آمارهای رسمی منتشره از سوی پلیس انگلیس، از آمار بسیار بالای سواستفاده جنسی از کودکان در این کشور حکایت دارد. به گزارش فارس به نقل از روزنامه«گاردین»، هر ۲۰ دقیقه یک کودک در انگلیس مورد تجاوز جنسی قرار میگیرد. تنها در سال گذشته روزانه بیش از ۶۰ مورد تجاوز جنسی به کودکان به پلیس این کشور گزارش شده است.
گزارش پلیس انگلیس حاکی از آن است که، تنها در سال ۲۰۱۰ بیش از ۲۳۰۰۰ کودک که یک پنجم آنها سنی کمتر از سنین دبیرستان داشتهاند، قربانی تجاوز جنسی در انگلیس و ولز شدهاند.
این اطلاعات از مرکز جامعه ملی جلوگیری از بدرفتاری با کودکان (NSPCC) دریافت شده و برگرفته از اطللاعات تمام ۴۳ پایگاه نیروهای پلیس در انگلیس و ولز است.
آمارهای رسمی پلیس انگلستان نشان میدهد که در سال گذشته میلادی مجموعا ۵۴۹۸۲ مورد تجاوز جنسی در انگلیس و ولز گزارش شده که ۲۳۰۹۷ مورد آن مربوط به تجاوز به کودکان بوده است. بیشتر این کودکان (۱۴۸۱۹ نفر)، بین ۱۱ تا ۱۷ سال سن داشتهاند، که در این میان ۸۷۴۹ نفر از آنها ۱۳ تا ۱۵ ساله بودهاند.۴۹۷۳ نفر از قربانیان جنسی در سال گذشته کمتر از ۱۰ سال سن داشتهاند و از لحاظ جنسیت هم اکثر قربانیان دختران بودهاند، به نحوی که ۱۹۷۹۰ نفر دختر و ۳۲۱۸ پسر مورد سواستفاده جنسی قرار گرفته اند. «جان برون» مدیر بخش پیشگیری از سواستفاده جنسی از کودکان موسسه NSPCC میگوید: "دولت و جامعه باید تمام تلاش خود را برای حمایت از کودکان انجام دهد و تلاش کند تا با درمان آنها به بازسازی زندگی این کودکان پس از این حملات، کمک کند."
به گزارش فارس به نقل از روزنامه انگلیسی دیلیمیل، آمار و ارقام جدیدی که توسط گروههای حفاظت از کودکان انگلیس منتشر شده، نشان میدهد که میزان تجاوز به کودکان در انگلیس در ۶ سال اخیر با افزایش ۶۰ درصدی روبرو بوده است.
هم چنین گروههای حفاظت از کودکان اعلام کرد که آمار منتشر شده توسط وزارت دادگستری انگلیس حاکی از آن است که سوء استفاده جنسی از کودکان در انگلیس رو به افزایش است. بر اساس این گزارش، گروههای منتقد بر این باورند که افزایش استثمار جنسی به صورت آنلاین از طریق گروههای شبکههای اجتماعی چون فیسبوک عامل افزایش تجاوز جنسی به کودکان است.
طبق قوانین و کنوانسیونهای حقوق کودک چند نکته گفتنی است:
۱)طبق ماده ۱۹ کنوانسیون حقوق کودک باید گفت:
حکومتها با تکيه بر تمام امکانات قانوني، اداري، اجتماعي و آموزشي، کودک را در مقابل هر شکل از رفتار سهلانگارانه با آنها، سوء استفاده جنسي و تجاوز جسمي يا رواني، حمايت ميکنند.
۲)همچنين در ماده ۳۴ نیز آمده است که:
حکومت هاي عضو پيمان، خود را موظف مي دانند که کودک را در مقابل هرگونه استثمار سکسي و سوء استفاده جنسي حمايت کنند. حکومت ها براي اين منظور دست به اقداماتي در سطح داخل و خارج از کشور مي زنند تا:
الف) کودکان به روابط جنسي غير قانوني و يا اجباري کشانده نشوند.
ب) کودکان در زمينه فاحشه گري مورد استفاده قرار نگيرند.
ج) از کودکان در پورنوگرافي و نمايش هاي سکسي استفاده نشود.
۳)از بین سه حوزه بقا،حفاظت و پیشرفت، حفاظت نقش مهمی را ایفا میکند. حفاظت در برابر آزارهای جسمی و روحی میتواند منجر به رشد صحیح استعدادهای کودکان شود و آنهارا برای ورود به مقوله تشکیل خانواده آماده تر کند و با توجه به سن و میزان رشد خود به عنوان عضوی از جامعه عمل نمایند و به یک شهروند بزرگسال مسئول و علاقمند به امور جامعه تبدیل شوند. کودک باید از حمایت ویژه برخوردار شود و امکانات و وسایل ضروری برای پرورش بدنی، فکری، اخلاقی و اجتماعی وی به نحوی سالم و طبیعی و در محیطی آزاد و محترم توسط قانون یا مراجع ذیربط در اختیار وی قرار گیرد. در وضع قوانینی بدین منظور منافع کودکان باید بالاترین اولویت را داشته باشد.
۴)گفتنی است که چندی پیش در تاریخ ۲۰ اسفند۱۳۹۰ جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز نگرانی جدی از افزایش میزان تجاوز و سو استفاده های جنسی علیه کودکان در کشورهای غربی؛ از عدم رسیدگی دقیق سیستم قضایی این کشورها به پرونده هایی این چنینی انتقاد کرد.
و هم چنین در پی بازداشت کودکان برای نا آرامیهای ماه آگوست ، کارولین ویلو، هماهنگ کننده ملی “ائتلاف حقوق کودکان برای انگلیس” و کارشناس کنوانسیون سازمان ملل بر این باور است که انگلیس تعهدات خود را نقض کرده است.
وی تصریح کرد:انگلیس بدترین کشور در جهان غرب در رابطه با بازداشت کودکان است..سال گذشته، ۷۵ درصد از کودکانی که در بازداشت بودند در جرایمی دست داشتند که مربوط به اعمال خشونت علیه یک شخص نیست.
ویلو خاطر نشان کرد: ما نباید بگذاریم صحبتهای تهدید آمیز توجه ما را از تعهدات وزیران بر اساس قوانین بین الملل و این حقیقت که کودکان بازداشت شده از محروم ترین افراد در انگلیس هستند، منحرف کند.
سجاد سلامت