يکپارچگي مردم، ارتش و دولت عراق به نخستوزير مالکي موجب شده تا طرح بحرانسازي در عراق براي بهره گيري از گروههاي تروريستي موسوم به داعش - که به دليل همکاري بعثيها با آنها ميتوان نام گروه تروريستي (داعش بعثي) بر آن نهاد، با ناکامي همراه گردد.
آنچه در وراي اين تحولات مشاهده ميشود فضاسازيها و برخي اخبار و گزارشهاي رسانههاي آمريکايي و اروپايي است. ایندیپندنت آورده: آمريکا براي مبارزه با داعش بايد با ايران ارتباط گيرد چرا که نفوذ ايران در عراق بيشتر است. فارين پالسي ادعا ميکند که تحولات عراق انتقامگيري عربستان از ايران با داعش است. رويترز ادعاي حضور نيروهاي ايراني در عراق را مطرح ميسازد. اين خبرگزاري همچنين از لزوم همکاري ايران و آمريکا براي مبارزه با داعش در عراق خبر داده است. برخي ديگر از رسانههاي غربي همچون بيبيسي، خبرگزاري فرانسه و برخي نشريات صهيونيستي نيز از لزوم همکاري ايران و آمريکا در مقابله با تروريسم در عراق سخن گفتهاند.
با توجه به اينکه اسناد و گزارشها از نقش آمريکا در ايجاد گروههاي تروريستي و حمايت آمريکا از بعثيها براي بحرانسازي در عراق حکايت دارد اين سوال مطرح است که چرا رسانههاي غربي برآنند تا چنان القاء سازند که ايران و آمريکا بايد درباره عراق با محوريت آنچه آنها مبارزه با تروريسم مينامند همکاري داشته باشند؟
در پاسخ به اين پرسش چند نکته اساسي مطرح ميباشد. نخست آنکه غرب تلاش دارد تا وحدت و يکپارچگي ملت عراق در مبارزه با تروريسم را کمرنگ ساخته و ضمن قدرتنمايي براي داعش و تروريستها، روحيه مردم عراق را در اين مبارزه تضعيف نمايند. ادعاي لزوم همگرايي ايران و آمريكا براي حل بحران داعش اقدامي تبليغاتي براي بيان قدرت داعش است تا فضاي رعب و وحشت و ياس و نااميدي را بر عراق حاكم سازد. هدف از ايجاد فضاي رعب و وحشت صرفا معطوف به داخل عراق نميباشد بلکه آنها به دنبال گسترش آن به کل منطقه از جمله در قبال ملت ايران هستند.
دوم آنکه جهانيان اذعان دارند که آمريکا و انگليس ريشه و محور اصلي ايجاد و تقويت تروريسم ميباشند. رسانههاي غربي با ادعاي همکاري ايران و آمريکا در مبارزه با داعش به دنبال کمرنگسازي پرونده جنايات آمريکا و القاء تصويري مثبت از آمريکا و انگليس هستند. نکته مهم آنکه غرب سعي در تخريب جايگاه ايران در ميان مردم عراق با ادعاي همراهي ايران با آمريکا در امور عراق دارد. جمهوري اسلامي ايران همواره بر اصل حمايت معنوي و همه جانبه از ملتهاي منطقه از جمله در مبارزه با تروريسم و بحرانسازان خارجي تاكيد داشته و دارد، حال آنكه آمريكا همواره به دنبال بحرانسازي و مقابله با خواستههاي ملي و آزاديخواهانه ملتهاي منطقه بوده است لذا عملا هيچ تناسبي ميان ديدگاه ايران و آمريكا در قبال ملتهاي منطقه وجود ندارد كه حال ايران بخواهد كنار آمريكا به زعم رسانههاي غربي به مقابله با داعش و تهديدات امنيتي جاري در عراق بپردازد.
سوم آنکه غرب تلاش دارد تا ايران را درگير چالشهاي منطقهاي ساخته تا ضمن تضعيف توان دفاعي کشور، ايران را از مسير توسعه اقتصادي و تمرکز به مسائل مهم و زيربنايي دور سازد. تحريك ايران به حضور در جنگ عراق با تروريسم با القاي همکاري ايران و آمريکا در اين عرصه بخشي از اين سناريو است. نکته مهم آنکه رسانههاي غربي با ادعاي تقابل ايران و عربستان در عراق به دنبال تکرار سناريوي تقابل شيعه و سني و تقسيم منطقه و حتي عراق به حاميان ايران و عربستان ميباشند تا سياست جنگ منطقهاي را اجرايي سازند.
با توجه به اين شرايط ميتوان گفت که ادعاي رسانهاي غرب مبني بر لزوم نزديکي آمريكا به ايران (بخوانيد همكاري ايران با پدرخوانده تروريستها) براي مبارزه با داعش ادعايي فريبنده با اهدافي پنهاني است که محور آن را بحرانسازي جديد در منطقه و گرفتارسازي ايران در حاشيهها تشکيل ميدهد. رفتارهاي غرب نشان ميدهد که آنها به رغم ادعاي رويکرد تعاملي با ايران همچنان به دنبال فتنهانگيزي عليه ايران با محوريت گرفتارسازي ايران در بحرانهاي منطقهاي هستند. همزماني اين تحرکات با دورجديد مذاکرات هستهاي ابهامات بيشتري را در قبال رفتارهاي غرب ايجاد ميکند که بيداري و هوشياري ملي در مقابله با آن را امري ضروري مينمايد.