سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۲
کد مطلب : 114808
دفاع روسیه از حق قانونی ایران در چارچوب ان.پی.تی

مانع تراشی ها به سبک آمریکایی- اروپایی

مانع تراشی ها به سبک آمریکایی- اروپایی

درحالی روسیه از حق قانونی جمهوری اسلامی ایران بر ادامه فعالیت صلح آمیز هسته‌ای طبق معاهده ان.پی.تی دفاع کرده است که آمریکا و متحدانش با رویکرد غیر قانونی همچنان با استفاده از ابزارتحریم و فشار به دنبال توقف این فعالیت‌های صلح آمیز ملت ایران هستند.
چند روز پیش نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در انتقاد از ادعاهای رئیس بنیاد به اصطلاح دفاع از دموکراسی درباره برنامه هسته ای ایران، بر حق ایران برای فعالیت هسته‌ای طبق معاهده ان.پی.تی تاکید کرد.
میخائیل اولیانوف در صفحه توییترش در انتقاد از پیام توییری مارک دوبوویتز رئیس لابی صهیونیستی بنیاد دفاع از دموکراسی که ادعاهایی را درباره فعالیت هسته ای ایران تحت توافق هسته ای مطرح کرده بود، نوشت: طبق معاهده ان.پی.تی فرصت‌های (فعالیت) اتمی به ایران داده شده است. این فرصت‌ها و توانی که به ایران داده شده است، مادامی که برای اهداف صلح آمیز به کار گرفته شوند، کاملاً قانونی هستند.
اولیانوف در ادامه درباره وظیفه آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره نوشت: وظیفه آژانس راستی آزمایی عدم شکافت مواد هسته ای است. کسانی که با این مخالفتی دارند، خلاف ان.پی.تی عمل می کنند.
معاهده NPT حقوق و تکالیفی را برای کشورهای عضو تعیین کرده؛ در چند دهه اخیر، ایران با وجود عمل به تمام تعهدات خود ذیل این معاهده، عملا از انتفاع خاصی بهره‌مند نشده و حقوق خود را دریافت نکرده است. آن هم در حالتی که ایران فراتر از ان‌پی‌تی در جهت عدم اشاعه تسلیحات اتمی قدم برداشته و اولا با پیگیری‌های مصرانه خود طرح خاورمیانه‌ی عاری از تسلیحات اتمی در سازمان ملل را نیز دنبال کرده و ثانیا با پذیرش برجام و قبول رژیم نظارت وسیع آن، به گسترده‌ترین بازرسی‌های تاریخ آژانس انرژی اتمی نیز تن داده است. در چنین وضعیتی ایران همچنان از اصلی‌ترین حق خود ذیل معاهده، یعنی غنی سازی صلح‌امیز- حتی ذیل محدودیت برجام - منع می شود و مورد تحریم‌های جنایت‌بار نیز قرار می‌گیرد.
ناظران سیاسی بر این باورند که؛ ایران نه تنها به حقوق خود ذیل ان‌پی‌تی دست نیافته، که با عضویت در آن، زمینه و زیر بنای حقوقی قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت و شورای حکام را نیز ایجاد کرده است. قطعنامه ۱۹۲۹ بعنوان اصلی‌ترین قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت، با این عبارت آغاز میشود: با تاكيد مجدد بر تعهد آن ( ایران ) به معاهده منع گسترش تسليحات هستهای..» و بر همین اساس، زیر بنای حقوقی تحریم‌ها علیه ایران را تعهد خود ایران به ان‌پی‌تی و لزوم تبعیت از شورای حکام اعلام مینماید.
به بیان دیگر؛ پاداش ایران برای اجرای ان.‌پی‌.تی و همکاری گسترده با آژانس انرژی اتمی، گسترده‌ترین تحریم‌ها بوده است. آن هم در حالتی که کشورهایی مانند پاکستان و هند به علت عدم عضویت در ان‌پی‌تی و با وجود در اختیار داشتن تسلیحات اتمی، هیچگونه فشاری را متحمل نشده اند.
پیشترسید امیر حسین قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: طرح خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان. پی. تی) از سوی فراکسیون اقدام پیش دستانه علیه آمریکا تدوین و در جلسه صحن علنی مجلس از سوی هیأت رئیسه اعلام وصول شد.
نماینده مردم مشهد در مجلس در تشریح جزئیات این طرح گفت: در صورت تصویب نهایی این طرح دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است به منظور اقدام متقابل در برابر نقض تعهدات طرف‌های آمریکایی و اروپایی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در صورت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل، بلافاصله ضمن خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) اجرای تمامی الزامات ذیل این پیمان را ملغی کند. انجام کلیه همکاری‌های نظارتی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را قطع کند.

https://siasatrooz.ir/vdcjyxevouqevoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی