رخدادهاي اخير براي «خانه دختر» حالا دارد دوباره مظنهاي جديد براي بررسي ميزان سلامت مجوز ساخت و پروانه نشر توسط مديران سينمايي از سويي و همچنين ميزان تعهد اين مديران در برابر مجوزهاي صادره و حواشي ايجاد شده براي اين فيلمها تبديل شده است.
خانه دختر پس از کلاغپر، زنها فرشتهاند و آقای هفت رنگ، چهارمين فيلم سينمايي کارگردان جوان آن يعني شهرام شاهحسینی است. فيلم نامه اين فيلم را هم پرویز شهبازی نوشته است كه بيش از همه دربند فيلم تحسين شده او در حافظه سينماي ايران باقي است و تهیهکنندگی فيلم خانه دختر را هم محمد شایسته عهده دار شد تا اين فيلم در سال گذشته به عنوان يكي از فيلمهاي حاشيهدار سيوسومين جشنواره فيلم فجر، به اكران درآيد. اما سال گذشته همزمان با اكران فيلم در جشنواره فيلم فجر و حتي پيش از آن و با شنيدههايي كه در محافل سينمايي و رسانهاي بيان ميشد، نشان داد كه يكي از فيلمهاي حاشيهدار و تاحدودي ملتهب سال ميباشد.
پس از اكران فيلم در كاخ جشنواره فيلم فجر، موجي از انتقادات رسانهها و اهالي سينما در برابر اين فيلم ايجاد شد. بيش از همه معترضان بر اين اتفاق بودند كه فيلم مناسبات و هنجارهاي اخلاقي جامعه را به چالش كشانده است. داستان فيلم مربوط ميشود به دو دختر دانشجو که به دنبال کشف راز مرگ هم دانشگاهی خود، درست در روز پیش از مراسم عروسیاش هستند. البته خلاصه ديگري از داستان فيلم توسط مسئولان فيلم منتشر شده است كه براساس آن «مرتضی (پدر دختري كه مرده است) قصد دارد خانه کوچکشان را زیر قیمت بفروشد تا زودتر از محله و نگاه سنگین مردمانش فرار کند.»
حاشيهها به حدي درخصوص فيلم خانه دختر زياد شد كه برخي نمايندگان مجلس و اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس بر اين نكته تاكيد كردند كه اين فيلم نبايد اكران شود.
با اين وجود در چند روز اخير اخبار متعددي در رسانهها منتشر شده است كه اين فيلم در اكران نوبت دوم و از همين چهارشنبه در سينماها به اكران درخواهد آمد.
اما دوشنبه شب گذشته سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفت وگو با بخش خبری ساعت ۲۲ اکران این فیلم را منتفی دانست و اعلام کرد که هنوز تصمیمی برای اکران این فیلم گرفته نشده است. وي پیش از این نیز تبلیغات زودهنگام فیلم در سینماها توسط سازندگان، برای تحت فشار قرار دادن دولت را بیهوده خوانده بود.
تبليغات زودهنگام فيلم قبل از موافقت شوراي نمايش در حالي توسط مسئولان فيلم انجام شده است كه اين فيلم با مخالفت نمايندگان كميسيون فرهنگي مجلس نيز مواجه بوده و حجتالاسلام آقا تهرانی –نايب رئیس کمیسیون فرهنگی- در تاريخ بيست و يك بهمنماه سال گذشته در گفتوگو با رسانهها گفت: « تلفنی به آقایان جنتی و ایوبی تذکر دادم. آنان نیز این فیلم را نپسندیده بودند و گفتند که برای جمعی محدود به نمایش گذاشته شده و مجوز اکران عمومی آن صادر نخواهد شد.»
از سوي ديگر در شرايطي كه با تبليغ زودهنگام فيلم در سينماها و برخي رسانهها مواجه بودهايم، روز گذشته نيز اخباري در رسانهها و فضاي مجازي منتشر شد كه حكايت از توقيف پيش از اكران اين فيلم داشت.
اما روز گذشته در موضعگيري متفاوتي تهيهكننده و كارگردان فيلم «خانه دختر» اخبار و شایعات مربوط به توقیف این فیلم را رد کردند. محمد شایسته تهیه کننده و شهرام شاهحسینی کارگردان این فیلم در گفتوگو با ایسنا، با رد شایعه توقیف این فیلم، توضیحاتی را ارائه کردند.
در این باره شایسته عدم اكران اين فيلم در هفته جاري را مرتبط به جابجايي برخي سرگروههاي سينمايي دانست و مدعي شد كه در جلسه قبلی شورای صنفی نمایش که هفته گذشته برگزار شد، قرار داد اکران فیلم را به سرگروهی سینما «قدس» ارائه کردم تا فیلم ما بعد از فیلم «استراحت مطلق» به سرگروهی این سینما اکران خود را آغاز کند، اما به دلیل تغییر آییننامه اکران امسال در این شورا قراردادی را نپذیرفتند و این در حالی بود که فیلم ما و فیلم «گینس» متقاضی بررسی قرار داد بودند.
وی اضافه کرد: از آنجا که سینما «قدس» و «آفریقا» از سرگروهی خارج شدند، در جلسه اخیر شورای صنفی نمایش تقاضای اکران آزاد را ارائه کردم زیرا اعضای شورا به این نتیجه رسیدهاند که فیلمها میتوانند نیمه اول امسال نیز اکران آزاد داشته باشند. اما روز گذشته آقای ابوالحسن داودی رئیس شورا اعلام کرد از آنجا که هنوز آیین نامه تصویب نهایی نشده است، نمیتوانند قرارداد جدیدی ثبت کنند.
وي همچنين تاكيد كرد كه فیلم ما پروانه نمایش دارد و تمام سوء تفاهمهای قبلی را برطرف کردیم و دوباره پروانه نمایش گرفتیم. در حال حاضر آنونس فیلم هم پروانه دارد و پوسترهای آن هم آماده و چاپ شدهاند و ما مساله توقیف فیلم را تکذیب میکنیم.
محمد شایسته در پایان صحبتش به ایسنا گفت:ديروز در مراجعهای که به وزارت ارشاد داشتم، گفتند که فیلم مشکلی برای اکران ندارد.
شهرام شاه حسینی کارگردان این فیلم نیز با اشاره به برخی سخنانی که درباره محتوای فیلم «خانه دختر» مطرح میشود، خاطر نشان کرد: هرگونه انگ خوردن به فیلم با این مضمون که این فیلم مغایر با اخلاق ایرانی و اسلامی است، را رد میکنم؛ چراکه اتفاقا فیلم ما در راستای اهداف همین اخلاق است و امیدوارم دوستان به نقل قول پرویز شهبازی نویسنده فیلمنامه رجوع کنند که میگوید این فیلم به تعداد تماشاگرانش برداشتهای متعدد دارد.
حالا بايد به انتظار نشست كه آيا ارتباطي بين دعوت از وزير ارشاد براي پاسخ به برخي سوالات در كميسيون فرهنگي و عدم اكران اين فيلم در چند روز اخير و اظهار نظر سخنگوي شوراي نمايش در خصوص عدم اكران اين فيلم وجود دارد يا خير؟