يکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲
کد مطلب : 97546
ناآرامی‌های خیابانی در بسیاری از شهرهای مختلف ایالات متحده ادامه دارد

سرب داغ پاسخ آمریکا به معترضان انتخابات

سرب داغ پاسخ آمریکا به معترضان انتخابات

انتخابات آمریکا با پیروزی ترامپ در حالی پایان یافت که پس لرزه‌های آن همچنان ادامه دارد که محور آن را اعتراض‌های خیابانی به ساختار انتخاباتی تشکیل می‌دهد که البته با سرکوب‌ همراه شده است.
این روزها بسیاری از شهرهای آمریکا شاهد اعتراض‌های خیابانی است که البته با ورود نیروهای امنیتی با سرکوب و درگیری همراه شده است. در باب این اعتراض‌ها دیدگاه‌های متعددی مطرح است برخی بر این عقیده‌اند که کلینتون نامزد شکست خورده انتخابات که سابقه‌ای طولانی در بحران‌سازی‌های انتخاباتی در کشورهای دیگر دارد و بارها نیز بر نقش خود در فتنه ۸۸ اذعان کرده برای برهم زدن معادلات و امتیاز گیری از ترامپ به رغم پذیرش نتیجه انتخابات هواداران خود را با هدایت رسانه‌ها به خیابا‌ن‌ها آورده است. این دیدگاه مطرح است که وی و دموکرات‌ها که شکست سنگین انتخاباتی را بر نتابیده‌اند برآنند تا با این رفتارها در ساختار آینده آمریکا جایگاهی کسب کنند.
در این میان برخی از ناظران سیاسی و اجتماعی نیز بر این عقیده‌اند که این اعتراض‌ها برگرفته از مخالفت‌های مردمی با ساختار انتخاباتی حاکم بر آمریکاست. ساختاری قدیمی و مغایر با دموکراسی چنانکه در آن رای مردم چندان مورد توجه نبوده و در نهایت این الکترال‌ها هستند که به جای مردم تصمیم گیری می‌کنند. با این ساختار بسیاری از ایالت‌ها از حق رای و ایفای نقش در تعیین سرنوشت خود محروم می‌شوند و تنها چند ایالت سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند. فرآیندی که زمینه ساز تشدید شکاف و تبعیض در ساختار سیاسی و اجتماعی آمریکا شده که اکنون در قالب اعتراض‌های خیابانی نمود می‌یابد. 
همزمان با تشدید درخواست‌ها در ایالت‌های مختلف آمریکا برای جدایی‌طلبی، اعتراضات خیابانی نسبت به پیروزی رئیس جمهور جدید آمریکا و تیراندازی‌هایی که طی آن در ایالت اورگون این کشور روی داد جان یک نفر را گرفت.
پیروزی «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موجب شده تا بسیاری از مردم آمریکا به خیابان‌ها بریزند و با این عمل خود نارضایتی‌شان از پیروزی ترامپ را نشان دهند.
پلیس شهر پرتلند واقع در ایالت اورگون آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی علل تیراندازی‌هایی است که در نزدیکی پل موریسون این شهر و در خلال اعتراضات خیابانی به پیروزی ترامپ روی داده است. بر اثر این تیراندازی‌ها یک نفر جان خود را از دست داد. پلیس از مردم پرتلند خواست تا فورا محل این حادثه را ترک کنند.پلیس آمریکا پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری با معترضانی که به خیابان‌ها آمده بودند تا واکنش و خشم خود به پیروزی ترامپ را نشان دهند درگیر شد و از گاز اشک‌آور علیه آنان استفاده کرد.معترضان نیز شروع به تخریب اموال عمومی و شکستن پنجره‌ها و شیشه‌ها کردند.
به دنبال شوک ناشی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقاضاها در ایالت‌های این کشور به منظور کسب استقلال افزایش یافته و در همین راستا کمپین‌هایی در ایالت‌های اوریگان و کالیفرنیا برای کسب استقلال جهت خروج از اتحاد با دیگر ایالت‌های آمریکا به راه افتاده است.در همین راستا دو تن در ایالت اورگان طوماری را ثبت کردند که به شهروندان اجازه می‌دهد به جدایی این ایالت از آمریکا رای دهند.یک وکیل و نویسنده در شهر کورتلند، این به اصطلاح "قانون جدایی اورگان" را ثبت کرده و تقاضا دارد در انتخابات میان دوره در سال ۲۰۱۸ گزینه خروج این ایالت از اتحاد آمریکا به رای گذاشته شود.
همچنین حامیان استقلال در کالیفرنیا نیز یک جنبش به اصطلاح "کالگزیت" (خروج کالیفرنیا از اتحاد آمریکا) را ثبت کردند.در ایالت اوریگان باید یک طومار ۸۸ هزار و ۱۸۴ امضا جمع کند تا به رای گذاشته شود.
خبر دیگر آنکه ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا با ابراز نگرانی از نتیجه انتخابات امریکا و مواضع رئیس جدید کاخ سفید گفت که انتخاب دونالد ترامپ ممکن است به روابط بین آمریکا و اتحادیه اروپا ضربه بزند.رسانه‌های غربی گزارش دادند : یونکر در یک سخنرانی در لوکزامبورگ گفته است: 'لازم خواهد بود که به رئیس جمهوری منتخب یاد بدهیم اروپا چیست و چگونه کار می‌‎کند.او گفت: 'با انتخاب ترامپ این ریسک وجود دارد که روابط بین دو قاره [اروپا و آمریکا ] به طور ساختاری و مبنایی دچار آشفتگی شود.'
رئیس کمیسیون اروپا گفته است: 'به طور کلی آمریکایی‌ها اعتنایی به اروپا ندارند. در مورد آقای ترامپ هم به گمانم او فکر می‌کند بلژیک یک روستایی جایی در اروپا است.''صادقانه نظرم را می‌خواهید؟ با آقای ترامپ دو سال وقتمان تلف می‌شود در حالی که او دور دنیایی که نمی‌شناسد می‌چرخد.'وزیر خارجه آلمان در گفت‌وگو با یکی از شبکه‌های تلویزیونی این کشور بار دیگر از انتخاب رئیس‌جمهور منتخب آمریکا انتقاد کرد.«فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان به شبکه تلویزیونی n-tv آلمان گفت: «مسلما ما هم در اروپا پیامدهای زمین‌لرزه در آمریکا را حس خواهیم کرد. البته ما باید با مواردی که در جریان رقابت‌های انتخاباتی شنیدیم زندگی کنیم؛ مواردی که با هم در تناقض هستند.»لازم به ذکر است سازمان ترامپ اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا از سه تن از فرزندان و همچنین داماد خود برای نظارت بر فرآیند انتقال قدرت در کاخ سفید استفاده خواهد کرد.در بیانیه سازمان ترامپ در این باره آمده است مسئولیت نظارت بر فرآیند انتقال قدرت به عهده دونالد ترامپ جونیور، ایوانکا ترامپ، اریک ترامپ و دیگر مدیران گذاشته خواهد شد. جرد کوشنر‌ داماد ترامپ نیز در این فرآیند نقش خواهد داشت.ترامپ پیشتر مایک پنس معاون خود را به سمت ریاست گروه انتقال قدرت در کاخ سفید منصوب کرده بود. کریس کریستی، فرماندار ایالت نیو جرسی، نیز معاون گروه انتقال قدرت ترامپ خواهد بود. خبر دیگر آنکه وزیر دفاع انگلستان عازم بروکسل- مقر اتحادیه اروپا- خواهد بود تا از اعضای ناتو بخواهد متعاقب تغییر دولت واشنگتن، بودجه نظامی خود را افزایش دهند.روزنامه «دیلی تلگراف» انگلستان می‌گوید که «مایکل فالون» وزیر دفاع این کشور قرار است در سفری که روز دوشنبه به بروکسل خواهد داشت، اعضای اروپایی ناتو را به افزایش بودجه نظامی خود مطابق با نیاز پیمان آتلانتیک شمالی، دعوت کند.
با تکمیل روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سی‌.ان‌.ان گزارش داد که میزان مشارکت مردمی در انتخابات امسال پایین‌ترین میزان در ۲۰ سال گذشته بوده است.شبکه خبری سی‌.ان‌.ان گزارش داد، بسیاری از واجدین شرایط به پای صندوق رای نیامدند و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با رای اندکی بیش از یک چهارم واجدین شرایط انتخاب شد. با شمارش ۱۲۶ میلیون رای با احتساب آرای مخدوشه، مشخص شد که حدود ۵۵ درصد از شهروندان واجد شرایط امسال رای دادند.این مشارکت مردمی پایین‌ترین میزان برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سال ۱۹۹۶ است؛ در آن سال میزان مشارکت ۵ / ۵۳ درصد بوده است. میزان مشارکت مردمی در انتخابات سال ۲۰۰۸ حدود ۶۴ درصد بوده است و الان برای رسیدن به آن نتیجه ۷/۱۸ میلیون رای دیگر لازم بود.
با این حال سی‌.ان‌.ان گزارش داد، به‌رغم مشارکت پایین، نتایج در ایالت‌های کلیدی که موجب پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات شد، نشان می‌دهد که رای‌دهندگان بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۲ رای خود را به صندوق انداختند. لازم به ذکراست رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در اولین مصاحبه بعد از پیروزی در انتخابات گفت که بر خلاف وعده‌های تبلیغاتی قانون سلامت را کاملاً لغو نمی‌کند.دونالد ترامپ، در اولین مصاحبه پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا گفته بعد از نشست دیروز با باراک اوباما، رئیس‌جمهور فعلی، قصد دارد برخی از مفاد یک قانون سلامت که قبلاً وعده لغو آن را داده بود را دست‌نخورده نگاه دارد. وی در مصاحبه با وال‌استریت‌ژورنال گفته یکی از اولویت‌هایش اقدام فوری در زمینه «قانون بهداشت قابل دسترسی» است. ترامپ گفت این قانون آنقدر ناکارآمد و پرهزینه شده است که «نمی‌توان از آن استفاده کرد.»
«دونالد ترامپ» در اولین مصاحبه خود بعد از پیروزی، ضمن اعلام اینکه رویکردی متفاوت از رویکرد دولت کنونی آمریکا در قبال سوریه دارد، خواستار آن شد که به جای تمرکز بر خلع رئیس‌جمهور سوریه از قدرت، بر مبارزه با داعش تمرکز بیشتری شود.«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا در اولین مصاحبه خود بعد از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا به روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در خصوص سیاست خارجی جدید آمریکا گفت پیام‌هایی را از اکثر رهبران جهان دریافت کرده است اما هنوز با «شی جینپینگ» رئیس‌جمهوری چین صحبت نکرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcaimno.49n0y15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی