?>?> ۸ میلیون یمنی در قحطی | سیاست روز
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳
کد مطلب : 102202
هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل به استمرار جنایات سعودی اذعان کرد

۸ میلیون یمنی در قحطی

۸ میلیون یمنی در قحطی

هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل گفت ادامه محاصره بنادر یمن عرضه مواد غذايی و دارويی را محدود کرده و شمار مردم آسيب پذير را شديدا افزايش داده و ۸ میلیون یمنی در یک قدمی قحطی قرار دارند.
یک مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد طرف‌های درگیر در یمن باید اجازه دهند ۸/۴ میلیون یمنی که «یک قدم با قحطی فاصله دارند» به کمک‌های بیشتر دسترسی داشته باشند. ائتلاف سعودی از ماه گذشته بنادر یمن را مسدود کرده است.
خایمه مک گولدریک هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل برای یمن گفت: این محاصره بنادر یمن اخیرا کاهش یافته، اما اوضاع غیرنظامیان یمنی همچنان خطیر باقی مانده است. مک گولدریک با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «ادامه محاصره بنادر عرضه سوخت، مواد غذایی و دارویی را محدود کرده و شمار مردم آسیب پذیری را که نیازمند کمک هستند شدیدا افزایش داده است.»
وی افزود: «جان میلیون‌ها یمنی از جمله ۸/۴ میلیون نفری که یک قدم تا قحطی فاصله دارند به توانایی ما برای ادامه عملیات و تامین بهداشت، آب سالم، غذا، سرپناه و حمایت غذایی از آن‌ها بستگی دارد.» سازمان ملل ماه گذشته اعلام کرده بود حدود ۸ میلیون یمنی در آستانه قحطی قرار دارند. مقام سازمان ملل: گوترش درباره اوضاع انسانی در یمن به شدت نگران است
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در گفت وگو با الحدث درباره انتقاد شدید آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل از ائتلاف متجاوزان به یمن، گفت: دبیر کل سازمان ملل توجه زیادی به زندگی غیرنظامیان دارد. زمانی که وی می‌بیند مشکلاتی برای غیرنظامیان ایجاد می‌شود، نظرات خود را بیان می‌کند. وی در پاسخ به این پرسش که دبیر کل سازمان ملل بر اساس چه مدارکی از چنین عباراتی استفاده کرده است، گفت: وی نگرانی خود را درباره قربانیان یمنی در طی چند سال درگیری اعلام و سازمان ملل نیز بار‌ها اعلام کرده این درگیری ساخته و پرداخته انسان‌ها بوده که مشکلات زیادی برای غیر نظامیان ایجاد کرده است. دبیر کل سازمان ملل با همه قربانیان این درگیری در یمن ابراز همدردی می‌کند.
فرحان حق افزود: سازمان ملل خواهان پایان یافتن درگیری هاست تا مذاکرات آغاز شود. ارسال کمک‌های بشردوستانه و بازگشایی بنادر اصلی یمن به توقف درگیری‌ها در این کشور مرتبط است. دبیر کل سازمان ملل خواهان کاهش یافتن مشکلات انسانی در یمن است.
فرحان حق معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد دوشنبه شب در کنفرانس خبری در نیویورک گفت: از زمان آغاز شیوع بیماری وبا در یمن در آوریل گذشته تاکنون، تعداد افراد مبتلا به این بیماری در مناطق مختلف یمن به ۹۷۵ هزار مورد رسیده است. فرحان حق افزود در این مدت همچنین ۲۲۲۴ نفر در یمن بر اثر ابتلا به بیماری وبا جان خود را از دست داده اند.
فرحان حق در کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل تاکید کرد مطابق با قوانین بین‌المللی حقوق بشر طرف‌های درگیر در یمن ملزم هستند فرایند دسترسی پایدار مردم به کمک‌های انسانی را تسهیل کنند.
این مقام سازمان ملل تصریح کرد با وجود اینکه خشونت‌ها در صنعا پایتخت یمن پس از چند هفته کاهش یافته است، اما مشکلات و درد و رنج مردم یمن همچنان ادامه دارد و گرسنگی، قحطی وبیماری‌های مختلف زندگی مردم را تهدید می‌کند.فرحان حق گفت: اولویت اصلی سازمان‌های کمک رسان در شرایط فعلی از سرگیری عملیات نجات جان حدود هشت میلیون و ۴۰۰ یمنی از قطحی و گرسنگی است. وی افزود به دفتر سازمان ملل در امور هماهنگی کمک‌های بشردوستانه (اوچا) اعلام کردیم با کاهش تحریم‌ها و محاصره یمن روند ورود واردات انواع کالا‌ها به یمن آغاز شده است. در ماه نوامبر گذشته با تشدید محاصره و تحریم‌ها بر ضد یمن، واردات مواد غذایی به این کشوربه میزان ۲۲ درصد و سوخت به میزان ۴۴ درصد کاهش یافته بود.
لازم به ذکر است به رغم تمام این بحران‌ها مقاومت ملت یمن در برابر متجاوزان ادامه دارد چنانکه منابع یمنی از کشته شدن ۴ نفر از نظامیان سعودی در درگیری با نیروهای ارتش یمن و انصارالله در نجران واقع در جنوب عربستان خبر دادند.از سوی دیگر، جنگنده‎های سعودی به دو استان تعز و صعده حمله کردند که در پی آن ۱۴ غیرنظامی یمنی کشته شدند. نیروی هوایی عربستان سعودی حدود ۵۰ نوبت، مناطق و استان‎های مختلف یمن را هدف حملات خود قرار داده است. لازم به ذکر است کشورهای غربی در راستای کسب منافع اقتصادی در برابر این سرکوب‌گری سعودی سکوت و حتی به حمایت نظامی از آن می‌پردازند.
وزارت خارجه روسیه کارکنان سفارت خود را از صنعاء خارج و این سفارتخانه را تخلیه کرده است. شبکه العربیه گزارش داد که روسیه با هماهنگی ائتلاف سعودی دست به این اقدام زده است.

https://siasatrooz.ir/vdce7w8zwjh87wi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی