کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به وضعیت حقوق بشر در میانمار ( پاياني)

بر اساس گزارش‌های موجود حتی دولت میانمار نیز در مواردی از این نظامیان حمایت کرده است. آمار رسمی نشان می‌دهد تاکنون...

4 مرداد 1391 ساعت 21:25


بر اساس گزارش‌های موجود حتی دولت میانمار نیز در مواردی از این نظامیان حمایت کرده است. آمار رسمی نشان می‌دهد تاکنون بیش از ۲۰ هزار مسلمان در میانمار کشته شده‌اند و به بیش از ۵ هزار زن در این کشور تجاوز شده است.
چهارم: «حق آزادی مذهب» حق دیگری است که «اعلامیه جهانی حقوق بشر» آن را به رسمیت می‌شناسد و مواد ۱۸ و ۱۹ این اعلامیه را به خود اختصاص داده است. در ماده ۱۸ داریم: «هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود. این حق متضمن آزادی اظهار عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است؛ هرکس می‌تواند از این حقوق منفرداً یا مجتمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی برخوردار باشد.»
این ماده بر این نکته تاکید دارد که هرکس می‌تواند از این حقوق به صورت اجتماعی یا عمومی نیز برخوردار باشد، مسجد نیز مکانی عمومی برای اجرای مراسم دینی است که مسلمانان حق ساختن و استفاده از آن در این ماده به آن‌ها داده شده است. اما بر اساس دستور دولت میانمار مسلمانان این کشور حق ندارند، مساجد جدید بسازند یا مساجد قدیمی خود را بازسازی کنند که با استناد به همین قانون، نزدیک به ۷۲ مسجد مسلمانان ویران شده است.
همچنین در ماده ۱۹ می‌خوانیم: «هرکس حق آزادی عقیده و بیان دارد و حق مزبور شامل آن است که از داشتن عقاید خود بیم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن به تمام وسائل ممکن و بدون ملاحاظات مرزی آزاد باشد.» اما آنچه در میانمار اتفاق می‌افتد این است که اقلیت مسلمان این کشور هر لحظه منتظر حادثه‌ای به واسطه داشتن مذهبی غیر از بودا هستند.
پنجم: گزارش‌هایی که هر روز در رابطه با نقض حقوق اقلیت مسلمان در کشور میانمار مخابره می‌شود خبر از نوعی «نقض گسترده حقوق بشر» می‌دهد که توجه ویژه سازمان‌های بین‌المللی را می‌طلبد. اما متاسفانه آنچه شاهد آن هستیم سکوت مجامع بین‌المللی و حتی مدعیان حقوق بشری از جمله «آنگ سان سوچی» رهبر مخالفان دولت میانمار و برنده جایزه صلح نوبل است.
وی که تاکنون هیچ موضع‌گیری و اظهارنظری درباره کشتار فجیع مسلمانان به دست هم‌کیشان خود نکرده سالهاست به عنوان نماد قربانی نقض حقوق بشر در میانمار شناخته می‌شود. سان سوچی که در دوران حصر خانگی خود به تیتر یک رسانه‌های جهانی مبدل شده بود، در حالی برای کشتار مسلمانان در شمال این کشور خم به ابرو نمی‌آورد که در دیدار سال جاری خود با هیلاری کلینتون دست همکاری دو جانبه برای توسعه حقوق بشر در میانمار داده بود! وعده‌ای که شاید حال و روز این روزهای مسلمانان میانمار ترازوی سنجش صداقت آن باشد.


کد مطلب: 75656

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/article/75656/نگاهی-وضعیت-حقوق-بشر-میانمار-پاياني

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir