?>?> قابل تحمل نیست پاکستان نتواند مانع اقدامات تروریستی در مرزها شود | سیاست روز
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۷
کد مطلب : 108003
قاسمی در پاسخ به سیاست روز

قابل تحمل نیست پاکستان نتواند مانع اقدامات تروریستی در مرزها شود

قابل تحمل نیست پاکستان نتواند مانع اقدامات تروریستی در مرزها شود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برای ما قابل تحمل نیست که دولت و ارتش پاکستان نتوانند از این نوع شرارت‌ها و اقدامات تروریستی از درون خاک خودش نسبت به ایران جلوگیری کنند.
بهرام قاسمی قاسمی درباره حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان و در پاسخ به این سؤال که به نظر می‌رسد پاکستان به دنبال پیوستن به ائتلاف‌ ضد ایرانی که عربستان و اسرائیل در حال راه انداختن آن هستند، می‌باشد و واکنش دستگاه دیپلماسی به این اقدامات دولت پاکستان چیست، به سیاست روز گفت: بعد از حادثه تلخ سیستان و بلوچستان که به شهادت عزیزان ما انجام شد، اقدامات اولیه لازم چه در اسلام آباد و چه در تهران دنبال شد، در تماس تلفنی وزیر خارجه پاکستان با ظریف این حادثه را محکوم کرد و درباره همکاری‌های بیشتر که مانع چنین اقدامات ناگواری شود، صحبت‌هایی شده است.
وی با بیان اینکه ملاقات‌های متعددی را در اسلام آباد و تهران داشتیم، خاطرنشان کرد: این موضوع با جدیت دنبال خواهد شد. برای ما قابل تحمل نیست که دولت و ارتش پاکستان نتوانند از این نوع شرارت‌ها و اقدامات تروریستی از درون خاک خودش نسبت به ایران جلوگیری کنند و امیدواریم این ماجرا با اراده بیشتر و تصمیم جدی‌تر در اسلام‌آباد حل و فصل شود و ما شاهد افزایش این نوع تنش‌ها در مرزهای شرقی خود نباشیم.
قاسمی اضافه کرد: من فعلا درباره پیوستن پاکستان به ائتلاف‌ یا ائتلاف‌هایی در منطقه صحبت نمی‌کنم، ما منتظر نوع اقدامات و بیان راه‌حل‌هایی که قرار است دولت پاکستان ارائه کند، هستیم و در نهایت تصمیمات خود را خواهیم گرفت. علاقه‌مندی ما این بوده و خواهد بود که مرزهایمان با پاکستان مرز دوستی باشد و این نوع اقدامات با مرزهای صلح آمیز مغایر است. امید من این است که نهایتا دولت پاکستان بتواند و بخواهد بر این روایت تلخ یک نقطه پایان بگذارد و شاهد این نوع وقایع نباشیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره همراهی اروپا با ایران در بحث سازوکار مالی اینستکس گفت: فشارهای آمریکا ادامه دارد و این کشور به دلایل مختلف مخالف ادامه روابط ایران و اروپا و همکاری ایران با این مجموعه از کشورهاست و همچنان به کارشکنی‌های خود ادامه خواهد داد. ولی آنچه که در اروپا بیان شده بود اراده‌ و خواستی برای انجام این سازوکار است.
وی با بیان اینکه تا ثبت این سازوکار ما موفقیت لازم را از سوی اروپا ندیدیم، اظهار داشت: ثبت این ساز و کار با کندی بسیار پیش رفت، ثبت این سازوکار ابتدای کار است و خواست و توقع ما از اروپا اجرایی کردن هر چه سریعتر آن است. در هفته‌های گذشته و در روزهای آینده مذاکرات کارشناسی فشرده متشکل از وزارت خارجه و سایر دستگاه‌های اقتصادی را با کارشناسان اروپایی دنبال می‌کنیم. امیدوارم توقعی که وجود داشت و تاخیری که صورت گرفت در مرحله عمل با سرعت و درایت بیشتری پیش برود و اروپا بپذیرد برای این نوع همکاری‌ها باید تلاش بیشتری کند و نمی‌تواند با صرف زمان و از دست دادن زمان توقع داشته باشد که همه خواسته‌های خودش و توقعات خودش از جانب ایران اجرا شود.
وی گفت: به صراحت به اروپا اعلام کردیم مردم و دولت ما صبر و تحملشان تا حدی است و به آنها تأکید شده در این مرحله لازم است این موضوع را با سرعت و جدیت بیشتری به پیش ببرند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره برنامه وزارت خارجه برای عملیاتی کردن بخش‌های سیاست خارجی بیانیه گام دوم انقلاب هم گفت: در حدود ۱۵ توصیه در سیاست‌های جدیدی که توسط رهبر معظم انقلاب اعلام و گام دوم نامیده شد، درباره سیاست‌ خارجی مطرح شده است. تصورم این است بخش عمده‌ای از آنها از گذشته و در گذشته در حال اجرا بوده و باید با جدیت بیشتری و نگاه عمیق و دقیق‌تری این موارد پیگیری شود.
بهرام قاسمی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینستکس گفت: انتقاد ما از کشورهای اروپایی پابرجاست و تاخیر داشتند، بحث اف.ای.تی.اف هیچ ارتباطی با سازوکار اینستکس ندارد و ایران کشوری نیست که شرطی بپذیرد و شرط پذیر نیست و در بیانیه اروپا هم پیوستن به این کنوانسیون به عنوان شرط مطرح نشده و آنچه مطرح شده توصیه است و نمی‌توانند در این خصوص شرطی را برای مطرح کنند.
وی گفت: درباره اف.ای.تی.اف و لوایح سه گانه و پالمرو ما نظرات کارشناسی خود را به عنوان وزارت خارجه مثل مجلس و مثل دیگر ارگان‌های دولتی و دولت با صراحت بیان کردیم و تکرار می‌کنیم که تصویب این لوایح بدون در نظر داشت سازوکار مالی و بدون هیچ ارتباطی با بحث برجام به نفع کشور و مصالح مردم و اقتصاد و اقتصاد خارجی جمهوری اسلامی ایران است و امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام که امروز باید در این مورد تصمیم بگیرد و به هر دلیلی و علیرغم همه دلسوزی‌ها، تعهدات و افراد متعهدی که در آنجا هستند و علاقه‌مند به سرنوشت کشور هستند، تاکنون نتوانستند به جمع بندی لازم دست یابند، نهایتا تشخیص درستی را در این مجمع تشخیص داشته باشند و هر آنچه مصلحت مردم و کشور است را سریع‌تر تصویب کنند.
وی درباره سفر کوتاه وزیر خارجه هند به تهران و اینکه آیا ایران و هند در زمینه مبارزه با گروه‌های تروریستی در پاکستان همکاری خواهند داشت؟ گفت: روابط ما با کشورهای منطقه روابط مستقلی است و ما با هر کشوری براساس تاریخ و نوع روابط سیاست خارجی خود را دنبال می‌کنیم و اینها را در هم ادغام نکرده و به یک شکل و یکسان برخورد نمی‌کنیم. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcjyoevtuqeyyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی