شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۲
کد مطلب : 101796

فرار ۶۰۰ هزار روهینگیایی از میانمار

همزمان با استمرار سکوت جهانی در برابر کشتار مسلمانان میانمار، سازمان بین‌المللی مهاجرت : بیش از ۶۰۰ هزار نفر از آوارگان روهینگیایی از اوت از میانمار گریخته اند.
سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد از ۲۵ اوت تاکنون ۶۱۳ هزار نفر از آوارگان روهینگیایی از خشونت‌های دولت میانمار فرار کرده و به بنگلادش پناه برده‌اند.
جویل میلمن با اشاره به کمبود اردوگاه‌های اسکان آوارگان گفت« آوارگان روهینگیایی ناگزیرند در اردوگاه‌های بسیار شلوغ و غیر قابل سکونت و همچنین نقاط دورافتاده و نامناسب دامنه تپه‌ها مستقر شوند.»
وی افزود این آوارگان با شرایط نامناسب زندگی و همچنین عدم دسترسی به امکانات بهداشتی روبرو هستند و انتقال کمک‌های بشردوستانه برای آنان تقریبا ناممکن شود. سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت خاطر نشان کرد دسترسی به منطقه کوتوپالونگ که در حال حاضر ۴۲۳هزار آواره در آن مستقر هستند به شدت با مشکل روبروست.
افزون برآن، شیب‌های تند و راههای خطرناک، وضع را برای کودکان و افراد سالخورده دشوار کرده است.
سازمان بین‌المللی مهاجرت به منظور تلاش برای تسهیل در روند انتقال کمک‌های بشردوستانه به دست کم ۵۰ هزار آواره روهینگیایی در اکتبر ۸۵۰ متر جاده احداث کرد. براساس اظهارات مسئولان این سازمان، قرار است شش طرح جاده سازی دیگر در اینگونه مناطق اجرا شود. دبیرکل سازمان ملل پایان دادن به خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا و اعطای حق شهروندی به آنها را از دولت میانمار خواستار شد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که اولویت اصلی و ضروری پایان دادن به خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا است و آنها باید به خانه‌های خود بازگردند و وضعیت حقوقی‌شان مشخص شود.
براساس گزارش «دیلی میل»، وی افزود: سازمان ملل همچنان بر «دسترسی بشردوستانه بدون مانع» به تمامی مناطق شمال ایالت «راخین» مکانی که بیش از ۶۰۰ هزار مسلمانان روهینگیا پیش از فرار به بنگلادش در آنجا زندگی می‌کردند، مصر است. دبیرکل سازمان ملل قصد دارد به منظور حضور در یک اجلاس مشترک میان سازمان ملل و «انجمن ملل آسیای جنوب شرقی» با موضوع وضعیت روهینگیا به اروپا و آسیا سفر کند. گوترش ادامه داد: آنچه که رخ داده یک فاجعه عظیم است و سطح خشونت و جنایات مرتکب شده توسط ارتش میانمار امری است که ما نمی‌توانیم در مورد آن سکوت کنیم. وی بیان کرد: ما نه تنها به توقف درگیری‌ها علیه این مسلمانان نیاز داریم بلکه بر بازگرداندن حق آنها نیز اصرار داریم. دبیرکل سازمان ملل گفت: آوارگان روهینگیا باید توانایی بازگشت داوطلبانه ،ایمن و شرافتمندانه را به مناطقی که از آنجا آمده، داشته باشند نه اینکه در اردوگاه‌ها به سر ببرند. گوترش افزود: همچنین ریشه‌های اصلی تبعیض مسلمانان روهینگیا از جمله وضعیت حقوقی آنها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی به طور جدی اعطای حق شهروندی و یا به رسمیت شناختن قانونی آوارگان روهینگیا را از دولت میانمار خواستار شد. دبیرکل سازمان ملل با تحسین بیانیه شورای امنیت آن را «یک گام مهم رو به جلو» خواند. براساس این گزارش، شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای خشونت‌ها علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا را به شدت محکوم کرد و از دولت میانمار خواست تا دیگر از نیروی نظامیِ بیش‌ازحد در ایالت راخین استفاده نکند و گام‌هایی را برای تحقق حقوق بشر در این منطقه بردارد. همچنین نماینده ویژه کانادا در امور میانمار اظهار کرد، جاستین ترودو به رهبر میانمار گفت، اقدامات بیشتری لازم است تا قتل‌عام مسلمانان روهینجایی متوقف شود.
"باب را" در نشست جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و آنگ سان سوچی، رهبر میانمار که برای شرکت در اجلاس همکاری اقتصادی آسیا پاسیفیک در دانانگ ویتنام به سر می‌برند، حضور داشت. این جلسه ۴۵ دقیقه‌ای تنظیم شده بود تا طی آن به مساله قتل‌عام ادامه دار مسلمانان روهینجایی در میانمار با اکثریت بودایی پرداخته شود. باب را که اواخر ماه گذشته به این منطقه رفت تا دیدار مستقیمی از شرایط آن جا داشته باشد، پس از این نشست به خبرنگاران گفت، ترودو از شدت خشونت‌ها ابراز ناامیدی کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcb98b80rhbgzp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی