کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

يورش يكپارچه به رسانه ملي

7 اسفند 1392 ساعت 1:20


حالا كه تنها كمتر از چند ماه تا پايان رياست مرحله دوم عزت‌الله ضرغامي بر رسانه ملي باقي است، اصلاح‌طلبان خود را در پس دولت اعتدالي قرار داده‌اند كه فرصت بروز و حضور مجدد خود در عرصه‌هاي سياسي و رسانه‌اي را مديون آنند، تا شايد اين بار و به بهانه حمايت از دولت قادر بر آن باشند كه رسانه ملي را از آن خود كنند و يا حداقل در سطوح مديريتي اين سازمان حضوري جدي يابند.
همين خواسته بهانه‌اي شده است براي برخي اطرافيان رئيس دولت يازدهم و البته جريانات رسانه‌هاي همسو و اصطلاحا اصلاح‌طلب تا صداوسيما را آماج تندترين انتقادات خود قرار دهند و در انديشه آن باشند كه از اين آب كره بگيرند.
روز دوشنبه آشنا مشاور حجت‌الاسلام حسن روحاني ـ که عضو هیأت نظارت بر صدا‌و‌سیما نیز هست ـ در آيين رونمایی از یک کتاب در حوزه فرصتي دوباره يافت تا صداوسيما را خصمانه بنوازد.
همين امر دستمايه خوبي براي مطبوعات اصلاح‌طلب شد تا سينه چاك شده، در حركتي خودجوش! صداوسيما را هر يك به گونه‌اي مورد تاخت و تاز قرار دهند.
روزنامه شرق تيتر زد: انتقاد آشنا از صداو سيما» و قانون تيتر زد: «صدا و سيما صداي كيست؟» ابتكار هم در تيتري با قدري تفاوت چنين آورد: «رسانه ملي صداي كيست؟» آرمان امروز هم به نقل از آشنا تيتر زد: «كاش صدا و سيما تك‌صدايي باشد» اما آفتاب يزد گويي فعال‌تر حضور پيدا كرده و طي مصاحبه‌اي با علي مطهري از مصائب نظارت بر صداوسيما نوشت. اعتماد هم تلاش نمود انگشت اتهامات را به سمت ضرغامي بچرخاند و ضمن چاپ نقاشي تصوير عزت‌الله ضرغامي تيتر زد: «افشاگري مشاور روحاني عليه روحاني» اينها تنها بخشي از فعاليت‌هاي خبري جريانات دولتي و اصلاح‌‌طلب براي مقابله با صداوسيما در روز گذشته بود.
بسياري از فعالان رسانه و كارشناسان اين حوزه، دستپاچگي رسانه‌هاي حامي دولت و جريان اصلاح‌طلبي را عجيب و قابل تحليل مي‌دانند. به راستي رسانه‌های نزدیک به دولت چگونه است كه درباره رئیس آینده صدا‌و‌سیما گمانه‌زنی می‌کنند؟
مشاور حجت‌الاسلام و‌المسلمين روحاني صدا و سیما را متهم کرده ‌که «از نگاه مدیریت سازمان صداوسیما، این سازمان حق نظارت بر همه جهان، همه جامعه و همه قوای رسمی کشور را دارد، اما هیچ کس حق ندارد بر عملکرد این سازمان نظارت کند و شورای نظارت بر صداوسیما نیز جنبه تشریفاتی دارد». این در حالی است که به احتمال فراوان، مردم اگر نظارت صدا‌و‌سیما به عنوان یک رسانه ملی بر قوای کشور را بخواهند، حتما نظارت بر همه قوا را می‌خواهند و دولت هم استثنایی بر این قاعده نیست، ولی اگر نظارتی جدی بر صدا و سیما وجود ندارد، پیش از این که نهاد تحت نظارت در معرض بازخواست باشد، نهاد ناظر را باید بازخواست کرد که وظیفه نظارتی خود را به خوبی انجام نداده است.»
وي افزود: «همه از یک رسانه ملی می‌خواهند که نظارتش بر قوا و از جمله دولت جدی باشد و هم از هیأت نظارتی که وظیفه‌اش نظارت بر صدا و سیماست، انتظار دارند نظارتش واقعی باشد.»
مشاور روحاني بدون توجه به اين موضوع كه رئيس صدا وسيما توسط رهبر انقلاب انتخاب مي‌شود و هیأت نظارت كه نمایندگانی از سه قوه در آن عضویت دارد و دبیر این شورا مسئولیت سخنگویی و بیان نتیجه جلسات این شورا را بر عهده دارد، در سطح اولي بر صدا‌و‌سیما نظارت دارد، به جای ارائه راهی برای نظارت کارآمدتر بر صدا و سیما آن را البته از زبان ذهن رئیس صدا و سیما، جلسه‌ای تشریفاتی می‌داند که هر دو هفته یک بار برای گپ زدن و گعده کردن تشکیل می‌شود.
اين در حالي است كه رسانه ملی به عنوان یک رسانه مستقل از دولت‌ها و جناح‌های سیاسی است و نمی‌تواند و نباید به عنوان رسانه دولت‌ها و جناح‌ها عمل کند. صدا‌و‌سیما در تمام دولت‌ها همینگونه عمل کرده است و تا آنجایی که امکان داشته و حتی فراتر از آن به انعکاس فعالیت‌ها و اقدامات قوه مجریه و دیگر قوای کشور پرداخته است و هر زمانی هم که نیاز بوده به انتقاد منطقی و سازنده دست زده است.
اين اقدامات تخريبي در شرايطي انجام مي‌شود كه روز گذشته برخي نمايندگان مجلس بر فعاليت‌هاي صداوسيما مهر تاييد زدند.
غلامعلی حدادعادل نماینده مردم تهران با اشاره به عملکرد مثبت صداوسیما در نشان دادن فعالیت دولت‌ها گفت: صداوسیما قصدی جز کمک کردن به دولت‌ها ندارد.
حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده اردل و فارسان و یکی از نمایندگان بختیاری مجلس درخصوص عملکرد صداوسیما گفت: در بخش نظارت صداوسیما اقدامات خوبی تاکنون صورت گرفته است ممکن است گاهی اتفاقات و اشتباهات سهوی صورت گیرد ولی نیت صداوسیما و هنرمندان توهین به هیچ قوم و ملیتی نیست.
امیر خجسته نماینده همدان و رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه شورای نظارت بر صداوسیما با قوت به مسئولیت های خود واقف بوده و اهداف نظام را پیگیری می کند،گفت: جناب آقای ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما با قوت و قدرت بر اهدافی که این سازمان دارد نظارت می کند و در همکاری تنگاتنگ با نمایندگان قصد دارد نقاط ضعف این سازمان را برطرف کند.
حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ مجلس نیز به خبرنگار ما گفت: صداوسیما، رسانه‌ای ملی است که جایگاه ویژه‌ای در قانون اساسی برای آن مشخص شده لذا این سازمان نمی تواند حامی یا منتقد صرف دولت باشد.
بيژن نوباوه دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما هم طي سخناني گفته‌است: متاسفانه آقای حسام‌الدین آشنا از حداقل اطلاعات درخصوص عملکرد صد درصد موفق شورای نظارت در تحلیل محتوا و اجرا در عملکرد سازمان صداوسیما که طی ده‌ها مجلد کارشناسی منتشر شده بی‌اطلاع است و آن را نادیده گرفته است. وي همچنين تصريح كرده است: بهتر است رئیس جمهور فرد دیگری را جایگزین «آشنا» کند.
به هر تقدير هم‌اينك ضرورت دارد كه رئيس دولت يازدهم مشخصا مطالبات خود از صدا وسيما را مطرح كند و تلاش نمايد با موضع‌گيري‌هاي شفاف و نه در پس سخنان مشاوران خود، پاسخ مناسبي به ابهامات پيش رو دهد.


کد مطلب: 86204

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/86204/يورش-يكپارچه-رسانه-ملي

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir