رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: در مسئله سقط جنین اجرای قانون مغفول مانده است.
فاطمه محمد بیگی نماینده با بیان اینکه در قانون جمعیت و خانواده دلایل متعددی برای جلوگیری از سقط جنین غیرقانونی وجود دارد، افزود: پدیده سقط جنین شوم و نامبارک است و به دلیل اثرات نامطلوبی که بر ابعاد مختلف زندگی میگذارد قابل پذیرش نیست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در قرآن مجید در آیات متعددی مستقیماً تاکید شده که سقط جنین قتل یک انسان و حرام است، اظهار داشت: خداوند متعال در فرمایشات خود تاکید کردهاند که رزق فرزندان خانواده پیش از پدر و مادرشان تامین شده و حتی اگر پدر و مادر فقیر بودند یا بیم تنگدستی را داشتند، نباید چنین اقدامی را بکنند چراکه روزیدهنده پروردگار متعال است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد :یکی از نکات مهمی که در این مسئله به طور علمی اثبات شده است عوارض بسیار بالای آن برای مادر است و موجب احساس گناه، افسردگی، عذاب وجدان میشود. در عین حال میتواند امکان ناباروری ثانویه را به دنبال داشته باشد.
وی در تشریح این مسئله گفت: پس از سقط جنین ممکن است عوارضی چون ایجاد ناباروری چسبندگی رحم و... به دنبال داشته باشد و موجب سقطهای مکرر شود.
این نماینده مجلس در عین حال تاکید کرد : ما تنها از زاویه پزشکی به این مسئله نگاه نمیکنیم بلکه مخاطرات اجتماعی بسیاری را نیز به دنبال خود دارد از جمله اینکه این که پدیده سقط در خانوادهها به نوعی تبدیل به فرهنگ القای نخواستن میشود که فرهنگ نامبارکی است.
محمدبیگی گفت متأسفانه یکی از دلایل بالا رفتن میزان سقط جنین در اجتماع ما همین مسئله و پدیده اجتماعی منحوس است که میتواند در آینده موجب کاهش نرخ جمعیت شود و همین الان نیز ما اثرات آن را میبینیم که توازن جمعیتی خود را از دست دادهایم .
وی افزود : طبق برنامه هفتم توسعه کشور حداقل نرخ باروری ۲.۵در نظر گرفته شده، در صورتی که نرخ باروری کشور هماکنون ۱.۶ درصد است و به عبارتی ما ۹ دهم درصد از اهداف برنامه عقب ماندهایم و نتوانستیم آن را محقق کنیم .
وی گفت: محاسبات جمعیت شناسی و اقتصادی حکایت از آن دارند که بیش از یکصد سال است که سایه شوم کاهش جمعیت بر سر ملت ما سایه افکنده است و باعث کاهش جمعیت، نیروی کار فعالیتهای اقتصادی، کاهش نخبگان کشور شده و مسائل امنیتی نیز در این شرایط دچار مشکل میشوند، چراکه ما سربازان واقعی خودمان را از دست دادهایم.
نماینده مردم قزوین مواردی چون پیری زودرس جامعه، مشکلات سالمندی، خانوادههای تکفرزندی را ناشی از این گونه نگاه مخرب دانست و گفت: به پدیده سقط جنین نباید صرفاً پزشکی نگاه کرد بلکه این پدیده غیرقانونی از جنبه بینالمللی زیستمحیطی و امنیتی بسیار مهم است.
محمدبیگی با بیان اینکه علاوه بر مقابلههای قهری، نیازمند کار کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت هستیم، به قانون مجلس و خانواده و بندهای مرتبط آن در به قانون جمعیت اشاره کرد و گفت: در این قانون موضوع سقط جنین به خوبی دیده شده و این قانون، قانون جامعی است که در آن موارد حقوقی و قضایی نیز به خوبی تبیین شده است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی خواستار مقابله تبیینی حقوقی و قضایی، فرهنگسازی در میان مردم شد و گفت؛ در قانون به بسیاری از موارد مرتبط به طور کامل اشاره شده و همه موارد دیده شده است حتی علاوه بر نگاه جامع به ابعاد حقوقی دادگاههای ویژه در مقابل سقط در نظر گرفته شده و بندهای محکمی به لحاظ پزشکی قوه قضایی وجود دارد ا آنچه که مغفول مانده اجرای این قانون است.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد؛ در نظر داشته باشید که فقه شیعه فقهی پویاست و در مواردی که از نظر پزشکی برای حفظ جان مادر عسر و حرج وجود دارد تا قبل از بروج روح با شرایط ویژه و اجازه دادگاه امکان سقط جنین وجود دارد و معیارهای شرعی و فقهی این اجازه را میدهد که در شرایط ویژه از جمله در خطر بودن جان مادر این اقدام انجام شود .
وی در ادامه با یادآوری اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا چنین قوانینی دیده شده اظهار تاسف کرد: که آمار بالای ۳۰۰ هزار سقط غیرقانونی جنایی با آنچه که سقط خود به خودی است و شامل ۲۰ درصد از موارد پزشکی میشود که به دلیل مختلف جمله لانهگزینی، ژنتیک و ناهنجاریها اتفاق میافتد گفت: لازم است که ما با بحثهای علمی ترویج ورزش ازدواج به هنگام این آمار را کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: هیچکدام از تصمیمات پدر و مادر برای خاتمه دادن به زندگی جنین جایز نیست، چراکه این جنین انسان است روح دارد میتواند در آینده در زمره یکی از نخبگان کشور باشد، بنابراین به نظر میرسد آنچه که در مورد آن کار فرهنگی و آموزشی ایجابی انجام نشده تبیین و توجه به اصول فقهی و دینی است و باید نگاه شی انگاری به جنین مردود شناخته شود.
محمدبیگی با اشاره به اینکه رسانهها و دستگاههای فرهنگی با ساختن فیلمها آموزش ارائه کتابهای مناسب میتوانند در زمینه ترویج فرهنگ فرزندآوری و فواید همهجانبه آن به خوبی بپردازند تاکید کرد: اما با ابزار تجارت جنین که از سوی باندهای جنایتکار با اهداف اقتصادی انجام میشود و برای این گروه بسیار سودآور است به شدت مقابله میشود و جرمانگاری شدید است.
مقصودی: در مسئله سقط جنین اقدامات قهری و فرهنگسازی لازمه و ملزوم یکدیگرند
نماینده مجلس و عضو فراکسیون زنان در خصوص افزایش آمار سقط جنین غیرقانونی در جامعه گفت: اگرچه این امر در ارتباط مستقیم با حوزه بهداشت و درمان است اما از لحاظ قانونی باید از چنین اقداماتی به شدت جلوگیری شود.
فاطمه مقصودی با بیان اینکه دلایل متعددی برای انجام چنین اقداماتی وجود دارد و نمیتوان تنها از بعد قهری آن را بررسی کرد افزود: این مسئله در ابعاد مختلف از جمله فرهنگسازی آموزش بهداشت و درمان و مسائل اقتصادی قابل توجه است و بایستی بررسیهای کاملی در مورد آن انجام گیرد.
وی با بیان اینکه از لحاظ قانونی اینگونه اقدامات منع شده و متولی خودش را دارد، در مورد اطلاعرسانی درباره افرادی که از ناآگاهی مردم و سوءاستفاده برخی از متخلفان اظهار داشت: در مورد اطلاع رسانی برای این موارد قانونی باید در رسانهها از سوی دستگاههای متولی اطلاع رسانی شود تا مردم بتوانند صورت اطلاع از چنین اعمال غیرقانونی اطلاعرسانی کند.
عضو فراکسیون زنان با بیان اینکه به طور قطع چنین اقدامی خلاف شرع اسلام و قوانین جامعه است تصریح کرد: تمام موارد از جمله فرهنگسازی، اطلاعرسانی آموزش و اقدامات قهری باید به موازات هم پیش برود و یک بستر برای مقدمه هر کاری لازم است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه بسترسازی فرهنگی لازم است صداوسیما رسانهها نظرات بزرگان و متخصصین امر را در این زمینه منعکس کنند گفت: علاوه بر تمامی این موارد فرهنگسازی دینی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مقصودی تصریح کرد: اگر این اقدام صورت گیرد برای همگان روشن خواهد شد که هر امری یک باطن و یک ظاهر دارد و علاوه بر زشتی ظاهر این اقدام باطن آن نیز نابودگر است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: قطعاً اگر کسانی که ناآگاهانه است به چنین اقدامی میزنند از حقیقت آن باخبر باشند از انجام آن خودداری خواهند کرد.