کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تغذیه دانش‌آموزان؛

از نان و پنیر و گردو تا ساندویچ‌های آماده امروزی

24 شهريور 1403 ساعت 23:12


لقمه‌‌های ما یا نان و پنیر و گردو بود، یا نان و پنیر و سبزی، گاهی هم نان و پنیر و مغز تخمه آفتابگردان، مادر خودش لقمه ‌را درست می‌کرد و می‌گذاشت در کیف.
یادش بخیر مدرسه که می‌رفتیم، این لقمه‌ها چقدر خوشمزه بود. از چیپس و پفک و ساندویچ‌های آماده خبری نبود. سوسیس و کالباس هم جز تغذیه مدرسه نبود. جدای از این که مدرس خودش خوراکی و تغذیه می‌داد، ما هم در کیف خودمان لقمه‌های مادر را داشتیم.
جلوی در مدرسه هم بساط دست فروش‌ها پهن بود. یکی لوبیای داغ می‌فروخت، آن یکی عدسی می‌داد و دیگری هم سادویچ تخم مرغ، خلاصه خورد و خوراک ما در دوران مدرسه به خصوص دبستان اینها بود که گفتم.
اما الان خوراک بچه‌های مدرسه هم تغییر کرده، مدرن شده و جزو خوراکی آنها ساندویچ سوسیس و کالباس و تنقلاتی مثل چیپس و پفک استفاده می‌شود.
زمان بازگشایی مدرسه است و باز دغدغه مادران و پدران برای خوراکی بچه‌هایی که مدرسه می‌روند.
یک متخصص طب ایرانی توصیه‌هایی کرده که شباهت زیادی با تغذیه دوران مدرسه ما دارد همان‌هایی که ما می‌خوردیم.
این متخصص دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشکلات جسمی و ذهنی دانش‌آموزان در مدرسه با کمبود تغذیه و الگوهای غذایی ارتباط نزدیکی دارد و تاثیر مستقیمی بر یادگیری آنها می‌گذارد، والدین باید تغذیه مناسب را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهند.
مریم السادات پاک نژاد، در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش آموزان به برخی تدابیر طب ایرانی در این خصوص اشاره کرد و افزود: باید برای تهیه میان وعده دانش آموزان در مدرسه، از پیش برنامه ریزی شود زیرا دانش آموزی که صبحانه و میان وعده مناسب نخورد در مدرسه بی حوصله، خسته و بی دقت است. وی اظهارداشت: انواع مغزی جات همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیل‌های شیرین مثل کشمش، مویز و یا نخودچی به عنوان خوراکی برای بچه ها مناسب است. می‌توان آنها را به صورت پودر شده درون شیر ریخت یا با مقداری شیره انگور یا خرما مخلوط کرد. این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه یبوست مشکل شایعی در بین دانش آموزان است، توصیه کرد حتما مقداری انجیر در خوراکی‌های بچه ها قرار داده شود.
انواع مغزی جات همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیل‌های شیرین مثل کشمش، مویز و یا نخودچی به عنوان خوراکی برای بچه ها مناسب است
به گفته پاک نژاد، می‌توان با نخود غذاهای متنوعی همچون فلافل، کتلت نخود، شامی لپه را به شکل ساندویچ برای بچه‌ها درست کرد یا حتی نخود را پخته با کره و آویشن و آبلیمو مخلوط کرد و به عنوان میان وعده در اختیار دانش آموزان قرار داد.
وی ادامه داد: انواع ساندویچ ها مثل املت و نان و پنیر با سبزی یا گردو، همبرگر خانگی، پوره سیب زمینی، فلافل و غیره برای دانش آموزان مناسب است و خوراکی ها مثل فرنی، شیربرنج و شله زرد برای افراد لاغر و کم بنیه مناسب تر بوده و در عین حال می توان از سمنو، سوپ، خوراک عدسی یا لوبیا نیز به عنوان میان وعده استفاده کرد.این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه میوه ها سرشار از ویتامین هستند، اضافه کرد: سیب بهترین میوه برای دانش آموزان است، خصوصا بچه هایی که یک مقدار دچار اضطراب و تنش های عصبی هستند یا رفلاکس معده دارند مصرف کنند.
پاک نژاد ادامه داد: نوشیدنی مثل شیرعسل، شیر همراه مغزیجات، شربت عسل یا شربت شیره انگور توصیه می شود. همچنین شکر سرخ که در شیر حل شود برای یبوست دانش آموزان مناسب است.
وی اظهار داشت: عمدتا غذاهای سنتی ما سالم هستند، انواع خورشت ها و آش ها و سوپ ها به شرطی که ادویه و نمک زیادی نداشته باشند برای وعده اصلی دانش آموزان که ساعات طولانی در مدارس هستند مناسب است.


کد مطلب: 130661

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/130661/نان-پنیر-گردو-ساندویچ-های-آماده-امروزی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir