به رغم درخواستهای مکرر جهانی برای پایان منازعات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همچنان دو کشور با متهم سازی طرف مقابل همچنان بر نوار جنگ باقی ماندهاند.
عضو وزارت دفاع ارمنستان با اتهامزنی به جمهوری آذربایجان درباره درگیریهای اخیر مرزی هشدار داد، ضرورت اقتضا کند این کشور از موشکهای بالستیک «اسکندر» و جنگندههای «سوخو ۳۰ » استفاده میکند.آرتسرون هووهانیسیان» نماینده وزارت دفاع ارمنستان با برگزاری نشست خبری درباره درگیریها بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ توضیحاتی داد.در جریان نشست خبری، یک خبرنگار از این نماینده وزارت دفاع ارمنستان درباره اینکه ارمنستان چه زمانی از موشکهای بالستیک اسکندر و جنگندههای سوخو ۳۰ اسام خود استفاده خواهد کرد، مواجه شد. این عضو ارشد وزارت دفاع ارمنستان در پاسخ به این سوال ابتدا گفت که «من فکر نمیکنم که اصلا درباره استفاده از سلاحهای خاص صحبتی بکنم».وی سپس افزود: نوقتی آنها (مقامهای سیاسی و نظامی ارمنستان استفاده از اسکندر و سوخو ۳۰) را ضروری بدانند و وقتی منطق مربوط به سطح درگیریها نیاز به استفاده از این تسلیحات را اقتضا کند، آنها قطعا از این تسلیحات استفاده خواهند کرد».جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قرهباغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاشها برای حل مناقشه قرهباغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بینتیجه بوده است.
نیکل پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در نشست اضطراری با نمایندگان پارلمان این کشور درباره درگیری نظامی با جمهوری آذربایجان اعلام کرد که ایروان ممکن است به طور رسمی استقلال جمهوری خودخوانده قره باغ کوهستانی(جمهوری آرتساخ) را به رسمیت بشناسد.در ادامه درگیریها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه مورد مناقشه «قرهباغ»، سفیر ارمنستان در روسیه مدعی شده ترکیه چهار هزار نیروی مسلح را به آذربایجان اعزام کرده است. یکی از دستیاران رئیسجمهور آذربایجان با رد ادعای استقرار ۴ هزار نیروی ترکیه در خاک کشورش گفته این ادعا کاملاً بیمعنی است. درگیریها میان دو کشور همسایه آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قرهباغ ادامه داشته و دو طرف تجهیزات توپخانهای سنگین در منطقه مستقر کردهاند. در این میان وزارت امور خارجه ازبکستان ضمن صدور بیانیهای خواستار توقف فوری درگیری بین آذربایجان و ارمنستان شد. وزارت خارجه روسیه نیز با دعوت کردن دولتهای آذربایجان و ارمنستان به خویشتنداری در موضوع قرهباغ، گفت تشدید تنشها در این منطقه خطرناک است.
همچنین سخنگوی کرملین ضمن تأکید بر اینکه در حال حاضر زمان مناسبی برای تعیین مقصر در قضیه «قره باغ» نیست، گفت که اگر لازم باشد، رئیسجمهور روسیه با رئیسجمهور آذربایجان گفتوگوی تلفنی برقرار میکند.«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در کنفرانس خبری خود ضمن از طرفین آذربایجانی و ارمنی درخواست کرد که از هرگونه اقدامی که به صورت ناخواسته به دامن زدن به تنشها منتهی میشود، خودداری کنند.