چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۸
کد مطلب : 99660
دوقطبی ۵۹ چطور ایجاد شد؟!

نهیبی برای وحدت

نهیبی برای وحدت

رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان نظام بار دیگر درباره تبعات دوقطبی‌سازی جامعه هشدار داده و این‌بار برای درک بهتر اوضاعی که می‌تواند نتیجه دوقطبی، سال ۵۹ شد را مثل زدند. 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب «دوقطبی شدن کشور» و «دودستگی مردم» را تجربه‌ای خطرناک دانستند و افزودند: در سال ۵۹، رئیس‌جمهور وقت جامعه را دوقطبی، و مردم را به دو دسته مخالف و موافق تقسیم کرد که نباید این تجربه تکرار شود.
اما پس از این سخنان باز هم بازار تحریف تفسیر به رای جناح‌های سیاسی باز شد تا جایی که در تفسیرها فراموش شد که اصل اتحاد مردم و همه جناح‌های سیاسی در کشور است نه اینکه با اتهام‌زنی جناح‌ها به هم راه جدیدی را برای دوقطبی بگشاییم! برای جلوگیری از تجربه تلخی که در سال ۵۹ به وقوع پیوست سعی داریم با بررسی عامل‌های بالقوه دوقطبی شدن جامعه و نهیب‌های رهبری در اینباره و بازخوانی شفاف حوادث سال ۵۹ مسیری را برای اتحاد بیشتر بیابیم.

نفاق در فتنه ۵۹
بذر نفاق در سال ۵۹ توسط رئیس‌جمهوری وقت پاشیده شد و او تلاش کرد که مردم را مقابل حکومت نوپای جمهوری اسلامی قرار دهد و با فشار خارجی که در اواسط سال با جنگ به کشور تحمیل کرد و ترورهای نامنظم و منظمی کهآن روزها ۱۷ هزار شهید برای آن دوران به یادگار گذاشته است، رخ داد کشور را به بحران بکشاند. فتنه سال ۵۹ با برنامه‌ریزی قبلی و خیانت مسئول مربوطه همراه بود اما در کنار این اتفاق برخی هم نادانسته آب به آسیاب دشمن می‌ریختند و به شعله‌ور شدن اختلاف کمک می‌کردند .اما شاید برای این فتنه بتوان سه وجه در نظر گرفت که وجوهی است که کمک می‌کند از فتنه‌های بعدی بتوانیم جلوگیری کنیم: 
جريان فتنه ۵۹ از ولايت‌ستيزي و انحراف از ولی فقیه به بهانه خیرخواهی شروع شد.
جريان فتنه ۵۹ در پوشش حمايت از مردم فعاليت ميكرد و تلاش می‌کرد همه نفاقها را با عنوان خیرخواهی برای مردم و جامعه توجیه کند که از نمونه آن ادعای حمایت از زندانیان سیاسی مظلوم بود ولی در اصل به این بهانه به دنبال ایجاد شکاف بین ملت و نظام بودند.
جريان فتنه ۵۹ در پوشش حمايت از مردم فعاليت ميكرد و تلاش می‌کرد همه نفاقها را با عنوان خیرخواهی برای مردم و جامعه توجیه کند که از نمونه آن ادعای حمایت از زندانیان سیاسی مظلوم بود ولی در اصل به این بهانه به دنبال ایجاد شکاف بین ملت و نظام بودند.
در جريان فتنه ۵۹ يك جريان سكولار و ضد انقلاب زمينه‌ساز ترور شده بود که هر جا کسی را می‌دید که در جهت آگاه‌سازی مردم و اتحاد آنها گام برمی‌دارد، اقدام حذف او صورت می‌گرفت.
درست است که فتنه سال ۵۹ با قصد قبلی و برنامه‌ریزی خارجی و البته اجرای رئیس‌جمهور بی‌کفایت وقت صورت گرفت اما مقایسه این روزها با آن سال به معنای رخنه فتنه از سوراخی که یکبار آن را آزموده‌اند نیست چراکه فتنه هر لحظه می‌تواند با لباسی جدید و مسئولان مختلفی که خواسته یا ناخواسته فریب فتنه‌انگیزان را می‌خورند آغاز شود. هر چند که می‌تواند باز هم با همان صور قبلی ظاهر شود.

حمایت از دولت
اما برای برخی‌ها که مدام از سخنان رهبری می‌خواهند برای ایجاد شکاف در مردم استفاده کنند و بگویند که رهبری چه رفتاری با منتخب مردم دارد روز گذشته این سوال برای بار چندم از زبان مقام معظم رهبری پاسخ داده شد تا یکی از مواردی که بالقوه می‌تواند مورد سوء استفاده فتنه انگیزان واقع شود خنثی شده باشد.
در همین راستا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: «مشی همیشگی بنده این بوده و هست که از همه دولتهایی که بر سر کارند، حمایت می‌کنم و بعد از این نیز همینگونه خواهد بود.» و با این رفتار مانعی در برابر فتنه‌انگیزان ایجاد شد.

به عقب برنمی‌گردیم
اما شاید یکی از سوالاتی که ذهن برخی را به خود مشغول کرده باشد این است که چرا مقایسه سال ۵۹ و فتنه آن سال با فضای امروز جامعه مطرح شد؟! پاسخ به این سوال هم در سخنان رهبری در جمع مسئولان و هم در سخنان رئیس‌جمهور قبل از برگزیده شدن برای دولت دوازدهم وجود دارد. در همین راستا رهبر انقلاب اسلامی شاید در پاسخ به افکار عمومی برای چرایی یادآوری حوادث تلخ سال ۵۹ گفتند: «اداره صحیح کشور در وهله اول نیازمند مشخص شدن «ملاکهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری» و در مرحله بعد، نیازمند «استفاده از تجربه‌های ۳۸ سال گذشته» است.» به نوعی با این سخنان به مسئولان و مردم یادآوری کردند که نگاه به گذشته برای بازنگشتن به عقب ضروری است.
رئیس‌جمهوری هم که قبل از انتخابات بارها درباره عزم جزمی که برای بازنگشتن به عقب دارند گفته بودند و بر همین اساس این توصیه رهبری هم در تحقق وعده پیشبرد اهداف کشور توسط وی کمک شایانی به دولت خواهد بود که با تجربه گذشته مسیر درست را برای بازنگشتن به گذشته استفاده کنند.

حفظ فاصله با دشمن
یکی از مشکلاتی که در ایجاد نفاق ممکن است رخ دهد تلاش مغرضان برای همدست جلوه دادن مسئولان با دشمن است، تلاشی که گاهی با سکوت مسئولان برای مردمی که نقطه حساسشان همدستی با استکبار جهانی است به باور تبدیل شده و زمینه ساز نفاق می‌شود.
اما رهبری در اینباره و برای جلوگیری از این مسیر بلقوه سوء‌استفاده دشمن نیز در جلسه مسئولان گفتند: «مسئولان کشور اعم از دولت محترم، قوه قضاییه، قوه مقننه و همه کسانی که تصمیم‌های کلان می‌گیرند، باید از هر تصمیمی که شائبه بیگانه بودن با اسلام، انقلاب و تاریخ ملت ایران و یا ضدیت با آنها را داشته باشد، پرهیز کنند. مسئولان باید با دشمن خارجی و عوامل داخلی او فاصله‌گذاری جدی کنند.»
به نوعی با این توصیه راه سوء استفاده کنندگان و تهمت زنندگانی را که قصد نفاق دارند مسدود کردند.
اما مساله بعدی که می‌تواند مورد سوء‌استفاده قرار گیرد نحوه ارتباط با امریکا است که رهبری درباره مسئله «امریکا» نیز بیاناتی داشته و افزودند: «بسیاری از مسائل با امریکا اساساً قابل حل نیست زیرا مشکل امریکا با ما ناشی از مسائلی همچون انرژی هسته‌ای و حقوق بشر نیست، بلکه مشکل آنها با اصل جمهوری اسلامی است.» به این طریق یک مسیر بلقوه دیگر را برای ایجاد نفاق و دو دستگی با مشکلات جدی روبه‌رو کردند که اگر این توصیه‌ها توسط مسئولان کشوری جدی گرفته شود می‌تواند مسیر مطمئنی برای اتحاد بیشتر مردم و مسئولان و جناح‌های سیاسی صورت گیرد.

سکوت خواص در نقاط عطف
رهبر معظم انقلاب اما با یادآوری تجربه تلخ حوادث سال ۸۸ گفتند:«در آن حوادث عده‌ای در خیابانها به صراحت علیه اساس انقلاب و باورهای دینی شعار دادند و چون با آنها مرزبندی و فاصله‌گذاری نشد مشکلات ادامه یافت.» در واقع رهبری با این سخنان یک مسیر دیگر را که بالقوه می‌تواند مورد سوء استفاده معاندان برای ایجاد تفرقه استفاده شود بیان کرده و به خواص جامعه درباره موضع‌گیری‌های درست و همزمان با فعالیت فتنه نهیب زدند تا با اجرای شدن این پیام مسیر بعدی فتنه‌انگیزان مختل شود.

حمایت از مذاکره‌کنندگان
اما شاید یکی از نکاتی که برای مدتی دوقطبی در جامعه ایجاد کرد اقدام مذاکره‌کنندگان بود که در برخی محافل به دلیل دستاوردهای نامطلوب به عنوان عمل مغرضانه معرفی می‌شود و داشت عامل دودستگی در جامعه را ایجاد می‌کرد. اما رهبری یکبار دیگر با اشاره به سخنانی درباره تیم مذاکره‌کننده هم از این افراد حمایت کرده هم مسیر درست را به آنها برای مطالبه به حق مردم که ضمن پیگیری برجام می‌تواند اتهامات منافقان را از آنها زدوده و باعث شود فتنه جدیدی در دوقطبی حمایت و تقبیح این تیم صورت نگرید را نشان دادند.
در این زمینه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به قضیه برجام گفتند: «به مسئولانی که پیگیر این مسئله بودند اعتماد داشتیم و داریم چراکه آنها را خودی و مؤمن می‌دانیم اما در همین ماجرا در مواردی به علت اعتماد به حرف طرف مقابل از مسائلی صرف نظر کردیم یا اهتمام لازم را به خرج ندادیم که در نتیجه خلاهایی باقی ماند که دشمن در حال استفاده از آنهاست.»
رهبر انقلاب به نامه آقای ظریف به مسئولان اروپایی درباره موارد نقض برجام به دست امریکایی‌ها اشاره کردند و افزودند: «وزیر امور خارجه که مخالف مذاکرات نیست اما چون انسانِ «متدین، با وجدان و دارای احساس مسئولیت» است، در این نامه موارد مختلف «نقض روح و جسم برجام» را تشریح کرده است.»

جان کلام
در نهایت باید به این موضع برسیم که دشمن در لباس دوست، مسئول و یا رسانه معاند و با نیت به ظاهر خیرخواهانه برای شروع فتنه جدیدی که یکبار تبعات آن را در سال ۵۹ و بعد از آن با ترورهای کور و از دست دادن مسئولان انقلابی و حمله صدام به کشور تجربه کرده‌ایم، همیشه در حال فتنه‌اندازی و ایجاد دوقطبی است و این موضوع نه تنها توسط دولت بلکه می‌تواند توسط دو قوه دیگر و باقی مسئولان و خاص هم ایجاد شود و اگر حواسمان جمع نباشد و ناخواسته آب به آسیاب دشمن نریزیم معاندان روسیاه و معرفی شده و اتحاد در کشور به بالاترین درجه خود می‌رسد. 

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcjymeh.uqehmzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی