?>?> توصیه‌های مشکوک برای انتخابات آینده | سیاست روز
يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۰
کد مطلب : 90920
پروژه جديد اصلاح‌طلبان

توصیه‌های مشکوک برای انتخابات آینده

توصیه‌های مشکوک برای انتخابات آینده

اصلاح‌طلبان استراتژي خود را در انتخابات آينده صيانت از حق‌الناس يعني آراي مردم در انتخابات عنوان كرده‌اند.
پيشتر مقام معظم رهبری انتخابات را حق‌الناس دانسته‌اند و اصلاح‌طلبان مي‌خواهند از اين مسئله براي پروژه خود در انتخابات دهم مجلس بهره ببرند.
چندي پيش هادی خامنه‌ای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام درپاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز و زمینه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم گفت: «از الان قابل پیش‌بینی نیست، اما به هر حال باید تلاش کرد. حضور در انتخابات حق همه مردم و از جمله اصلاح‌طلبان است که اکثریت عده جمعیت کشور را از لحاظ فکری و فرهنگی در اختیار دارند. باید از این حق دفاع و حمایت کرد. استراتژی ما صیانت از حق‌الناس یعنی آرای مردم در انتخابات است.»
همچنين اصلاح‌طلبان در بيانيه همايش سراسري خود تاكيد كردند: بر این باوریم که آموزه حق‌الناس محسوب کردن رأی مردم، راهبردی کلیدی است. باید راهبردهایی اتخاذ شود که حتی مخالفین هم به فرایند مشارکت در انتخابات دعوت و ترغیب شوند و همه باور داشته باشند که کلیه ارکان نظام به نتایج برآمده از رقابت آزاد و سالم پایبند خواهند بود.»
به نظر مي‌رسد اصلاح‌طلبان تلاش مي‌كنند تا با ورود زود هنگام به مقوله انتخابات اين‌گونه وانمود كنند كه برخي از نگراني‌ها در اين‌باره وجود دارد و به اين ترتيب به افكار عمومي تلقين كنند كه بايد ورود به انتخابات با انگيزه‌هاي خاصي همراه باشد.

تلاش براي آسيب به اعتماد عمومی
نبايد فراموش كنيم كه كليه انتخاباتي كه از بدو پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شده است به غير انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ موفق و تقریباً فاقد هر‌گونه حرف و حدیث قابل اعتنایی بوده است.
همين نكته علاوه بر نشان دادن بعد مهم مردمی بودن نظام، بیانگر قوانین و ضوابط محکم و کارآمد انتخاباتی است. اما به نظر مي‌رسد با وجود چنین قوانین و ضوابط و چنين تجربيات موفق انتخاباتی هر نوع سخن گفتن هشدارآمیز درباره «رفع محدودیت‌های انتخاباتی، توجه به امور نظارتی و اجرایی، شبهه نداشتن درباره مسائل انتخابات، صیانت از حق‌الناس یعنی آرای مردم و...» به معنای آن است که گویندگان چنین عباراتی به روند برگزاری انتخابات اعتماد ندارند که این اعلام بی‌اعتمادی تلویحی می‌تواند بخش‌های مختلف فرایند انتخابات را در بر گیرد. بزرگ‌ترین اشکال به این نحوه ورود به مباحث انتخاباتی این است که به اعتماد عمومی آسیب جدی می‌زند که به مثابه آسیب به نظام است.
حسين نجابت نماینده مردم تهران در اين‌باره گفت: ویژگی بسیاری از اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات، پروژه مظلوم نمایی است و به نظر مي‌رسد این پروژه را این‌بار از همایش اخیر اصلاح‌طلبی کلید زده‌اند.
وي افزود: در این همایش سخنرانان هجمه‌های بسیاری را علیه مجلس نهم مطرح و تلاش کردند از این گذر مساله انتخابات مجلس را پررنگ کنند، اما خیلی زودتر از موعد مقرر تبلیغات انتخاباتی را شروع کردند.
نجابت تصريح كرد: ویژگی بسیاری از اصلاح‌طلبان این است که در تمام انتخابات‌هایی که در کشور برگزار مي‌شود از پروژه مظلوم‌نمایی استفاده می‌کنند و برای عملیاتی کردن این پروژه شبهاتی همچون چرا رد صلاحیت می‌کنید؟ یا مي‌ترسید رد صلاحیت کنید و یا اینکه مسائلی همچون صیانت از آراء و حق‌الناس بودن رای مردم را مطرح مي‌کنند که به نظر مي‌رسد پروژه مظلوم‌نمایی را از همایش اخیر خود کلید زدند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اصلاح‌طلبان در مجلس ششم و فتنه ۸۸ تجربه خوبی ندارند و به نظر مي‌رسد حق‌الناس بودن رای مردم از نظر آنان زمانی است که کفه ترازو به نفع خودشان باشد. آنها برای مظلوم‌نمایی بین مردم چنین مسائلی را طرح مي‌کنند اما این پروژه یک پروژه نخ‌نما شده است و در کشور کارایی ندارد.
نجابت گفت: اگر اصلاح‌طلبان معتدل چهره‌های موجه برای انتخابات مجلس معرفی کنند بدون شک رد صلاحیت نمی‌شوند. نظام جمهوری اسلامی ایران هم یک نظام منظم و کنترل شده است که انتخابات را با دقت و کمترین خطا برگزار خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان در ایجاد جنگ روانی بسیار استادانه عمل مي‌کند خاطرنشان کرد: ظرفیت این‌گونه اقدامات در کشور اشباع شده است، زیرا بودند کسانی که به لحاظ سیاسی قوی‌تر از اصلاح‌طلبان فعلی بودند اما نتوانستند با این سیاست راه به جایی ببرند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه انتخابات پیش‌رو انتخابات مجلس است گفت: اصلاح‌طلبان مجلس را به عنوان خط مقدم انتخاب کرده و هجمه‌های خود را علیه این قوه مطرح مي‌کنند تا شاید بتوانند حرف خود را به کرسی نشانده و نتیجه بهتری بگیرند.
از سوي ديگر منصور حقيقت‌پور عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: همه مسئولان دولتی و ناظرین انتخابات، بهتر از هر شخص‌ دیگری به «حق‌الناس بودن رای مردم» توجه دارند و مانند تمام انتخابات‌های گذشته، انتخابات پیش‌رو را با سلامت کامل برگزار مي‌کنند.
وي با اشاره به اظهار‌نظر تعدادی از اصلاح‌طلبان مبنی بر اینکه «هر انتخاباتی که سالم برگزار شد، اصلاح‌طلبان پیروز بودند» و نگرانی آن‌ها از سلامت انتخابات مجلس آینده، اظهار داشت: این‌گونه اظهارنظرها، غیرعلمی است و حتی با نتایج انتخابات‌های گذشته نیز مغایرت دارد. مگر انتخابات سال ۸۴ را اصلاح‌طلبان برگزار نکردند، پس چطور احمدی‌نژاد پیروز شد؟
وی با بیان اینکه در هیچ زمانی «تقلب» به عنوان یک اقدام سازماندهی‌شده در تاریخ انقلاب‌ اسلامی وجود نداشته است، افزود: با علم به این موضوع، به هیچ ‌عنوان، نیاز به نگرانی نیست. مکانیزم برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی از امکان تقلب جلوگیری می‌کند، به این دلیل که انتخابات را مردم برگزار می‌کنند و یک ناظرِ امین به عنوان شورای نگهبان از ابتدا تا انتهای انتخابات را نظارت می‌کند.
عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس‌ شورای‌ اسلامی خاطرنشان کرد: ادعاهایی که بعضاً از جبهه اصلاحات شنیده می‌شود، نمونه بارز پیش‌داوری است و با روح دموکراسی مغایرت دارد. همه مسئولان دولتی و ناظرین انتخابات، بهتر از هر شخص‌ دیگری به «حق‌الناس بودن رای مردم» توجه دارند و مانند تمام انتخابات‌های گذشته، انتخابات پیش‌رو را با سلامت کامل برگزار می‌کنند.

تداعی‌کنندگان فتنه ۸۸
نبايد فراموش كرد كه فتنه بزرگ ۸۸ نيز با بذر شعارو اتهام بزرگ "تقلب" كاشته و طبق برنامه‌ریزی فتنه‌گران در فردای برگزاری انتخابات شعله‌ور شد. به نظر مي‌رسد كه لحن و زمان طرح اين پروژه نيز به نوعي تداعي‌كننده فتنه ۸۸ است.
مردم با یادآوردن فضای آستانه انتخابات سال ۸۸ و حرف‌های گفته‌شده و اقدامات صورت گرفته و به‌ ویژه اظهاراتی درباره اعلام تردید درخصوص برگزاری انتخابات، نگران می‌شوند و دل‌شوره پیدا می‌کنند. فتنه‌گران در سال ۸۸ نيز با چنین مقدمه‌سازی‌هایی همه دستاوردهای انتخابات يعني مشارکت ۸۵ درصدی را در برابر دیدگان مردم آتش زدند و کام آنها را زهرآگین کردند. از این منظر و با این پیشینه باید از این اظهارات اخير دغدغه پیدا کرد و نگران رشد آن در ماه‌های آتی بود.

حمايت از حاميان فتنه
یکی از مسائل باقی‌مانده از فتنه ۸۸ که بین نظام و فتنه‌گران و حامیان آنها کاملاً حل نشده و هر از گاهی به شکل ظاهراً برنامه‌ریزی شده، سر و صدا به راه می‌اندازد که نمونه اخیر آن در جانبداری غیرمنطقی و غیرقانونی علی مطهری از سران محصور فتنه دیده شد، فرار فتنه‌گران و حامیان‌شان از پذیرفتن مسئولیت فتنه و دادن تاوان آن است. فتنه‌گران که با روی کار آمدن دولت یازدهم و ادعای بزرگ سهم و نقش داشتن در پیروزی روحانی در انتخابات، موقعیت خودشان را امن‌تر و بهتر از پیش می‌دانند، و با محق نشان دادن خودشان در قضیه فتنه ، حرکت به سوی عرصه سیاسی منتهی به جامعه، سیاست، قدرت و دولت را در سایه دولت یازدهم که در موارد بسیاری هم به آنها روی خوش نشان نداده، آغاز کرده‌اند.
آنها با این تحلیل که پیروزی روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم به معنای فراموشی فتنه ۸۸ و فتنه‌گران در نزد مردم و رویکرد عمومی به آنها است، به حرکت بازگشت به سیاست و قدرت شتاب داده‌اند و احساس می‌کنند مسیر ورود آنها به انتخابات سال آینده در حال هموار شدن و پذیرش عمومی آنها نیز در حال افزایش است.
به عبارت دیگر، گویا آنها به این نتیجه رسیده‌اند که حفظ رویه به‌کار گرفته شده در فتنه و برائت نجستن علنی از آن، برای‌شان در برخی لایه‌های اجتماعی اعتبار کسب کرده و چنانچه در این مسیر گام بردارند، می‌توانند از آن مشی آسیب‌زننده به نظام به‌عنوان سرمایه اجتماعی برای جذب افراد بیشتر استفاده کنند. خلاصه این نوع نگاه به رویدادهای فتنه تا زمان حاضر که به انتخابات سال آینده منتهی می‌شود در عبارات آنها در آغاز این نوشتار بازتاب یافته که نشان می‌دهد آنها همچنان به روش‌های فتنه‌گرانه می‌اندیشند و هر آنچه را که تاکنون درباره دوری از فتنه و بی‌ارتباط بودن با آن و نیز اصلاح روند گذشته گفته و یا به‌نوعی ادعا کرده‌اند، کذب محض بوده است و آنها در حال آماده ساختن خود برای نشان دادن شبحی از اقدامات فتنه هستند تا از نظام باج بگیرند.

https://siasatrooz.ir/vdcjyheh.uqey8zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی