?>?> حقارت بزرگ امريكا مقابل ملت ايران | سیاست روز
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۷
کد مطلب : 91065
ارزيابي كارشناسان از سياست دوگانه واشنگتن

حقارت بزرگ امريكا مقابل ملت ايران

حقارت بزرگ امريكا مقابل ملت ايران

سي و ششمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران را در حالي جشن مي‌گيريم كه آمريكايي‌ها همچنان در صدد هستند تا جمهوري اسلامي ايران با پشتوانه مردمي آن را به زانو در آورند. ۲۲ بهمن امسال يك نشانه است. نشانه‌اي كه ثابت مي‌كند مردم ايران تحت فشارهاي آمريكايي‌ها همچنان پايبند به انقلاب اسلامي و آرمان‌هاي آن هستند و غم نان هم كه تحريم‌هاي آمريكا باعث شده نمي‌تواند عزت ايراني را خدشه‌دار كند.
آمريكايي‌ها در خلال گفت‌وگوهاي هسته‌اي همواره سياست تحقير را در پيش گرفته‌اند در حالي كه مردم ايران با عزت و سربلندي پاي انقلاب اسلامي ايستاده‌اند.
اين ادعا نيست بلكه حقيقت و واقعيت است و همين موضوع است كه باعث شده آمريكايي‌ها از عزت مردم ايران خشمگين باشند و بر اين سخن قاطع شهيدي كه به دست عوامل آمريكا به شهادت رسيد اعتقاد راسخ داشته باشند كه‌اي آمريكا از ما عصباني باش و از اين عصبانيت بمير.
آمريكا توافقي را خواهان است كه با تحقير ايران همراه باشد. آنها در‌پي توافق عادلانه و منصفانه حتي براساس قوانيني كه خود در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گنجانده‌اند، نيستند بله در‌پي تضعيف جمهوري اسلامي ايران به خاطر پيشرفت‌هاي بزرگي هستند كه در اين ۳۵ سال گذشته با خاطر پشتوانه مردمي آن به دست آورده است.
سياست‌هاي دوگانه مقامات امريكايي بويژه اوباما رئيس‌جمهوري اين كشور در برابر مذاكرات هسته‌اي و جمهوري اسلامي ايران در حالي همچنان ادامه دارد كه با واكنش صريح رئیس مجلس شورای اسلامی كشورمان همراه بود چنانچه وي ديروز در صحن علني مجلس مطرح كرد: اوباما باید با روشنی بداند ملت ایران تسلیم نخواهد شد، وی هزینه ضعف خود در حل مشکلات داخلی را نمی‌تواند به طرف ایران منتقل کند.
اين روزها كه رويكردهاي متناقض امريكايي‌ها در قبال ملت ايران و مذاكرات هسته‌اي به وضوح حكايت از اين دارد كه واشنگتن به دنبال حل مذاكرات هسته‌اي نيست.
چند روز پيش بود كه کمیته بانکی مجلس سنای آمریکا طرح تشدید تحریم علیه ایران را با ۱۸رای موافق در برابر ۴ رای مخالف به تصویب رساند. تصویب چنین طرحی جامعه جهانی بویژه افکار عمومی آمریکا را شگفت‌زده کرد زیرا این امر به مفهوم کار‌شکنی سنا در برابر روند مذاکرات ایران و۱+۵ تلقی مي‌شود. همچنين این مصوبه با روح توافقنامه ژنو که در آن صریحاً به عدم اعمال تحریم علیه ایران در طول مذاکرات این کشور با طرف‌های غربی اشاره شده، کاملا مغایرت دارد.
از سويي ديگر سناتور جمهوری‌خواه در مصاحبه‌اي با بلومبرگ گفته حتی اگر سنا رای‌گیری در‌خصوص طرح تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران را که وی و سناتور دموکرات رابرت منندز تهیه کرده‌اند، تا اواخر ماه مارس به تعویق بیندازد، رهبران جمهوری‌خواه در عزم خود برای پیشبرد و تصویب آن راسخ هستند و آن را تصویب خواهند کرد.
در طول مذاکرات اخیر ایران و تیم مذاکره‌کننده، ایران همه مسیرهای اعتماد‌سازی را براساس سیاست هسته‌اي تعریف شده، طی کرد. اما اظهارات ضد و نقیض مقامات کاخ سفید، وزارت خارجه و کنگره آمریکا نشان داد که این کشور برای رسیدن به یک توافق جامع با ایران جدی به نظر نمی‌رسد.
مي توان گفت ‌وجود اختلاف میان کاخ سفید و وزارت خارجه از یک‌سو با کنگره آمریکا، و از سوی دیگر دست‌یابی به یک توافق جامع میان ایران و ۱+۵ تا ۹ تیر‌ماه سال آینده را با مشکل مواجه خواهد ساخت. به نظر مي‌رسد باراک اوباما در‌خصوص دست‌یابی به یک توافق نهايی با ایران در حوزه هسته‌اي جدی است اما او قادر به اعمال اختیارات قانونی خود نخواهد بود.
رئیس‌‌جمهور آمریکا بارها مدعی شده که تا ۹ تیرماه هرگونه تحریم جدیدی علیه ایران را که از سوی کنگره تصویب شود وتو خواهد کرد اما آیا اوباما در اظهارات خود کاملا جدی است؟ قطعاً کنگره آمریکا در سیاست‌هاي خود تابع اراده لابی صهیونیستی است و قطب‌نمای سیاسی کنگره بویژه مجلس سنا در دست صهیونیست‌ها است. وجود اکثریت جمهوری‌خواهان در کنگره که دارای نگرشی همسو با لابی صهیونیستی است، دست باراک اوباما را برای استفاده از اختیارات قانونی خود خواهد بست. رئیس‌جمهور آمریکا تلاش مي‌کند تا در دو سال باقی مانده از دوره ریاست جمهوری خود یک دست آورد تاریخی داشته باشد و این دست آوردها به عنوان یک سنت تاریخی در کارنامه عمل روسای جمهوری آمریکا تلقی مي‌شود. طبیعی است دست یابی آمریکا به یک توافقنامه جامع با ایران در موضوع هسته ای، بزرگترین دست آورد تاریخی در دو دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به شمار خواهد رفت.
البته با اين كارشكني‌هاي امريكا و واكنش و پاسخ قاطع رئيس مجلس شوراي اسلامي كشورمان اگر تا ۹ تیر ماه آینده، آمریکا همچنان به سیاست‌هاي دوگانه چماق و هویج خود ادامه دهد قطعاً پاسخ ایران کوبنده و متناسب با خواست عمومی باشد. چنانچه اين موضوع را نيز وزير خارجه كشورمان بر‌ان صحه گذاشت. ظريف وزير امور خارجه با هشدار به کنگره از تلافي مجلس ايران در صورت تصويب تحريم‌هاي جديد خبر داد و تاکيد کرد که اگر پاي عزت‌مان به ميان آيد ابايي از رويارويي نداريم.
خروج ایران از میز مذاکره و بازگشت به غنی‌سازی به میزان ۲۰ درصد و حتی بالاتر و طرح شکایت علیه آمریکا در سازمان ملل مي‌تواند بخشی از واکنش ایران در برابر باج‌خواهی‌هاي آمریکا باشد. کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا اگر نتوانند در برابر کنگره آمریکا موضع کاملا شفاف و قاطعی اتخاذ کنند باید حقایق موجود را برای افکار عمومی فاش نمایند. به نظر مي‌رسد اکنون مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده اراده ملت بزرگ ایران، باید طرح جامع و گزینه مناسبی را برای مقابله با باج‌خواهی‌هاي کنگره آمریکا تصویب کند تا از ادامه سیاست‌های تهدید آمیز آمریکا جلوگیری کند. در غیر این صورت تا ۹ تیر‌ماه نمی‌توان به دست‌یابی به یک توافق جامع با کشورهای ۱+۵ امیدوار بود زیرا سیاست‌هاي آمریکا تابعی از سیاست‌هاي لابی صهیونیستی است و دشمنی آنها با ملت ایران کاملا روشن است.
اما برنامه صلح‌آمیز انرژی هسته‌اي ایران از طرف غرب و آمریکا تهدیدي علیه امنیت منطقه تلقی شده و در برخی موارد کشورهای عربی را نیز علیه ایران تحریک کرده‌اند و این‌گونه عملکردها نشان‌دهنده رویه دوگانه غرب و آمریکا با مسائل ایران است.
با توجه به رويكرد دوگانه امريكايي‌ها در قبال ملت ايران سياست روز در گفت‌وگو با كارشناسان به تبيين اين مسئله پرداخته كه به شرح ذيل است.

سياست‌هاي امريكا در برابر ملت ايران دوگانه است
حسن‌هاني‌‌زاده كارشناس سياست خارجي در اين‌باره گفت: اظهارات آقاي دکتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي که اعلام کرد اوباما بايد بداند ملت ايران تسليم نخواهد شد و وي هزينه ضعف خود در حل مشکلات داخلي را به ايران منتقل کند، در حقيقت برآيند رويکرد اکثريت ملت ايران در‌خصوص سياست‌هاي دوگانه آمريکا نسبت به موضوع هسته‌اي ايران است.
اين كارشناس سياست خارجي همچنين در ادامه تصريح كرد: دو ديدگاه متفاوت در جامعه ايراني پيرامون سياست‌هاي کاخ سفيد و کنگره آمريکا نسبت به ايران و فعاليت هسته‌اي جمهوري اسلامي وجود دارد. ديدگاه نخست ناظر بر آن است که کاخ سفيد و کنگره آمريکا هيچ‌گونه اختلاف‌نظري نسبت به موضوع هسته ايران ندارند و اين اختلافات صرفاً يک جنگ زرگري است که هدف آن به بن‌بست کشاندن روند مذاکرات ايران و ۱+۵ است.
وي همچنين افزود: ديدگاه دوم اين است که شخص باراک اوباما صادقانه تلاش کرد تا در دو سال باقيمانده از رياست جمهوري خود يک دستاورد تاريخي براي ملت آمريکا داشته باشد و اين دستاورد تاريخي مي‌تواند در حوزه هسته‌اي ايران و دستيابي به توافق‌نامه جامع با جمهوري اسلامي ايران باشد اما از آنجايي که لابي صهيونيستي و کنگره آمريکا که اغلب نمايندگان آن وابسته به رژيم صهيونيستي هستند مانع دستيابي باراک اوباما براي يک توافق جامع با ايران مي‌شوند به اعتقاد اين طيف از جامعه ايراني باراک اوباما بايد از اختيارات قانوني خود براي مقابله با کنگره و لابي صهيونيستي استفاده کند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: لذا به نظر مي‌رسد که شرايط تصميم‌گيري براي شخص باراک اوباما با توجه به ترکيب کنگره آمريکا بسيار دشوار است. بنابراين اکنون باراک اوباما در برابر يک آزمون تاريخي سختي قرار دارد و اگر اوباما در ماه‌هاي آينده نتواند قاطعيت لازم را در برابر کنگره آمريکا از خود نشان دهد به طور طبيعي ملت ايران وي را ضعيف‌ترين رئيس‌جمهور تاريخ ايالت متحده آمريکا تلقي خواهد کرد.

امريكا از طريق مذاكره به دنبال تسليم ايران است
محمد‌حسن قديري‌ابيانه ديگر کارشناس سياست خارجي در‌خصوص واکنش ديروز رئيس مجلس شوراي اسلامي نسبت به سياست‌هاي دوگانه اوباما در قبال ملت ايران گفت: فرق جناحي که طرفدار مذاکره و جناح ديگري که طرفدار تقابل است دراين است که هر دو بر آن هستند كه از چه طريق مي‌توان به ملت ايران زيان رساند.
وي افزود: اوباما معتقد است از طريق مذاکره مي‌تواند جلو پيشرفت ايران را گرفت و ديگران معتقد بايد چماق بزرگتري را بر سر ايران گرفت لذا در دشمني هر دو با ملت ايران شکي نيست فقط هر يک روش خود را در ضربه زدن به ملت ايران موثرتر ارزيابي مي‌کنند.
اين كارشناس سياست خارجي تصريح كرد: اوباما با ادعاي اينکه راه مذاکره با ايران بسته است توانست بسياري از کشورها را به پيوستن به تحريم‌ها جلب کند و حتي اين موضوع را مطرح کرد که اگر تحريم عليه ايران صورت نگيرد گزينه بعدي جنگ است تا کشورها با نيت پيشگيري از جنگ به تحريم بپيوندند.
وي در ادامه گفت: اين مذاکرات مي‌تواند اين توجيه و فرصت را از آمريکا بگيرد و زمينه فروپاشي اتحاد عليه ايران را فراهم آورد آمريکا بنا ندارد از طريق مذاکرات به حقوق ايران تن دهد اگر حاضر بود اصولا نيازي به مذاکره نبود و بايد تسليم خواست بر حق ملت ايران شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: همان‌طور که اوباما گفته مذاکرات را براي تسليم ايران مي‌خواهد نه کمتر از آن و چنين امري را مذاکره نمي‌توان ناميد اما اين مذاکره يک فايده داشت. کساني که فکر مي‌کردند که با مذاکره، آمريکا دست از دشمني برمي‌دارد به ماهيت و عمق دشمني آن پي بردند اين امر التزام ملي ما را تقويت و قدرت مقاومت ما را بيشتر مي‌کند. همچنين آمريکا توان نظامي لازم را ندارد و صحبت از گزينه‌هاي نظامي بلوف توخالي بيش نيست زيرا آنان تجربه مداخله نظامي در افغانستان و عراق را به دوش مي‌کشند حال آنکه قدرت ايران قابل مقايسه با افغانستان و عراق نيست.

https://siasatrooz.ir/vdcamwno.49n6i15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی