سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
کد مطلب : 101932
سیاست روز وظایف وزیر راه و شهر‌سازی در زلزله اخیرکرمانشاه را بررسی می‌کند؛

وزیرم کجایی؟ دقیقا کجایی؟

وزیرم کجایی؟ دقیقا کجایی؟

قریب به ۱۰ روز پیش زلزله‌ای ۷ ریشتری استان کرمانشاه و شهرهای همجوار آن را به شدت لرزاند و درپی آن بیش از ۵۰۰ نفر از هموطنان جان باختند. شدت این زمین‌لرزه اگرچه بالا بود اما آنچه از شواهد امر بر می‌آید شدت بی‌مهری و عدم توجه متولیان و مسئولین اصلی از جمله وزیر راه و شهرسازی که رسیدگی و نظارت و ارایه و ابلاغ دستورات لازم از سوی وی برای رفع مشکل پدید آمده در جرگه وظایف اصلی او بود به مراتب مردم این استان را آزرده‌تر کرد.
وقوع زلزله ۷ ریشتری در استان کرمانشاه در شبانگاه روز یکشنبه مورخ ۲۱ آبان‌ماه سال‌جاری رخ داد و براساس اطلاعات ثبت شده در اثر زلزله حجم قابل توجهی از منازل مسکونی و مسکن مهر تخریب و خسارت بالایی به مردم این استان به خصوص در شهر‌های سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی و... وارد شد. در همین راستا ۵ اثر تاریخی در ۳ شهرستان قصرشیرین، سرپل ذهاب و دالاهو استان کرمانشاه و همچنین بیش از ۷ بنای تاریخی در استان ایلام آسیب دیده‌اند و سرکشی‌ها به سایر آثار تاریخی برای تخمین درصد آسیب‌های وارده آغاز شده است.

حضور کمرنگ
بعد از همه این اتفاقات در فاصله سه روز از زمان وقوع زلزله وزیر راه و شهرسازی به همراه هیاتی به استان کرمانشاه سفر کرد ضمن بازدید از مناطق زلزله‌زده، از اعزام تیم فنی - مهندسی و همچنین ارزیابی ابعاد زلزله از سوی وزارت راه و شهرسازی به منطقه زلزله زده خبر داد و اعلام کرد: حتما در کنار مردم آسیب‌دیده از زلزله اخیر خواهیم بود و تا پایان کار همراهی خواهیم کرد تا تمامی واحدها به بهترین شیوه ممکن و با استاندارد ساخته شوند.
وی در سفر خود با اشاره به وظایف وزارت خانه تحت امر خود اعلام کرد که بهسازی، ترمیم و مرمت، نوسازی و بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده از زلزله در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد به ارایه نکاتی پرداخت و گفت: طبق بازدیدی که از واحدهای تخریب شده استان کرمانشاه که در اثر زلزله تخریب شدند؛ داشتیم در این مورد هماهنگی کاملی بین وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زمینه بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله وجود دارد و زمانیکه اقدامات امدادی و آواربرداری در مناطق زلزله پایان بگیرد و نظم در منطقه ایجاد شود، همکاران ما در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بلافاصله کار شناسایی واحدهای مسکونی آسیب دیده و تخمین و برآورد میزان خسارات وارده را آغاز خواهند کرد. وی در آن زمان با صراحت کامل اعلام کرد که از تک تک واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بازدید به عمل خواهد آمد و شناسایی و ارزیابی میزان خسارات انجام می‌شود تا مشخص می‌شود که چه واحدهایی نیاز به ترمیم و مرمت و چه واحدهایی نیاز به نوسازی و بازسازی دارند و پس از آن وارد عمل خواهیم شد.
نکته جالب در میان صحبت‌های آخوندی آن بود که اعلام کرد: حتما در کنار مردم آسیب‌دیده از زلزله اخیر خواهیم بود و تا پایان کار همراهی خواهیم کرد تا تمامی واحدها به بهترین شیوه ممکن و با استاندارد ساخته شوند.
مدت زمان زیادی از این صحبت‌های وزیر راه و شهر‌سازی نگذشته بود که وی به همراه تیمی متشکل از علی‌اصغر فخریه‌کاشان، قائم‌مقام وزیر در امور بین‌الملل و تامین مالی، شهرام کوسه‌غراوی نماینده مردم مینودشت وکلاله و مراوه‌تپه در مجلس و احمدی سفیر ایران برای حضور در کنفرانس توسعه همکاری منطقه‌ای برای افغانستان (RECCA) رهسپار عشق‌آباد ترکمنستان شدند و از آن زمان تاکنون آنچه اخبار می‌گوید خبری از این همراهی و همدردی دیده نشده است.

وظایف فراموش شده
این اتفاقات درحالی رخ داده که طبق آنچه در آیین‌نامه اجرايي قانون تشکيل سازمان مديريت بحران کشور آمده است؛ وزارت راه و شهر‌سازی در ترکیب اعضا قرار دارد و در کنار وظایف محوله به این وزارتخانه و وزیر مربوطه آن برخی وظایف نیز توسط این ستاد بر دوش وزارتخانه راه و شهر‌سازی قرار داده است.
نکته قابل توجه‌تر در میان حضور کمرنگ وزیر راه و شهر‌سازی آن است که همزمان با بروز زلزله؛ برخی از معاونین این وزارتخانه در اقدام قابل توجه بیش از آنکه به رسالت اصلی خود در کمک به زلزله‌زدگان بپردازند با علم کردن موضوع مسکن مهر به سیاسی کردن مشکلات ناشی از آن پرداختند و به نوعی از این موضوع به نفع گفته‌های خود بهره گرفت. این اتفاق در حالی رخ داده که در بروز چنین حوادثی بیشترین و بالاترین وظیفه برعهده وزیر راه و شهرسازی و وزارتخانه تحت‌الامر آن است و بایستی بیشترین فعالیت را پس از بلایای طبیعی که به خانه و کاشانه مردم آسیب می‌رساند؛ داشته باشد و حضور درمحل و مدیریت اوضاع تنها جزء کوچکی از رسالت بزرگ این وزارتخانه است وبه نظر می‌رسد انجام هر یک از این وظایف الزام قطعی برای متولی اصلی آن باشد.
بیمارستان سر پل ذهاب که در زلزله کرمانشاه ویران شد، فروردین ماه امسال با حضور وزیر بهداشت به بهره برداری رسید، متولی ساخت این بیمارستان وزارت راه و شهر سازی بود، اما آقای آخوندی درباره آن هیچ اظهار نظر و واکنشی نداشت.
به هر شکل آنچه مسلم است تا این زمان که ۱۰ روز از وقوع زلزله می‌گذرد؛ وزیر راه و شهر‌سازی آنگونه که باید به وظایف خود عمل نکرده هرچند که وزارتخانه تحت‌الامر وی ۲ حوزه مهم راه و شهرسازی را در بر می‌گیرد و این دو حوزه در زلزله اخیر کرمانشاه به شدت آسیب دیده و نیازمند برنامه‌ریزی و مدیریتی قابل توجه است تا شاید بتواند به حالت عادی باز گردد.
اما نکته اساسی‌تری که بعداز غیبت وزیر راه و شهرسازی در این میان وجود دارد آن است که آقای وزیر چه وظیفه و مسئولیتی مهمتر از رسیدگی به بحران ایجاد شده در استان کرمانشاه و شهر‌های زلزله‌زده داشتند که رسیدگی به آنها را در اولویت کاری خود قرار داده‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdcdsf0fxyt0zn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی