?>?> مسبب اصلی آمریکا است | سیاست روز
دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۸
کد مطلب : 112409
فارغ از خطای انسانی صورت گرفته در سقوط هواپیمای اوکراینی:

مسبب اصلی آمریکا است

مسبب اصلی آمریکا است

درحالی هنوز ابعاد و علل دقیق سقوط هواپیمای اوکراینی که منجر به جان باختن ۱۷۰مسافر آن شد مشخص نشده است که نباید فراموش کنیم جدا از خطای انسانی صورت گرفته مسبب اصلی این سقوط ناگوار آمریکای جنایتکار است و این رژیم غاصب و پلید و متحدانش باید پاسخ ملت شریف ایران را بدهند.
دیروز نیز سخنگوی دولت در نشست خبری نیز بر این موضوع تاکید کرد و گفت: در این میان نباید فراموش بکنیم که ریشه این اتفاق ناگوار در کجا بود؟ و از کجا آغاز شد؟ از همان شبی بود که رژیم آمریکا تصمیم به ترور بزدلانه سردار سلیمانی گرفت و سایه جنگ را بر سر این کشور گستراند و یک اضطراب و فشار روانی سنگین اجتماعی و سیاسی بر جامعه ما تحمیل کرد. در خلال این سوگواری مردم ایران شاهد بودیم که ترامپ به زبان فارسی برای مردم ما اشک تمساح ریخت و ادعا کرد در کنار مردم ایران ایستاده است.
ربیعی گفت مردم ایران فراموش نمی‌کنند این فرد همان کسی است که بلافاصله بعد از ترور محبوب ترین سردار این کشور، تهدید به بمباران ۵۲ نقطه فرهنگی کرد و همین حالا ریشه عمده مشکلات اجتماعی و معیشتی، دارویی و غذایی مردم ایران متاثر از تحریم های ضد بشری همین فرد است. هم او بود که با خروج از برجام، امید ملت ایران را به نا امیدی بدل کرد و حالا ژست حامی و دلسوز ملت ما را می‌گیرد.
مدیر عامل یک شرکت بزرگ کانادایی با انتقاد شدید از رئیس‌جمهور آمریکا، تنش‌زایی واشنگتن در خاورمیانه را عامل اصلی مرگ مسافران هواپیمای مسافربری اوکراین دانست. میشائیل مک کین در چند پیام توئیتری آمریکا را عامل بی‌ثباتی در منطقه و افزایش تنش‌ها با تهران اعلام کرد و گفت بسیار از دست دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور برای مرگ چندین تن از اتباع کانادا از جمله خانواده یکی از کارکنان خود، عصبانی است.
او در توئیتر خود نوشت: من میشائیل مک کین، مدیر عامل شرکت بسته بندی «می پل» هستم و این‌ها عکس العملی شخصی هستند. من بسیار عصبانی هستم و گذر زمان از عصبانیت من نمی‌کاهد.
مدیرعامل می پل در ادامه نوشت: یک خودشیفته در واشنگتن دستاورد‌های دنیا را از هم فرو می‌پاشد و منطقه را بی ثبات می‌کند. (حضور) آمریکا اکنون در هر جایی از جمله عراق ناپذیرفته است. تنش‌ها تا حد زیادی افزایش یافته است. مک کین در توئیت دیگری نوشت: خسارت برابر این رفتار غیرمسئولانه، خطرناک چیست؟ ۶۳ کانادایی از جمله خانواده یکی از همکاران من (همسر و پسر ۱۱ ساله اش) جان خود را از دست دادند. ما سوگواریم و من عصبانی هستم.
توئیت‌های مک کین در انتقاد از اقدامات اخیر دونالد ترامپ در قبال ایران به ویژه ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در حمله تروریستی پهپادی منتشر شد. دموکرات‌های کنگره آمریکا نیز ترامپ را برای تحرکات غیرضروری علیه ایران بدون مجوز قانونگذاران این کشور مورد انتقاد قرار دادند. ترامپ و دیگر مقامات کاخ سفید در توجیه اقدام تروریستی خود علیه فرمانده سپاه قدس ایران، مدعی هستند سردار سلیمانی در تدارک حمله به مواضع این کشور در خاورمیانه بوده است؛ ادعای بی اساسی که حتی از سوی مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نیز رد شد.
سیزدهم دی ماه آمریکا در در حمله‌ای متجاوزانه سردار قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس، نائب رئیس الحشد الشعبی و جمعی از همراهانشان را در مسیر فرودگاه بغداد ترور کرد. دولت آمریکا به دستور مستقیم دونالد ترامپ در اقدامی تروریستی خودروی حامل سردار سلیمانی و همراهانش را هدف حمله قرار داد و به شهادت رساند؛ اقدامی که با انتقادات بین المللی روبرو شد و موجی از خشم و انزجار در ایران را به دنبال داشت.
البته این نکته نیز نباید مورد غفلت واقع شود که مطرح شدن گزاره‌هایی چون جمینگ و نفوذ و بررسی آنها در طول ۴۸ ساعت پس از وقوع سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی را می‌توان از جمله علل تاخیر در اطلاع‌رسانی علت اصلی سانحه برشمرد.
صبح شنبه ۲۱ دی‌ماه؛ انتشار بیانیه ستادکل نیروهای مسلح کلید حل معمایی است که از بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه و با سقوط پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراینی ایجاد شد.
در حالی که از روز چهارشنبه تا صبح شنبه گمانه‌زنی‌های مختلفی پیرامون علت این سانحه مطرح می‌شد، در نهایت صبح شنبه ستادکل نیروهای مسلح با انتشار اطلاعیه‌ای علت سقوط پرواز ۷۵۲ را هدف قرار گرفتن غیرعمد توسط سامانه پدافندی در اثر خطای انسانی عنوان کرد.
اما اینجا سوالی که اذهان عموم را درگیر خود کرده بود، تاخیر ۴۸ ساعته در اعلام علت سانحه بود که موجب ارائه اطلاعات و تحلیل‌های غلط از سوی کارشناسان در رسانه‌ها شد. سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه می‌گوید صبح چهارشنبه به مسئولین اطلاع داده که هدفی را زده‌اند که تقارن آن با سقوط هواپیما مشکوک است . او همچنین می‌گوید که از دقایق اولیه تیم بررسی سانحه و افراد دخیل در این قضیه در قرنطینه قرار داشته‌اند و اجازه‌ای برای اطلاع‌رسانی نداشتیم.
اکنون که گزاره‌هایی چون جمینگ و نفوذ توسط دبیر شورای عالی امنیت ملی مطرح شده است، در ادامه به بیان ابعاد و سناریوهای مختلفی که بررسی آنها می‌تواند اعلام علت سانحه را به تاخیر انداخته باشد خواهیم پرداخت:
نخستین احتمال فرماندهان در ساعات اولیه همان شلیک پدافند و اصابت موشک به هواپیما است که خود می‌تواند شامل بررسی سه عامل خطای انسانی، خرابکاری و جنگ الکترونیک باشد.
احتمال دوم را می‌توان اصابت همزمان کروز و موشک پدافندی به هواپیما در یک نقطه تلاقی برشمرد به این صورت که موشک کروز در یک نقطه تلاقی با هواپیما، مورد اصابت موشک پدافندی قرار گرفته باشد. از آنجایی که این احتمال نیازمند بررسی کارشناسی گراف‌های راداری و داده‌های شبکه یکپارچه پدافندی است، یکی از علل تاخیر را می‌توان بررسی این داده‌ها برشمرد. سومین دلیل احتمالی برای تاخیر در اعلام علت سانحه را می‌توان بررسی احتمال تروریستی بودن سقوط هواپیما با منشأ داخلی و خارجی برشمرد. بررسی این احتمال شامل انفجار در آسمان با بمب گذاری قبلی در هواپیما و یا حتی اقدام تروریستی بر روی زمین با شلیک موشک دوش پرتاب به سمت آن برشمرد.
چهارمین احتمال را می‌توان یقین سامانه پدافندی به هدف قرار دادن یک موشک کروز برشمرد؛ همانگونه که از سوی فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام شد، در هنگام وقوع حادثه از سوی شبکه پدافند هوایی به سایت‌های پدافندی اعلام شده که تعدادی موشک کروز به سمت کشور شلیک و در حال پرواز در فضای کشور برای اصابت به اهداف خود هستند و اپراتور سامانه پدافندی نیز با این تصور که هدف نشان داده بر روی صفحه رادار یکی از موشک‌های کروز آمریکایی است به سوی آن شلیک می‌کند؛ نخستین احتمال در علت تاخیر را می‌توان مفروض بودن نقص فنی هواپیما و سرنگونی موشک کروز توسط پدافند هوایی برشمرد که پس از آن نیروهای نظامی به دنبال بقایای موشک کروز بوده‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdce7w8zojh8zei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی