?>?> از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چه خبر؟ | سیاست روز
جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۲
کد مطلب : 118394

از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چه خبر؟

از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چه خبر؟
آیت‌الله رئیسی:
خودرو از انحصار خارج و برای آن قیمتی عادلانه تعیین خواهد شد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نگرانی‌های مردم در خصوص قیمت خودرو گفت: خودرو باید به نحوی از حالت انحصاری خارج شود تا برای آن قیمت عادلانه تعیین کنیم.
سیدابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه‌های استانی در معاونت سیما، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رونق صنعت خودروسازی و واردات خودروهای خارجی گفت: مسأله خودرو از دغدغه‌های مهم مردم است که البته قابل حل است. وی بر لزوم برنامه ریزی برای افزایش کمیت و کیفیت و قیمت‌گذاری خودرو تأکید کرد و افزود: در کشور ما تولید خودرو داخلی به اندازه مورد نیاز نیست. رئیسی ادامه داد: الآن یک میلیون خودرو در کشور تولید می شود اما با زیرساخت‌های موجود می‌توانیم در گام اول این میزان را به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه و در گام دوم به دو میلیون خودرو افزایش دهیم. این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: جوانان عزیز ما به حق و به‌درستی می پرسند چرا در صنایع دفاعی می‌توانیم موشک بسازیم اما نمی توانیم خودرو با کیفیت تولید کنیم؟ علت آن است که فناوری موجود در صنایع دفاعی و نظامی در صنعت خودروسازی سرریز نمی‌شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری به بحث قطعه‌سازی در صنعت خودروسازی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برخی قطعات در داخل تولید می‌شود و برخی نیز از خارج وارد می شود.رئیسی افزود: الآن کارخانه‌های خودروسازی می گویند ضرر می‌دهیم و این بسیار عجیب است که هم خودروساز ناراضی و هم مشتری دغدغه‌مند است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره واردات خودرو خارجی هم اظهار داشت: اگر کیفیت خودروهای ما به حدی برسد که بتواند با دیگر خودروها رقابت کند، دیگر نگران ورود دو تا خودرو خارجی به کشور نیستیم چون مردم اصلاً دل از خودرو داخلی برنمی‌دارند‌.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید از نظر او سه اولویت و دغدغه مهم مردم کدامند، از معیشت، اشتغال و تولید به عنوان مسائل اصلی روز کشور یاد کرد و گفت: بیکاری مشکلات فراوانی ایجاد کرده اما اگر تولید فعال شود، هم مشکل اشتغال و هم مشکل مسکن و معیشت مردم حل می‌شود.

جلیلی:
چرا سهم زنان از نقش‌آفرینی در فضای مجازی فقط باید ۱۳ درصد باشد؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در عرصه فضای مجازی که خانم‌ها هیچ محدودیتی هم ندارند، چرا فقط ۱۳ و نیم درصد کار مفید و نقش موثر مربوط به خانم‌هاست؟ این باید پنجاه درصد باشد.
سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، روز جمعه در همایش دختران رأی‌اولی که در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد، افزود: یکی از ظلم‌هایی که به زن‌ها می‌شود، نگاه جنسیتی به زن است نه نگاه هویتی. جلیلی به رأی دادن زنان اشاره کرد و گفت: رأی دادن زنان که یک حق کوچک به‌شمار می‌رود، در اروپا کم‌تر از صدسال است که رواج یافته است، یعنی زنان در کشوری مثل انگلیس حتی حق رأی هم نداشتند. بعد ببینید زنان در اندیشه دینی چه جایگاهی دارند. به صراحت قرآن بیان می‌دارد که خانم‌ها می‌آمدند با پیامبر بیعت می‌کردند. آن هم در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی. بعد غربی‌ها می‌شوند مدعی حقوق زن و ما می‌شویم متهم حقوق زن.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت:ما معتقد به جهش ایران در چهار سال آینده هستیم. جهش ایران هم باور می‌خواهد هم برنامه و هم اراده. یکی از عرصه‌هایی که می‌تواند در این جهش، نقش جدی ایفا کند، زنان هستند. باید باور داشته باشید که نیمی از جمعیت شما، یعنی زنان، نقش جدی در اصلاح جامعه دارند. باید به این مسائل باور داشته باشید و اراده داشته باشید که برای آن برنامه‌ریزی کنید و بعد با همه توان و مجاهدت آن را عملیاتی کنید وگرنه می‌شود حرف.

زاکانی:
خیانت بزرگ جریان رقیب ما تبدیل موضوعات فرهنگی به سیاسی ‌- امنیتی است

نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: خیانت بزرگ جریان رقیب ما این است که موضوعات فرهنگی مانند مسائل زنان، آزادی و فضای مجازی را تبدیل به مسائل سیاسی و امنیتی می‌کنند.
علیرضا زاکانی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در دیدار با گروهی از بانوان فعال در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی که در یادمان شهدای هفتم تیر در مجتمع سرچشمه برگزار شد، با اشاره به نقش و جایگاه ویژه زنان در جامعه اظهار داشت: امیدوارم که بتوانیم الگوی جدیدی را از حضور اجتماعی بانوان ارائه دهیم و از تضییع حقوق بانوان جلوگیری کنیم و نقش آنان را به یک نقش محوری برای ساختن جامعه تبدیل کنیم.
وی در خصوص مسأله حضور زنان در کابینه آینده تصریح کرد: من این مسأله را که وعده بدهیم که فلان تعداد زن را به عنوان وزیر انتخاب می‌کنیم قبول ندارم و آن را خلاف معیارها و موازین دینی و شایسته‌سالار می‌دانم؛ من معتقد به شایسته سالاری هستم و این فراتر از جایگاه زن و مرد است، البته اهتمام دارم در بخش‌های اجرایی که به طور خاص به مسائل زنان و خانواده مربوط می‌شود حتما نقش محوری مدیریت را در اختیار بانوان قرار دهیم؛ چراکه فهم دقیق‌تر و بهتری از مسائل حوزه زنان دارند.
زاکانی در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی برخی سکان اداره کشور را به عهده گرفتند که در رفتارهایشان از الگوهای غربی گرته‌برداری کرده‌اند، اظهار داشت: خیانت بزرگ جریان رقیب ما این است که موضوعات فرهنگی را تبدیل به مسائل سیاسی و سپس آنها را تبدیل به موضوع امنیتی می‌کند و این شامل مسائل حوزه زنان، آزادی، فضای مجازی و از این قبیل می‌شود.

قاضی زاده هاشمی:
مداخلات دولتی در حوزه فرهنگ باید به حداقل برسد

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: مداخلات دولتی در حوزه فرهنگ باید به حداقل برسد.
سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «مدیریت و نظارت بر فرهنگ و تمام شاخه‌های مرتبط با آن باید به اتحادیه‌ها و اصناف واگذار و مداخلات دولتی در این حوزه به حداقل برسد.» 

همتی:
دولت کمتر در اقتصاد دخالت کند

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت باید کمتر در اقتصاد دخالت کند، گفت: قیمت‌های دستوری و بخشنامه‌های یک شبه کارهایی است که بی‌ثباتی در اقتصاد را به وجود می‌آورد.
عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با شبکه جام جم اظهار کرد: نفت و درآمدهای ناشی از آن را باید برای سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌ها هزینه کنیم. نباید نفت را به بودجه ببریم، وقتی درآمد نفت به بودجه برود به هر دلیلی اگر قیمت نفت نوسان پیدا بکند موجب نوسان در بودجه دولت می‌شود. همین اتفاقی که طی دو، سه سال گذشته افتاده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: نفت یک مزیت برای کشور ماست و نمی‌توان آن را از اقتصاد کنار گذاشت اما باید وابستگی بودجه جاری به نفت را قطع کرد.
همتی با اشاره به مساله برجام گفت: دولت ترامپ عملاً از برجام خارج شد و اروپایی‌ها هم با ما همکاری نکردند و فقط حرف زدند. من یادم است در این مدت که بانک مرکزی بودم، اروپایی‌ها طرح‌های مختلفی به ما دادند و گفتند ما می‌توانیم از این طریق مشکل را حل کنیم اما فقط حرف بود.
همتی با بیان اینکه دولت من، دولت اصلاح حکمرانی اقتصادی است، گفت: ما می‌خواهیم از سیاستمداران خواهش کنیم که کنار بروند و اقتصاددانان حاکم شوند. ما در این دوره هیچ فرصتی برای حل مشکلات نداریم. اقدامات ما ناظر به چهار سال است به همین دلیل گفتم دولتی که می‌خواهم داشته باشم برای ۴ سال است. من فکر می‌کنم این قابل انجام است و فقط باید اراده‌ای بر مبنای
تفکر اقتصادی باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بازگشت ثبات اقتصادی در وهله اول را مستلزم رفع تحریم‌ها دانست و گفت: با وجود تحریم و فشار حداکثری ثبات اقتصادی به طور کامل بر نمی‌گردد و همیشه انتظارات تورمی وجود خواهد داشت.

رضایی:
بلایی که بانک‌ها بر سر مردم آوردند بعثی‌های عراقی نیاوردند

نامزد انتخابات ریاست ‌جمهوری گفت: فکر می‌کنم بلایی که بانک‌ها بر سر ملت ایران آوردند، بعثی‌های عراقی نیاوردند زیرا نه تنها تولید را زمین زدند، بلکه به رفاه مردم نیز آسیب‌های جدی وارد کردند.
محسن رضایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فکر می‌کنم بلایی که بانک‌ها بر سر ملت ایران آوردند، بعثی‌های عراقی نیاوردند زیرا نه تنها تولید را زمین زدند بلکه به رفاه مردم نیز آسیب‌های جدی وارد کردند.
وی با تاکید بر اینکه اولین اقدام دولت «اقدام و تحول» اصلاح نظام بانکی کشور است، گفت: در ابتدا بانک مرکزی را از حالت وابستگی به دولت خارج و آن را مستقل می‌کنیم. مسأله دوم این است که بانک‌های ما استانداردهای بین المللی ندارند و نظام بانکی ما بسیار سنتی است و باید با اظهار تأسف کنم که اکثر کشورهای منطقه نظام بانکی مدرن‌تری از ایران دارند.
رضایی در رابطه با سه دغدغه اصلی مردم از نگاه خود، تصریح کرد: بی ثباتی مالی اولین دغدغه مردم است. قیمت‌ها روز به روز در حال تغییر است و هیچ فردی از مردم نمی‌داند فردا چه خبر است و نمی‌داند حالا که برای خرید میوه به بازار می‌رود قیمت‌ها چه تغییری کرده است. ما این دغدغه را در وهله اول کنترل خواهیم کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری دومین دغدغه مردم را بیماری عنوان و بیان کرد: چه کسی می‌گوید بیکاری ۱۰ درصد است. اگر شغل را یک ساعت در هفته بدانیم صحیح است اما آیا اگر کسی یک ساعت در هفته کار نکند می‌شود بیکار و دیگری که یک ساعت در هفته کار کرده می‌شود شاغل؟ این معیار بیکاری است اما اگر معیار را ۲۲ ساعت بگذاریم و کسانی که ۲۲ ساعت کار می‌کنند شاغل باشند، آنهایی که کمتر از ۲۲ ساعت در هفته کار کنند بیکار محسوب می‌شوند که در نتیجه آمار بیکاری در کشور روی ۱۸ درصد می‌رود.
وی مسأله سوم را بی‌احترامی به مردم و رعایت نکردن کرامت انسانی و تحقیر مردم در ادارات دولتی دانست و گفت: خانه‌نشینی مدیران کشور به دلیل کرونا و فاصله دولت از مردم از دیگر دغدغه‌های مردم است. اگر ما خودمان در سختی‌ها کنار مردم نباشیم که نمی‌شود. دولت که چیزی به مردم نمی‌دهد، اگر در مردم هم نباشد چه کسی در شرایط سخت به سر مردم دست می‌کشد؟ ما اگر ارباب رجوع را ارباب دولت بدانیم از همه پیش قدم‌تر خواهیم بود.

مهرعلیزاده:
با بازار انحصاری خودرو در داخل موافق نیستم

نامزد ریاست جمهوری با بیان این که با بازار انحصاری خودرو در داخل موافق نیستم، گفت: از طرفی با واردات انحصاری خودرو هم مخالفم.
محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه‌های خود در حوزه رونق صنعت خودرو اظهار کرد: صنعت خودرو قدمتی حداقل ۶۰ ساله در کشور ما دارد که یادم است آن زمان هنوز هیوندای و دوو نبودند. وی افزود: ایران از منظر صنعت خودروسازی، کشور پیشرفته‌ای است و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در صنعت خودرو مشغول به کار هستند که بایستی این افراد را نگه داریم.
مهرعلیزاده افزود: به واردات انحصاری خودرو معتقد نیستم و در مورد انحصار خودروسازی در داخل نیز موافق نیستم. در دنیا اصطلاح «تعرفه گمرکی» وجود دارد که ابزاری برای کنترل بازار، به نحوی که کیفیت محصول بالا رفته، استاندارها رعایت شده، بهره‌وری در کارخانه‌ها بالا رفته، قیمت‌های تمام شده‌ها پایین بیاید و از تمام این‌ها مهمم‌تر، به وجود آمدن بازار رقابتی برای خودرو است که ایران بایستی برای بازار خودرو این کار را انجام دهد. به این معنا که به هر نحو ممکن تلاش کنیم مانند تغییر در مالکیت خودروسازی‌ها و تغییر در مدیریت‌ها. باید رقابتی شدن این عرصه را ممکن سازیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: قطعه‌سازی از خودروسازی مهم‌تر بوده و خوشبختانه توان خودروسازی کشور ما بسیار بالا است. قطعا استان خراسان در قطعه‌سازی بسیار خوب عمل کرده است. در اطراف تهران، تبریز و قزوین نیز قطعه‌سازی رشد کرده است.
معاون ریاست جمهوری در دولت اصلاحات ادامه داد: در استان خراسان، پیشنهادی به من شد که منطقه آزاد سرخس را به عنوان مرکز بین‌المللی توزیع قطعات یدکی داشته باشیم. منطقه ای که در آن قطعات یدکی اغلب خودروها من جمله خودروهای اروپایی، آمریکایی و ... تولید می‌شود. وی افزود: اگر منطقه‌ای را به عنوان هاب در نظر بگیریم، می‌توانیم قطعه‌فروشی را در منطقه باب کرده و در جهت تامین این بازار می‌توانیم قطعه‌سازی را رواج دهیم.
مهرعلیزاده افزود: اقتصاد صنعت خودروسازی، اقتصاد قابل تکیه‌ای است که می‌بایست از بعد کیفیت به آن رسیدگی کنیم تا به مشتری نیز اجحاف نشود. به این معنا که کیفیت حتما پایش، قیمت تمام شده کنترل، بهره‌وری بالا رود و از سوی دیگر، توزیع به نحوی باشد که خودرو از کالای بورسی بودن در آوریم تا برخی از قدرت تخریب نقدینگی به سمت خودرو نرود که تولید را تحت تاثیر مسائل ثانوی توزیع و دلال قرار دهد.
https://siasatrooz.ir/vdcdnj0foyt0fs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی