سه شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۴۷
کد مطلب : 92429
ارزيابي كارشناسان درباره بي‌خطر بودن يك الحاقيه

سود و زيان پذيرفتن و نپذيرفتن پروتكل الحاقي

سود و زيان پذيرفتن و نپذيرفتن پروتكل الحاقي

كارشناسان حوزه ديپلماسي بر اين باورند با توجه به بدعهدي‌هاي امريكا و متحدانش در شرايط حاضر پذيرش پروتكل الحاقي نه تنها امتيازي براي ادامه فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي كشورمان ندارد بلكه بخاطر سوء‌استفاده غرب، هزينه‌هاي زيادي را نيز بر ملت تحميل خواهد كرد.
بازديد از مراکز نظامي و مصاحبه با دانشمندان هسته‌اي کشورمان در اين چند وقت اخير به عنوان شروط جديد اعضاي ۱+۵ بويژه آمريکا و فرانسه براي امضاي توافق هسته‌اي مطرح شده است، حتي آنها اعلام کرده‌اند که بايد منافعشان نيز در اين امر تامين گردد.
آمريکايي‌ها با فضاسازي هدفمند، پذيرش پروتکل الحاقي از سوي ايران را شرط توافق هسته‌اي و امضاي اين معاهده برشمردند و اين درحالي است كه برخي زمزمه‌ها نيز اين طور به گوش مي‌رسد كه برخي در داخل نيز به دنبال اين هستند كه پذيرش پروتكل الحاقي را تنها مسير براي ادامه دادن فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي كشورمان در عرصه بين‌الملل و سعي در مثبت جلوه دادن پذيرش آن در افكار عمومي دارند!
هنوز حافظه ملت ايران سال‌هاي نه چندان دور را به خاطر دارد. زماني که پروتکل الحاقي را پذيرفتيم اما امريكا و برخي متحدانش که ماهيت پليد و دروغگويي خويش را از ابتداي انقلاب به ملت ايران نشان داده بودند هيچ‌گونه توجهي به تعهدات خود نکردند و طبل دشمني با ملت ايران را بيشتر کوبيدند جمهوري اسلامي را محور شرارت ناميدند و همچنان نيز سناريوهاي قبلي خود را ادامه مي‌دهد.
حتي پيش از پذيرش پروتكل، ايران در سال ۱۹۶۸، پیمان عدم تکثیر سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) را امضا کرد و دو سال بعد آن را در مجلس شورای ملی به تصویب رساند. اما عضویت در معاهده NPT هیچ کمکی به ما نکرد.
ناظران سياسي مي‌گويند، نه تنها مقابل تهدیدهای امنیتی و نظامی یک رژیم غیر عضو مثل اسرائیل را نگرفته است، بلکه کشورهای عضو مثل امریکا از تهدیدهای اسرائیل حمایت می‌کنند و همیشه صحبت از روی میز بودن گزینه نظامی می‌کنند. به تازگي نيز یکی از مشاوران امنیت ملی معاون رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به نظام تحریم‌ها تصریح کرد در صورت امضای توافقنامه جامع هسته‌ای ایران به مدت بیست و پنج سال تحت شدیدترین بازرسی‌ها خواهد بود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، کالین کال از مشاوران امنیت ملی معاون رئیس‌جمهور آمریکا طی سخنانی در دوحه قطر گفت: باراک اوباما از زمانی که مسند قدرت را به دست گرفت تمامی ابزارهای قدرت آمریکا را برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌اي بکار بست.
کال مدعی شد: اگر توافقنامه با ایران امضا و اجرایی شود این امر مانع از تلاش تهران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهد شد و به موجب توافقنامه فراگیر و جامع هسته‌ای ایران تحت شدیدترین بازرسی‌ها قرار خواهند گرفت و برنامه هسته‌ای این کشور به مدت بیست و پنج سال تحت نظارت خواهد بود.
مسئله اساسی که باید دقیق و جدی آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم این است که در اعمال تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه امریکا و حتی در ارزیابی آنها برای اقدام نظامی، عضویت ما در NPT و آژانس هیچ نقش بازدارندگی نداشته و فقط آنها در حال محاسبه شرایط و زمان مناسب و سود و زیان عملیات نظامی‌شان در برابر اقدامات متقابل ما در سرتاسر منطقه و تنگه هرمز هستند.
مصداق اين رفتار را در گزارش چند روز اخير آژانس كه از یوکیو آمانو مطرح شد به وضوح مي‌توان مشاهده كرد اين آقاي مدير‌كل بار دیگر مدعی شد اگرچه آژانس به راستی‌آزمایی عدم انحراف در مواد هسته‌ای اعلام شده در تأسیسات هسته‌ای ایران و مراکز خارج از تاسیسات هسته‌ای ایران طبق موافقت نامه پادمانی آژانس ادامه می‌دهد،اما هنوز در موضعی نیست که بتواند درباره نبود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران اطمینان دهد.
در این گزارش همچنین آمده است: بنابراین آژانس نمی‌تواند نتیجه‌گیری کند که تمام مواد هسته‌ای ایران در فعالیت‌های صلح‌آمیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. آمانو در ادامه گزارش خود ‌آورده است: مقامات ایران و آژانس رایزنی‌های بیشتری را در ادامه اجرای "چارچوب همکاری‌"ها انجام داده‌اند و دو طرف توافق کردند تا به گفت‌وگو و دیدارهای خود در آینده نزدیک ادامه دهند.
تناقضات رفتاري آژانس بين‌المللي اتمي و همسو بودن اين نهاد با كارشكني‌هاي امريكا و متحدانش در قبال ايران در حالي است كه تاكنون اين نهاد سند قابل استنادي براي ادعاهاي خود به ايران ارائه نكرده و هربار هم كه مقامات كشورمان خواستار ارائه سند شدند آژانس از ارائه آن امتناع كرد.
هم‌اكنون این پرسش به صورت جدی مطرح است که با وجود همه نوع همراهی و همکاری ایران با آژانس و NPT چرا کشورمان برخلاف قوانین بین‌المللی به صورت قلدرمآبانه باید تحریم و تهدید نظامی شود، تحریمی که فشار آن مستقیماً بر توده‌های مردم وارد می‌شود. از همین‌رو چنانچه احساسات و غرور ملی یک کشور جریحه دار شود هیچ دولتی نمی‌تواند برخلاف درخواست ملی عمل کند.
كارشناسان حوزه سياست خارجي بر اين باورند اگر كشورهاي ۱+۵ يا مدعياني كه نگران فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي ايران هستند و همچنان در مسير مذاكرات كارشكني مي‌كنند و هم‌اكنون بحث پذيرش پروتكل الحاقي را به عنوان سناريوي جديد شرط توافق مطرح كرده‌اند اين را بدانند كه بازرسي از مراکز نظامي و مصاحبه با دانشمندان هسته‌اي‌اش همان طور که رهبر عالي‌قدر انقلاب و ديگر مقامات نظامي کشورمان به صراحت بيان داشتند خطوط قرمز محسوب مي‌شود و جمهوري اسلامي هم حاضر با ۱+۵ روي اين مسائل به گفت‌وگو بپردازيم و تيم مذاكره‌كننده كشورمان هم بايد با جديت بيشتري بر اين خواست نظام و ملت پافشاري كند و زير بار زياده‌خواهي‌هايي نرود كه عزت ملت ايران در آن معامله شود چراكه ملت به هر قيمتي نمي‌خواهند با غرب توافق كنند.

تيم مذاكره‌كننده فقط بايد همگام با اصول نظام و رهبري مذاكره كند
دكتر سيدرضا صدرالحسيني كارشناس حوزه ديپلماسي در گفت‌وگو با سياست روز در‌خصوص پذيرش پروتكل الحاقي در مذاكرات هسته‌اي گفت: با نگاهي به رفتار گروه كشورهاي ۱+۵ مشاهده مي‌شود آنان در ماه‌هاي اخير حتي پس از توافق اوليه لوزان دست به يك عمليات رواني پر‌شدت‌زده و به دنبال تسليم نمودن ملت ايران در مقابل خواسته‌هاي ناحق خويش مي‌باشند.
وي افزود: مدتي در‌خصوص فكت‌شيت‌ها، مدتي در‌خصوص بازديد از مراكز نظامي، اخيرا هم در‌خصوص پروتكل الحاقي و احتمالا در روزهاي آينده موضوعات ديگري را مطرح خواهند نمود اما آنچه كه مسلم است وجود خطوط قرمزي است كه رهبر معظم اسلامي با در نظر گرفتن منافع و مصالح ملي در ماه‌هاي اخير تاكيد فرموده‌اند.
وي در ادامه تصريح كرد: بنابراين به نظر مي‌رسد با وجود خلف وعده‌ها و دبه درآوردن‌هاي اخير گروه كشورهاي ۱+۵ كه آن را مشاهده مي‌كنيد و مي‌توان يكي نمونه آن را كاهش سانتريفيوژها از ۱۰۰۰ به ۳۵۰ مثال زد توصيه مي‌گردد كه تيم مذاكره‌كننده ضمن حضور درجلسات با قوت و قاطعيت از منافع ملي و مصالح عاليه كشور دفاع نموده و در‌خصوص زياده‌خواهي‌هاي كشورهاي ياد شده با منطقه و استدلال قوي و براساس قوانين NPT كه ما عضو آن مي‌باشيم اقدام نمايد.

پذيرش پروتكل هزينه زيادي براي كشور دارد
محمد‌حسن قديري‌ابيانه ديگر كارشناس حوزه بين‌الملل نيز در اين خصوص به سياست روز گفت: پروتكل الحاقي تعهدات زيادي را به كشورمان تحميل مي‌كند و عملا اجازه بازرسي از مراكز نظامي ما و دانشمندان هسته‌اي ما را براي دشمنان فراهم مي‌كند.
سفير سابق ايران در مكزيك معتقد است: اگر پروتكل الحاقي را بپذيريم از امتيازات پذيرش پروتكل آن برخوردار نخواهيم شد. اما آسيب‌هاي زيادي از اين بابت خواهيم ديد كما اينكه قرار بود در قبال پذيرش معاهده NPT نه تنها محدوديتي در استفاده از مواهب صلح‌آميز انرژي هسته‌اي داشته باشيم بلكه مطابق با اين معاهده بايد براي برخورداري از انرژي هسته‌اي به ما كمك مي‌كردند اما آنها نه تنها حمايت نكردند بلكه تحريم هم كردند.
قديري تاكيد كرد: در زماني كه دولت به طور داوطلبانه و خدمت پروتكل الحاقي به اجرا گذاشت باز هم آنان خلف وعده كردند و حتي اجراي موقت و داوطلبانه پروتكل الحاقي زمينه را براي شناسايي و ترور دانشمندان ما فراهم كرد. لذا پذيرش پروتكل الحاقي مطابق با مصالح ايران نيست اين در حالي است كه ظاهرا هيات اجراي پذيرش فراتر از پروتكل الحاقي را نيز تلويحا پذيرفته است.
وي با بيان اينكه متاسفانه آقاي روحاني معتقد است كه تعامل با آمريكا مهمتر از موضوع هسته‌اي است افزود: لذا ايشان دائم از تعامل با آمريكا صحبت مي‌كند. بنابراين عقب‌نشيني از حقوق هسته‌اي را به قيمت تعامل با آمريكا ارزنده ارزيابي مي‌كنند و اين يك تحليل اشتباه است. تعامل با آمريكا يك سياست كلان است و اختيار سياست‌هاي كلان در دست رهبري است و رئيس‌جمهور نمي‌تواند بگويد چون من در انتخابات شعار تعامل دادم پس حق دارم از سياست كلي عدول كنم، عدول از سياست‌هاي كلي جرم است و جرم آن براي مقامات كشور بالاتر از افراد عادي است.

هدي دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcf1jd1.w6d00agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

ایلیا
بازی های قدیمی دخترانه دربازار حظف شود . بازی های جدید دخترانه دربازار بریزید