت است و ۳ میلیون تسهیلات بلاعوض برای اسکان موقت به مردم پرداخت نمی‌شود و به جای آن کانکس می‌دهیم. مهدیان تاکید کرد: ۱۲ هزار کانکس خریداری کردیم که حدود ۴۵ روز طول می‌کشد تا واگذار کنیم. وی ادامه داد: ۱۲ هزار کانکس کافی است و بسیاری از خانه‌ها نیز قابل اسکان هستند.
­معاون بازسازی بنیاد مسکن ادامه داد: سایر تسهیلات به زلزله‌زدگان پرداخت می‌شود.
مهدیان تصریح کرد: برای اسکان موقت با توجه به شرایط منطقه و مدت محدود باید از کانکس استفاده شود و در همه مناطق زلزله‌زده برای اسکان موقت کانکس استفاده می‌شود.
نکته‌های جالبی را می‌توان از صحبت‌های این مقام مسئول پیدا کرد. اول اینکه در روزهای ابتدایی که مدیریت بحران در خواب زمستانی بود و مردم و خیرین کشورمان چالش‌هایی گوناگونی برای کمک به مردم زلزله‌زده راه‌اندازی کردند. چالش خرید کانکس به سرعت فراگیر شد. و طبق فیلم‌های موجود این چالش و همچنین اخبار نیمروزی صداوسیما قیمت کانکس‌ها از ۵/۲ میلیون تومان تا ۴ میلیون بود، حال این سوال پیش می‌آید که کانکس‌های ارسالی که حضرات اعلام می‌کنند حدود ۷ الی ۸ میلیون ساخته شده آیا از طلاست یا خیر.
سوال بعدی این است که آیا مردمی که همه چیز خود را حتی فرش زیر پای خود را هم از دست داده‌اند چطور باید زندگی دوباره را شروع کنند که حال ۳ میلیون تومان وام بلاعوض را هم از آنها دریغ می‌کنید. آیا شما قیمت مصالح و دیگر لوازم ساخت خانه را نمی‌دانید. مگر همین وزارت راه و شهرسازی نبود که به بهانه‌های مختلف قشر مستضعف جامعه را که به دنبال صاحبخانه شدن از طریق مسکن مهر بودند تیغ زد و هر روز مبلغ جدیدی را برای آورده از آنها درخواست کرد. حال قرار است مردم با ۳ میلیون تومان شما چه چیزی بسازند.

شرایط افزایش وام بازسازی منازل مسکونی زلزله‌زدگان به‌روایت معاون اول رئیس‌جمهور
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اگر مبالغی که برای ساخت خانه‌ها در نظر گرفته شده کم آمد دولت دوباره تصمیم‌گیری خواهد کرد.
اسحاق جهانگیری دیروز در جمع مردم زلزله‌زده روستای ناو فره این شهرستان اظهار داشت: مردم بزرگ، آزمایش پس‌داده و پهلوان استان کرمانشاه که دوران سختی همچون جنگ تحمیلی و حمله منافقان را با صبوری پشت سر گذاشته‌اند، از این حادثه نیز سربلند بیرون خواهند آمد.
وی با اشاره به خسارت‌های زلزله در استان کرمانشاه بیان کرد: در برخی از مناطق روستاها ۱۰۰درصد تخریب شده و بر اثر زلزله ۱۹۰۰ روستا در استان کرمانشاه آسیب دیده است که همه مردم ایران و مسئولان جمهوری اسلامی خود را شریک این حادثه می‌دانند و با تمام وجود برای این مسئله دنبال راهکار هستند.
جهانگیری با بیان اینکه مردم نخستین گروه‌هایی بودند که به یاری زلزله‌زدگان شتافتند، گفت: مردم قبل از همه در منطقه حضور داشتند و به یاری زلزله‌زدگان رفتند و با تجربیات کشور در دو هفته گذشته کارهای مناسبی برای امدادرسانی به روستاها با وجود پراکندگی انجام شده است. وی افزود: باید با کمک شما وضعیت را به بهتر از قبل برسانیم تا برای زندگی، اسکان، تولیدات کشاورزی، دامداری و بیکاری جوانان این منطقه کارهای مهمی انجام شود. مسئولان دولتی برای بررسی این وضعیت مثل امروز باز هم به مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه خواهند آمد.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: گفته می‌شود با ۲۵ میلیون تومان نمی‌شود خانه‌ها را ساخت و این موضوع به دغدغه مردم تبدیل شده است، باید در پاسخ گفت که دولت برای زلزله برنامه دارد و اگر مبالغی در ساخت خانه‌ها کم آمد دوباره تصمیم‌گیری خواهد کرد همچنان که بنیاد مسکن طرح خود را آماده کرده و نیروهای مسلح نیز آمادگی یاری دارند.
جهانگیری افزود: تلاش می‌کنیم وضعیت زودتر به نقطه عادی برسد و در اسرع وقت مردم در خانه‌های خود ساکن شوند و بچه‌ها به مدرسه رفته و کشاورزی و دامداری انجام شود؛ امروز نیمی از دولت در مناطق زلزله‌زده حضور دارند و تا وضعیت عادی شود دولت براساس وظیفه خود پیگیر این منطقه خواهد بود.

ساخت روزانه ۴۰۰ کانکس برای اسکان زلزله‌زدگان
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه سپاه روزانه "۴۰۰ کانکس" برای اسکان زلزله‌زدگان غرب‌کشور می‌سازد، گفت: به ۳۱ سپاه استانی ماموریت داده شده با توجه به ظرفیت‌های موجود بازسازی روستاهای زلزله‌زده را بر‌عهده بگیرند.
سردار رمضان شریف در حاشیه سفر به شهرستان ارسنجان استان فارس فعالیت‌های​ این نهاد را در زمینه امدادرسانی، بازسازی و احیای مناطق زلزله‌زده غرب کشور تشریح کرد. وی افزود: سپاه پس از حضور در فرایند امدادرسانی در زلزله بم و براساس تجربیات کسب شده در این زلزله دستورالعملی را برای نحوه واکنش به بلایای طبیعی تدوین کرد که در زلزله ورزقان تمرین و اصلاح و بر این اساس، سپاه با یک چشم‌انداز روشن وارد فرایند امداد‌رسانی به مردم زلزله‌زده کرمانشاه شد.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه سپاه براساس این دستورالعمل ۳ مرحله اصلی را برای امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده غرب کشور در دستور کار قرار داده است، گفت: در مرحله اول و ساعات ابتدایی وقوع زلزله یگان‌های نیروی زمینی سپاه و نیروهای بسیجی محلی به کمک زلزله‌زدگان شتافتند و با کمک نیروی هوافضای سپاه انتقال مجروحان و امدادگران انجام شد. در مرحله دوم بیمارستان‌های ثابت و صحرایی سپاه که در ایام مختلف سال و در مناطق محروم کشور به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند در مناطق زلزله‌زده برپا شدند.
سردار شریف با بیان اینکه سومین کار مهم سپاه تلاش برای بازگشایی راه‌های مواصلاتی و جاده‌هایی بود که بر اثر زلزله مسدود شده بود، گفت: قرارگاه سازندگی سپاه با تعداد زیادی ماشین‌آلات و دستگاه‌های مهندسی فرآیند بازگشایی راه‌های مواصلاتی را در دستور کار قرار داد. فرماندهی کل سپاه نیز روز دوم وقوع زلزله در مناطق زلزله‌زده حضور یافت و با دستور سرلشکر جعفری امکانات مورد نیاز نظیر چادر و مواد غذایی از ۶ استان همجوار به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه ارسال شد.
سخنگوی سپاه پاسداران با بیان اینکه براساس قانون اسکان موقت و دائم زلزله‌زدگان وظیفه دولت است و به بنیاد مسکن سپرده شده است، گفت: در جریان زلزله ورزقان تجربه خوبی از همکاری موثر سپاه با بنیاد مسکن به‌دست آمد به‌صورتی که سبب ساخت ۷۰۰۰ واحد مسکونی برای مردم و ۱۲۰۰۰ واحد نگهداری برای دام‌ها شد.
وی بیان کرد: در زلزله کرمانشاه سپاه در راستای همکاری و توافق با بنیاد مسکن از ظرفیت قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا‌(ص) استفاده می‌کند و به ۳۱ سپاه استانی نیز ماموریت داده شده با توجه به ظرفیت‌های موجود بازسازی روستاهای زلزله‌زده را بر‌عهده بگیرند. هر سپاه استانی بازسازی ۲ تا ۷ روستای زلزله‌زده را با استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی بر‌عهده گرفته و زیرساخت‌ها نیز توسط قرار‌گاه سازندگی خاتم‌الانبیا‌(ص) تامین می‌شوند.
سردار شریف با اشاره به اعتماد مردم و مسئولان به نوع مدیریت و توانمندی سپاه که برآمده از تجربیات این نهاد در دفاع‌مقدس است، گفت: با وجود اینکه تهیه و ساخت کانکس با توجه به حجم بالای نیاز مناطق زلزله‌زده و پراکندگی جغرافیای مناطق آسیب‌دیده کار بسیار سختی است، اما سردار عبداللهی فرمانده قرار‌گاه خاتم‌الانبیا(ص) پس از حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق زلزله‌زده قول داد کارگاه ویژه‌ای را برای تولید کانکس تجهیز کند.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه این کارگاه از تولید روزانه ۱۰۰ کانکس تا پایان هفته به تولید روزانه ۴۰۰ کانکس می‌رسد، گفت: روزانه تا ۱۵۰ کانکس از تهران به مناطق زلزله‌زده ارسال می‌شوند که پس از آماده‌سازی زیرساخت‌ها در مناطق زلزله‌زده نصب می‌شوند.
وی با بیان اینکه سپاه تا پایان اسکان دائم زلزله‌زدگان در کنار مردم است، گفت: زمان مورد نیاز برای اسکان دائم یک سال اعلام شده است اما امیدواریم همچون زلزله ورزقان با همکاری سایر دستگاه‌ها سپاه تعهد خود را بسیار زود‌تر از زمان اعلام شده به پایان برساند.
سردار شریف خاطرنشان کرد: همچنین سپاه فجر استان فارس بازسازی ۷ روستای زلزله‌زده غرب کشور را بر‌‌عهده گرفته است.

هیچ مصدومی در مناطق زلزله‌زده وجود ندارد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید براینکه هیچ مصدوم یا مجروحی و بیماری‌های عفونی و میکروبی در مناطق زلزله‌زده وجود ندارد، گفت: بیمارستان جدید سرپل‌ذهاب ظرف روزهای آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
سید‌حسن قاضی‌زاده‌هاشمی در حاشیه بازدید از مناطق زلزله‌زده این شهرستان اظهار داشت: در مقایسه با روزهای نخست وقوع زلزله غرب کشور، شرایط بهتر شده و در حوزه بهداشت و درمان مشکل جدی وجود ندارد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیش از ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مصدومان این حادثه انجام شده که این مصدومان دوره نقاهت خود را پشت سر می‌گذارند، بیان کرد: بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزا و بیماری‌های واگیری که منشاء عفونی و میکروبی دارد در مناطق زلزله‌زده وجود ندارد.
قاضی‌زاده‌هاشمی با اشاره به حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در مناطق زلزله‌زده خاطرنشان کرد: هفته گذشته دانشگاه علوم پزشکی شیراز و این هفته دانشگاه علوم پزشکی تبریز با ۱۷۰ متخصص، فوق‌تخصص، پرستار و بهداشتیار در این مناطق مستقر شده‌اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره بیمارستان‌های مناطق زلزله‌زده گفت: بیمارستان‌های مناطق زلزله‌زده به‌زودی به چرخه فعالیت باز می‌گردند و بیمارستان جدید در سرپل‌ذهاب نیز ظرف روزهای آینده به بهره‌برداری می‌رسد؛ البته بیمارستان آسیب دیده شهدای این شهر تا ۳ ماه آینده در چرخه خدمت قرار می‌گیرد. وی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تا تثبیت شرایط در مناطق زلزله‌زده غرب کشور حضور می‌یابند، افزود: در سایر شهرها از جمله اسلام‌آباد غرب مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم در جلسه امروز معاون اول رئیس‌جمهور تصمیماتی برای بهبود این شرایط اتخاذ و اقدامات درازمدت آغاز شود.
قاضی‌زاده‌هاشمی خاطرنشان کرد: آسیب‌های بلایای طبیعی سخت و زیاد است اما همه دستگاه‌های اجرایی در مناطق زلزله‌زده با امکانات زیاد حضور دارند و هماهنگی این دستگاه‌ها، بالاترین هنر مدیران است که همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مراقبت‌ها و خدمات رایگان و در دسترس و مناسبی را به مردم مناطق زلزله‌زده ارائه می‌دهند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ارتباط مجموعه بهداشت و درمان کشور با مناطق زلزله‌زده قطع نخواهد شد، افزود: حضور همکاران ما در این مناطق، مستمر و مداوم خواهد بود، همچنان که وزارت بهداشت از جمله دستگاه‌هایی بود که در نخستین ساعات وقوع زلزله در غرب کشور، در این مناطق حاضر شد و به ارائه خدمات پرداخت.
هاشمی خاطرنشان کرد: بازسازی ۶۲ پایگاه تخریب شده، ترمیم ۱۴۰ مرکز بهداشتی آسیب‌دیده، ساخت ۲۴ مرکز جامع خدمات سلامت و بازسازی دو بیمارستان اسلام‌آباد غرب و سرپل‌ذهاب به‌سرعت انجام خواهد شد.

هشدار نسبت به انتشار ویروس وبا و حصبه با مصرف آب‌های آلوده
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: مصرف آب‌های گل‌آلود مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، می‌تواند منجر به اپیدمی ویروس وبا و حصبه در منطقه شود.
محمدحسین عزیزی درخصوص عوارض مصرف آب‌های آلوده گفت: با توجه به وقوع زلزله در استان کرمانشاه، آب لوله‌کشی در این منطقه گل‌آلود شده و مصرف آن برای آشامیدن، عوارض سوء دارد. بر این اساس آلودگی‌های موجود در آب می‌تواند انواع بیماری‌ها و انگل‌ها را به بدن انسان منتقل کند.
وی افزود: علاوه بر میکروب‌هایی، چون کرم آسکاریس و کدو، ویروس وبا و حصبه از جمله بیماری‌هایی هستند که از طریق مصرف آب‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود بنابراین در شرایط آلودگی آب‌های استان کرمانشاه باید نسبت به آشامیدن آب لوله‌کشی این منطقه هشدار داده شود.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: مصرف آب گل آلود برای مصارف شست‌و‌شو و استحمام از لحاظ انتقال بیماری‌ها مشکلی ندارد و می‌توان از آن برای جوشاندن کنسرو استفاده کرد. وی عنوان کرد: در شرایط زلزله زدگی استان کرمانشاه، مصرف کنسرو به عنوان مناسب‌ترین وعده غذایی محسوب می‌شود. این در حالی است نگهداری کنسرو در دمای محیط در ایجاد مسمومیت غذایی تأثیری ندارد و نمی‌تواند عاملی برای بیماری محسوب شود. 

نویسنده: نسیم بابایی

https://siasatrooz.ir/vdcjy8evhuqeyyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی