شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۳
کد مطلب : 87872

هشدار به مسعود بارزاني

بيش از اين نوشتيم که طرح تجزيه عراق کليد خورده و جرقه آن زده شده است. اين طرح که از سال‌ها پيش پيگيري مي‌شد،...

بيش از اين نوشتيم که طرح تجزيه عراق کليد خورده و جرقه آن زده شده است. اين طرح که از سال‌ها پيش پيگيري مي‌شد، اکنون با بحراني که در اين کشور ايجاد شده، زمينه‌هاي خود را يافته است و اگر دولت، مردم و مرجعيت ديني سني و شيعه عراق اقدام نکنند، اين اتفاق خواهد افتاد.
گروه تروريستي داعش هر چند يک گروهک کوچک است که اکنون در عراق چالش ايجاد کرده است، اما وجود آن در عراق براي ايجاد زمينه تجزيه اين کشور است. کدام منطقه از خاک عراق اکنون مستعد چنين فرايندي است؟
کردستان عراق که از سال‌ها پيش خودمختاري نسبي را براي خود ايجاد کرده، مستعد‌ترين بخش از خاک اين کشور است که سال‌هاست در پي آن است.
سفرهاي متعدد مقامات غربي از آمريکا گرفته تا انگليس به اقليم کردستان عراق به روشني نشان مي‌دهد که آمريکا و انگليس در پي چنين هدفي هستند. آيا مي‌توان تصور کرد که «هيگ و کري» براي منصرف کردن مسعود بارزاني از تصميم خود به اربيل رفتند؟ چنين تصوري دور از واقعيت است.
بايد پذيرفت که آنها بي‌جهت و بي‌هدف به اربيل نرفته‌اند و هدف آنها در ديدار و گفت‌وگو با بارزاني در همين راستا بوده است و پازل تجزيه اين كشور با جور مي‌كنند.
جمهوري اسلامي ايران همواره با تجزيه عراق مخالفت شديد داشته و اکنون هم بر نظر خود استوار است. عراق بايد به عنوان يک کشور يکپارچه باقي بماند، چون، تجزيه اين کشور يک توطئه و دسيسه آمريکايي - صهيونيستي است.
مقامات رژيم صهيونيستي در همين زمينه به طرف آمريکايي خود اطلاع داده‌اند که استقلال کردستان در شمال عراق نتيجه قطعي تحولات اين کشور است و کارشناسان اين رژيم پيش‌بيني کرده‌اند که رژيم اسرائيل به سرعت کشور کردستان را پس از تشکيل آن به رسميت خواهد شناخت.
اما مسعود بارزاني، رئيس اقليم کردستان عراق بايد به اين نکته توجه داشته باشد که اين اقليم با جمهوري اسلامي ايران هم‌مرز است، همسايگي ايران با کردستان عراق براي هر دو از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. همواره حسن همجواري در جغرافياي سياسي مهمترين موضوع برقراري روابط مناسب بوده است.
آيا بارزاني به رسميت شناختن کردستان عراق به عنوان کشور مستقل از سوي رژيم صهيونيستي را به حسن همجواري با ايران به عنوان استاني از استان‌هاي عراق يکپارچه ترجيح مي‌دهد؟
مسئولان کردستان عراق بايد به اين نکته توجه داشته باشند که حمايت‌هايي که به ظاهر از سوي رژيم صهيونيستي و کشورهايي همچون آمريکا و انگليس براي دستيابي به استقلال صورت مي‌گيرد، حمايت‌هاي راهبردي و مثبتي نخواهد بود. اين اتفاق از چاله به چاه افتادن است. براي چنين فرايندي همه مردم عراق حق دارند، تا تصميم‌گيري کنند، عراق به عنوان يک کشور بزرگ در منطقه با مردماني که سال‌هاست به خاطر دخالت‌هاي بيگانگان روي خوش نديده‌ است، به مردم سالاري نياز دارد که پس از سرنگوني صدام و خروج نيروهاي آمريکايي از اين کشور، ايجاد شده و همين مردم‌سالاري بايد آينده عراق را هم تعيين کند. اما اکنون باز هم کشورهاي ديگر درصدد هستند تا براي عراق و مردم آن تصميم بگيرند.
کردستان عراق براي اين که روزهاي آرامي را داشته باشد نبايد در زمينه تجزيه عراق پيشقدم شود.
سازش با دست‌اندرکاران اين اتفاق اين اقليم را با تنش‌ها و چالش‌هاي زيادي روبرو خواهد ساخت.
حتي اگر مسئولان کردستان عراق با نيروهاي تروريستي داعش کنار آمده‌اند، که البته آرايش اين نيروها در خاک عراق چنين اتفاقي را نشان مي‌دهد، بعدها براي او از سوي گروه تروريستي داعش مشکل‌ساز خواهد بود.
چنين سياستي از سوي مسئولان اقليم کردستان گرچه از کينه دولت مرکزي عراق است، اما بهترين کار براي آنها حمايت از دولت مرکزي در برابر اقدامات وجناياتي است که گروهک تروريستي داعش در خاک عراق انجام مي‌دهد.
و اکنون که رژيم صهيونيستي به مواردي اشاره مي‌کند که آشکارا نشان مي‌دهد، اين رژيم در کردستان عراق حضور و نفوذ داشته و آرزوي تاسيس سفارتخانه را هم بر زبان مي‌آورند، مسعود بارزاني هر چه زودتر نسبت به اين مسائل واکنش نشان دهد و روشن و واضح بگويد که با اين سخنان موافق است يا مخالف؟! هر چند سکوت او اگر ادامه يابد، نشان رضايت او خواهد بود و آنگاه، اقليم عراق، بايد در انتظار روزهاي سخت و دشواري باشد.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdcb5wbw.rhbzzpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

این ملت کردستان اسن که باید برای آینده خود تسمیم بگیرد نه عرب و فارسو ترک و...