يکشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۲
کد مطلب : 91717
چرا عده‌اي نان خود را از تنور تفرقه بيرون مي‌آورند؟

دروغ‌پردازي ذوق‌زده‌ها

با پايان مذاكرات فشرده هسته‌اي در لوزان سوئيس و با قرائت بيانيه مشترك ايران و ۱+۵، متاسفانه جرياني مشكوك در صدد پياده‌سازي نقشه‌هاي خود و ايجاد فضايي ناآرام برآمده‌اند.
درست از لحظه اعلام تفاهم مشترك در سوئيس، عده‌اي سعي كردند در فضاهاي مختلف رسانه‌اي به ياركشي پرداخته و خود را پيروز مذاكرات معرفي كنند.
حال آنكه هنوز درخصوص آنچه در لوزان رخ داده اختلاف نظرهايي وجود دارد و اغلب جامعه هنوز به ماهيت مورد تفاهم به طور كامل پي نبرده‌اند و به قول معروف زواياي پنهان آن مشخص نشده است. اين را مي‌توان از تفاسير متفاوت تيم ديپلماسي كشورمان و طرف غربي به خوبي فهميد. موضوعي كه قطعا به گذر زمان نياز دارد و نمي‌توان با نگاهي احساسي و به دور از منطق با آن برخورد كرد. اما همين بيانيه موقت كه طبيعتا مقدمه‌اي براي چانه‌زني طي ۳ ماه آينده خواهد بود، برخي را بيش از حد ذوق‌زده كرده و سعي دارند نقشه‌هاي اتاق فكر خود را به ميدان عمل بياورند.
به عنوان مثال در روز بازگشت مذاكره‌كنندگان هسته‌اي به تهران، متني در شبكه‌هاي اجتماعي منتشر شد كه از قول وزير محترم امور خارجه مردم را دعوت به حضور در خيابان‌ها و اعلام قدرت به منتقدان تفاهم لوزان كرده بود. موضوعي كه مشخص بود از اساس دروغ است و آقاي ظريف هم در صفحه فيس‌بوك خود نوشته بود: «شنیده‌ام پیامی در شبکه‌‌هاي اجتماعی در حال پخش است که مردم را دعوت به حضور در خیابان برای حمایت از تیم مذاکره‌کننده و یا خدای ناکرده مقابله با گروه خاصی از هموطنان مي‌کند.
شما مي‌دانید که ما چنین روشی نداشته و نداریم و این پیام‌ها ارتباطی با بنده ندارد.
امسال سال همدلی و همزبانی است. همه حق دارند شاد باشند، به ویژه در ایام ولادت بانوی دو جهان حضرت زهرا سلام‌الله علیها. همزمان همه حق دارند نظرات خود را بیان کنند و نقد سازنده موجب رشد و بالندگی است.
حتی پاسخ تلخی‌ها هم در این سال همدلی و همزبانی محبت است که...»
هرچند اين پيام دكتر ظريف هم مانع از تجمعات خياباني نشد و شنبه شب در برخي نقاط تهران برخي به بهانه جشن هسته‌اي شعارهاي ساختارشكنانه‌اي دادند.
اما در كنار اين موضوع برخي رسانه‌هاي داخلي نيز با ذوق‌زدگي فراوان، سعي كردند وقايع لوزان را يك فتح‌الفتوح جلوه دهند و حتي در برخي از اين نشريات كار به دروغ‌پردازي كشيده شد.
گروهي خاص در فضاي مجازي و يكي از روزنامه‌هاي جريان اصلاحات در يك تقلب آشكار، نامه دو سال قبل خانواده شهداي هسته‌اي را به نام نامه جديد آنها باز نشر دادند. نامه‌اي كه مربوط به آذر ۹۲ بود و هيچ ارتباطي با توافق لوزان نداشت.
قطعا نمي‌توان اين تقلب در انتشار نامه را يك امر عادي و يا يك اشكال فني و بي‌دقتي دانست. بلكه آنها سعي داشتند به نوعي خانواده شهداي هسته‌اي را به عنوان يار خود انتخاب كنند. حال آنكه اساسا در موضوع منافع ملي، قرار بر ياركشي نبوده و نيست. اما به هرحال عده‌اي نان خود را از تنور اختلاف و تفرقه بيرون مي‌آورند.
پس از انتشار اين نامه جعلي، خانواده شهداي هسته‌اي به خوبي پاسخ دروغ‌گويان و دروغ‌پردازان را دادند.
همسر شهید مسعود علیمحمدی با رد هرگونه نامه‌نگاری تشکرآمیز درباره بیانیه لوزان از سوی خانواده‌های شهدای هسته‌اي گفت:‌ قضاوت در این رابطه فعلا زود است.
منصوره کرمی، با تکذیب خبرهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی و مجازی درباره حمایت همسران شهدای هسته‌ای از بیانیه لوزان گفت: ما اصلا هیچ بیانیه و نامه‌اي نداده ایم و این موضوع برای سال ۹۲ بوده است. وی ادامه داد: من امسال به دلیل مسائل شخصی و تولد نوه‌ام اصلا پیگیر اخبار نبوده‌ام و فرصت انجام این کار را نداشته‌ام، چه برسد به اینکه بخواهم نامه‌ای بنویسم.
کرمی تاکید کرد: ما معتقدیم الان برای قضاوت کردن درباره مذاکرات و این بیانیه زود است و باید تا زمان مشاهده نتیجه عملی آن صبر کنیم.
همسر شهید علیمحمدی با انتقاد از نشر مطالب غیرواقعی در شبکه‌های اجتماعی درباره خانواده شهدای هسته‌ای گفت:‌ سعی خانواده شهدا این است که به هیچ عنوان درگیر بازی‌‌هاي جناحی و سیاسی نشوند و منافع کلان ملی را مدنظر قرار دهند.
خانم بهجت قاسمی همسر شهید شهریاری از دانشمندان هسته‌ای کشورمان هم‌ با اشاره به بیانیه قرائت شده در رابطه با توافق هسته‌ای در لوزان سوئیس، ضمن تقدیر و تشکر از دولتمردان و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، گفت: آنچه که امروز محور قدرت و پیشرفت محسوب می‌شود و برای مردم و کشور ایران مهم است، وحدت کلمه‌ای است که ملت و دولت باید از آن برخوردار باشد، یعنی موضوعی که مقام معظم رهبری نیز در نامگذاری امسال بر آن تأکید داشتند.
وی ادامه داد: از طرف جمهوری اسلامی ایران تیمی در صحنه بین‌المللی حضور یافت و ماراتن بسیار سختی در مقابل کشورهای قدرتمند که همه پشت به پشت هم بودند، داشت.
همسر شهید شهریاری با بیان اینکه ۶ کشور طرف مقابل جمهوری اسلامی ایران دست‌شان در دستان هم بود و در یک طرف ایران قرار داشت، گفت: از چنین فضایی انتظار نمی‌‌رود که هر چه ایران درخواست کرد، همان انجام شود و این با عقل هم سازگاری ندارد؛ به هر حال تیم مذاکره‌کننده زحمت زیادی کشید، اما شاید می‌شد در مورد نتیجه مذاکرات به فضایی بهتر از فضایی که اکنون وجود دارد، برسیم اما بالاخره به این فضا رسیده‌ایم.
خانم قاسمی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون همه باید پشتیبان و قدردان این وضعیت باشیم، افزود: نظر شخصی بنده این است که مهره قدرت، حمایت و پشتیبانی ما یکدلی، یکپارچگی و وحدت کلمه ماست، ضمن اینکه مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تأکید دارند.
وی ادامه داد: اگر ملت پشت سر دولت باشد و طرف مقابل به تعهدات خود پایبند باشد و ۶ قطعنامه شورای امنیت علیه ایران ملغی شود، دستاورد خیلی بزرگی است، البته باید به موضوع پایبندی طرف مقابل به تعهداتش به دیده شک و تردید نگاه کرد، چرا که آنها امتحان خود را پس داده‌اند و در برخی جاها زیر تعهدات خود زده‌اند.
همسر شهید شهریاری با بیان اینکه ما در این زمینه هزینه‌های زیادی داده‌ایم، گفت: هیچ‌کس دوست ندارد سانتریفیوژ‌ها برچیده شود، به خصوص ما که بابت این موضوع خون داده‌ایم؛ هیچ‌کس دوست ندارد پلوتونیوم‌اش خارج شود و فردو از غنی‌سازی خارج شود، اما اگر بخواهیم در جامعه بزرگ تعامل کنیم، باید هزینه بدهیم.
خانم قاسمی یادآور شد: اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند که من تأکید دارم که باید به این موضوع با دیده شک و تردید نگاه کرد و اگر تحریم‌ها را بردارند و تعاملات ایران با سایر کشورها انجام شود، باید گفت دستاوردهای ما کم هم نبوده، گرچه ما هزینه زیادی نیز بابت آن داده‌ایم.
همسر شهید شهریاری همچنین درباره نامه منتسب به خانواده شهدای هسته‌ای در رابطه با بیانیه لوزان سوئیس، اظهار داشت: یک سایت خبری از قول ما و همسران شهدا نامه‌ای مبنی بر تشکر از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای منتشر کرده که امضای ما در زیر نامه وجود دارد.
وی با اشاره به نامه همسران شهدا در یک سال قبل ادامه داد: ما نامه‌ای را یک سال و نیم قبل یعنی در زمان توافق‌نامه ژنو تهیه کرده بودیم؛ بنابراین اخلاقی نبود که برخی این نامه را همزمان با بیانیه لوزان منتشر کنند.
همسر شهید شهریاری یادآور شد: هم‌اکنون بحث تأیید و عدم ‌تأیید نامه نیست؛ این نامه تشکر وجود داشته، اما برای توافق‌نامه ژنو نوشته شده بود نه برای بیانیه لوزان که این موضوع باید اصلاح شود.
خانم شهره پیرانی، همسر شهید داریوش رضایی‌نژاد از شهدای جهاد علمی کشور، هم با اشاره به امضای بیانیه لوزان و نیز انتشار نامه‌ای در فضای مجازی، شبکه‌‌هاي اجتماعی و نرم افزارهای ارتباطی مبنی بر تشکر همسران شهدای هسته‌اي از این بیانیه اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و مربوط به سال ۹۲ و توافق ژنو است.
وی تصریح کرد:‌ به نظر ما فعلا قضاوت درباره این مرحله از مذاکرات و بیانیه صادر شده زود است و باید زمان بگذرد تا نتایج عملی آن پس از توافق صورت گرفته در راستای حفظ منافع ملی و دستاوردهای علمی مشاهده شود.
پیرانی خاطر نشان کرد:‌ با برخی دیگر از اعضای خانواده شهدای علمی نیز که صحبت کردم، آنها نیز تاکید داشتند که ما طبق فرمایش مقام معظم رهبری که از تیم مذاکره‌کننده حمایت کردند، از آنها حمایت می‌کنیم، اما این هم اخلاقی نیست که عده‌اي نامه آذر ماه ۹۲ ما را به اسم حمایت از بیانیه لوزان منتشر کنند.
حال اين سوال مطرح مي‌شود كه چرا عده‌اي در داخل ماموريت يافته‌اند تا بر طبل تفرقه بكوبند و برخلاف شعار امسال مبني بر همدلي و همزباني، سعي كنند جامعه را دچار دوپارگي كنند؟ چرا عده‌اي با ابزار دروغ سعي مي‌كنند آرامش جامعه را بر هم بزنند؟ موضوعي كه قطعا نمي‌توان به سادگي از كنار آن عبور كرد و نيازمند بررسي جدي‌تر مسئولان امر است.
قطعا آنچه طي ۳ ماه آينده رقم خواهد خورد بايد در مسير عزت ملي و رعايت خطوط قرمز تبيين شده از سوي مقام معظم رهبري باشد و مسئولان محترم اجرايي و ناظران بايد مراقب باشند كه عده‌اي ماهي خود را از آب گل‌آلود شده ميان ملت مي‌گيرند.

https://siasatrooz.ir/vdceff8o.jh8zzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی