پنجشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۱
کد مطلب : 100726
نسل‌کشی روهینگیایی‌ها را پایانی نیست

سوختن خانه‌های مسلمانان در آتش ارتش میانمار

سوختن خانه‌های مسلمانان در آتش ارتش میانمار

در سایه سکوت جهانی با تداوم عملیات ارتش میانمار علیه روهینگیا شاهدان عینی گزارش کردند دست‌کم سه روستا در جریان این عملیات در بخشی دور افتاده در ایالت راخین به آتش کشیده شده است.
این خشونت‌ها شش روز پیش بعد از آنکه گزارش شد شبه‌نظامیان روهینگیا حملاتی را علیه ایست بازرسی‌های پلیس در منطقه انجام داده‌اند بالا گرفته و همچنان نشانی از فرو کاستن نداشته و دست‌کم ۱۱۰ کشته برجای گذاشته است.
سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد ظرف شش روز اخیر حدود ۱۸۵۰۰ روهینجایی وارد بنگلادش شده‌اند. کریس لام، سخنگوی این سازمان گفت تا ۱۸۵۰۰ تن از مرز بنگلادش گذشتند اما آمار دقیق از کسانی که در آن طرف مرز هستند در دست نیست.
از آنجایی که اسامی افراد هنگام ورود ثبت نمی‌شود برآورد دقیق این تعداد بسیار مشکل است. این خشونت‌ها آوارگی هزاران تن را نیز از جمله بودایی‌های راخین و اقلیت مسلمان روهینگیا درپی داشته و هزاران تن از این آوارگان در نقطه صفر مرزی با بنگلادش تجمع کرده‌اند اما بنگلادش به آنها اجازه عبور از مرز را نمی‌دهد.
یک مقام محلی به خبرگزاری فرانسه گفت که اجساد دو زن و دو کودک روهینگیا در خاک بنگلادش کشف شده است. این اجساد در کرانه یک رودخانه مشاهده شده چراکه تعداد زیادی از آوارگان تلاش می‌کنند با قایق و یا شنا کردن در یک رودخانه مرزی وارد بنگلادش شوند.
روند فرار روستاییان روهینگیا از خانه‌هایشان در استان راخین دیروز نیز ادامه پیدا کرد.
یک روستایی روهینگیا در شهر مائونگداو که نامش را فاش نکرد گفت: نیروهای امنیتی میانمار به منطقه آمده و خانه‌ها را به آتش کشیدند. او گفت: روستاییان همگی در حال فرار هستند چراکه اکنون ما دیگر جایی برای زندگی نداریم. اعضای دیگر روهینگیا که به بنگلادش رسیده‌اند نیز روایت‌های مشابهی را ارائه کردند.
شعله‌های آتش از سمت رودخانه مای یو که از کانون درگیری‌ها می‌گذرد، مشاهده شده است. برخی شاهدان نیز به خبرگزاری فرانسه گفتند که تعدادی از مردان روهینگیا درخواست شبه‌نظامیان را برای مسلح شدن پذیرفته و در روستاهایشان باقی ماندند تا در درگیری‌ها شرکت کنند.
رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد، دهه‌ها سوءاستفاده‌های "سیستماتیک" علیه مسلمانان روهینگیا دلیل خشونت‌های فزاینده در ایالت راخین میانمار است و مقامات می‌توانستند از این خونریزی جلوگیری کنند. در همین حال سازمان ملل از بنگلادش خواست که اجازه ورود مردم فراری از خشونت‌های مداوم در میانمار را بدهد. زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نسبت به افزایش درگیری در ایالت راخین که از روز جمعه پس از حمله شبه‌نظامیان به نیروهای امنیتی میانمار شدت گرفت، هشدار داد.
او در بیانیه‌ای گفت: من کاملا این حملات خشونت‌آمیز به پرسنل امنیتی را که کشته شدن تعداد زیادی از مردم و آوارگی هزاران تن را به همراه داشت، ‌محکوم می‌کنم.
وزیر خارجه ترکیه با همتایانش در مالزی، اندونزی و قطر درباره نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا تلفنی گفت‌وگو کرد. «مولود چاووش‌ اوغلو» درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا با همتایان خود در برخی کشورهای مسلمان تماس تلفنی برقرار کرد.
چاووش‌اوغلو طی تماس تلفنی با وزیران خارجه قطر، اندونزی و مالزی خواستار اقدام دولت‌های آنها برای پایان دادن به سرکوب و نسل‌کشی مسلمانان شد. به نوشته وبگاه روزنامه «حریّت» وی همچنین بر نقش مهم کشورهای منطقه در حل این بحران و کمک کشورهای مالزی و اندونزی به مسلمانان حاضر در استان «راخین» واقع در میانمار تاکید کرد. سازمان بین‌المللی مهاجرت خبر داد طی درگیری‌های یک هفته اخیر ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم روهینگیا به بنگلادش پناه برده‌اند. به نوشته استریت تایمز، شرایط راخینه در شمال غرب میانمار بسیار وحشتناک است و خانه‌ها در حال سوختن و مردم از کاشانه خود فرار کرده و خانواده‌ها یکدیگر را گم کرده‌اند. شبکه الجزیره هم خبر داد، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد خانه‌های مردم در استان راخینه در حال سوختن است. تعداد زیادی از مردم فراری، زن و کودک هستند و برخی از آنان با وجود جراحات در حال فرار از میانمار به سوی بنگلادش هستند.
صدها تن از معترضان در مالزی در حمایت از اقلیت مسلمانان روهینگیا و پس از سرگرفتن خشونت‌های گسترده علیه آنها دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. درگیری‌ها در راخین باعث خشم مالزی شده است و امروز حدود ۱۰۰۰ معترض که گمان می‌رود اکثرشان روهینجایی باشند در نزدیکی یک جاده اصلی در کوآلالامپور پایتخت تجمع کرده و خواستار پایان یافتن خشونت‌ها علیه اقلیت مسلمان میانمار شدند.
برخی از معترضان مدعی شدند که خانواده آنها کشته شده در حالی که برخی دیگر پلاکاردهایی را به دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود "نسل کشی روهینگیا را متوقف کنید" و "روهینجایی‌ها را نجات دهید". این راهپیمایی صلح‌آمیز برگزار شد اما در نهایت حدود ۲۰ معترض دستگیر شدند.
همچنین تظاهرات کوچک‌تری در مقابل سفارت میانمار برگزار شد. حدود ۶۰ هزار مهاجر روهینجایی در مالزی هستند. پیگرد مسلمانان روهینگیا از سوی نیروهای امنیتی میانمار باعث خشم گسترده در مالزی و سراسر جهان اسلام شده است. لازم به ذکر است کشورهای غربی مدعی حمایت از حقوق بشر به خاطر منافع سیاسی در برابر این کشتارها سکوت کرده و از برخورد با این کشتارها خودداری می‌کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcdxz0f9yt0z56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی