شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۰
کد مطلب : 113940
پلیس نظامی مامور سرکوب معترضان به نژادپرستی سیستماتیک حاکم بر آمریکا شد

کشتار سیاه‌پوستان از فرگوسن اوباما تا مینیاپولیس ترامپ

کشتار سیاه‌پوستان از فرگوسن اوباما تا مینیاپولیس ترامپ

گارد ملی آمریکا برای سرکوب اعتراض‌ها به قتل یک سیاه پوست به دست پلیس سفید پوست در حالی به حال آماده باش در آمده که بسیاری وضعیت کنونی را ناشی از یک نژادپرستی سیستماتیک در ساختار حاکم بر آمریکا می‌دانند چنانکه مشابه همین وضعیت در دوران اوباما نیز تکرار شده است.
آمریکا این روزها صحنه تکرار اعتراض‌های مردمی به نژادپرستی سیستمایتک حاکم بر کشورشان است که نمونه مشابه آن در دوران اوباما نیز دیده شده که جنایت علیه سیاه پوستان در فرگوسن در سال ۲۰۱۴ نمودی از آن است. روندی که نشان می‌دهد میان دموکرات و جمهوریخواه در سرکوب سیاه پوستان تفاوتی وجود ندارد خواه اوباما باشد و خواه ترامپ. وزارت دفاع آمریکا نیروهای «پلیس نظامی» خود را برای اعزام به شهر مینیاپولیس در وضعیت آماده باش قرار داد. به موازات گسترش اعتراضات علیه قتل نژادپرستانه «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست ۴۶ ساله آمریکایی به ده‌ها شهر در مناطق مختلف آمریکا، پنتاگون در تدارک برای اعزام نیروهای «پلیس نظامی» به شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا کانون اصلی اعتراضات است. وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در اقدامی نادر به ارتش دستور داده که چندین واحد از نیروهای پلیس نظامی خود را به منظور استقرار در شهر مینیاپولیس در وضعیت آماده باش قرار دهد. طبق گزارش این خبرگزاری آمریکایی، به نظامیان پایگاه «فورت برگ» در ایالت کارولینای شمالی و «فورت درام» در نیویورک دستور آماده باش چهار ساعته به منظور استقرار در مینیاپولیس صادر شده است.
آسوشیتدپرس به نقل از سه منبع مطلع که نخواستند نامشان فاش شود، این خبر را منتشر کرده است. طبق این گزارش، به نظامیان پایگاه‌های فورت کارسون در ایالت کلرادو و فورت رایلی در ایالت کانزاس برای استقرار در مینیاپولیس، آماده باش ۲۴ ساعته داده شده است.فرماندار ایالت جورجیا در پی شب ناآرام شهر آتلانتا به دلیل اعتراضات به قتل مرد سیاه‌پوست به دست پلیس آمریکا، در شهرستان «فولتن» وضعیت اضطراری اعلام و نیروی گارد ملی را فعال کرد.معترضان به قتل نژادپرستانه یک سیاهپوست در «مینیاپولیس» بدون اعتنا به قوانین منع آمد و شد به یکی دیگر از اداره‌های پلیس این شهر حمله و آن را محاصره کردند. در دیگر نقاط شهر مینیاپولیس، اعتراضات به خشونت کشیده شده است و در پی این اعتراضات خساراتی به ساختمان‌هایی چون داروخانه‌ها و فروشگاهها وارد آمده است.
نکته قابل توجه آنکه دموکرات‌ها در حالی ترامپ را موج حملات خود قرار داده‌اند که در دوران حاکمیت دموکرات ها نیز وضعیت بحرانی سیاه پوستان ادامه داشته است. آمار قتل، زندانی شدن بدون تفهیم اتهام و برگزاری دادگاه، دستگیری های بی علت و تضییع حقوق اجتماعی سیاهپوستان در دوران ریاست جمهوری اوباما نه تنها کاهش نداشته بلکه بیشتر نیز شده است. با گذشت سالها از سخنرانی معروف "مارتین لوتر کینگ" ضد نظام برده داری، سیاهپوستان آمریکا همچنین به دلیل سیاست های نژادپرستانه دولت این کشور در محدودیت و محرومیت به سر می برند.گفتنی است این گزارش قسمت کوچکی از مهمترین موارد موضوعی نقض حقوق بشر در این کشور است. بر اساس آمارهای منتشر شده در ایالت متحده آمریکا به طور متوسط هر ۳۶ ساعت یک سیاهپوست به دست پلیس کشته می شوند.آمارها حاکی از آن است که حدود یک میلیون نفر از مجموع ۲میلیون و ۳۰۰ هزار نفر زندانی آمریکا را سیاهپوستان تشکیل می دهند.از نظر امکانات مالی و رفاهی، سیاهان در شرایط بسیار پایین تری نسبت به سفید پوستان قرار دارند؛ به گونه ای که میانگین ثروت یک خانواده سفید پوست ۱۱۳ هزار دلار، ۲۰ برابر درآمد یک خانواده سیاهپوست است. ۱۸ درصد از سیاهپوستان زیر ۲۵ سال آمریکایی نیز از بیمه درمانی محروم هستند.در این راستا، ۱۳ ماه مارس سال ۲۰۱۳ یک نوجوان سیاهپوست به نام "کیمانی گری" به دست پلیس اوکلند به قتل رسید. وی که فقط شانزده سال داشت از فاصله نزدیک هفت بار هدف گلوله قرار گرفت.این مساله مردم را خشمگین کرده و به خیابان ها کشاند. متاسفانه تنها بخش کوچکی از موارد متعدد خشونت نیروهای پلیس آمریکا علیه رنگین پوستان و سیاهپوستان آمریکایی در مطبوعات و رسانه ها منشر می شود و اعتراضات در این زمینه نیز به شدت سرکوب می گردد.در آگوست ۲۰۱۲ نیز " شانتا دیویس"، زن جوان بیست و سه ساله، هدف گلوله پلیس قرار گرفت و در حالی که زخمی بود روی زمین کشیده شد تا در نهایت بر اثر خونریزی جان خود را از دست داد.
ایست و بازرسی نیز دیگر سیاست های تبعیض آمیز پلیس آمریکا در قبال سیاهان است. گزارش های منتشر شده حاکی از این است که در سال ۲۰۱۱ پلیس نیویورک ۷۰۰ هزار نفر از کسانی که نزدیک به ۸۵ درصد آنها سیاهپوست بودند را متوقف کرده است.در سال ۲۰۱۴ دامنه اعتراضات نسبت به تبرئه یک مأمور پلیس از اتهام قتل یک نوجوان سیاه‌پوست در شهر فرگوسن، به سراسر آمریکا کشیده شده است. همزمان این مأمور پلیس در نخستین مصاحبه‌اش پس از برائت، گفته است که "احساس عذاب وجدان ندارد."در نزدیک به ۳۰ ایالت آمریکا معترضان دست به تظاهرات خیابانی زدند. در ۱۷۰ شهر آمریکا نیز مسدود شدن خیابان‌ها رفت و آمد خودروها را با اختلال شدید مواجه ساخته یا به طور کامل متوقف کرد. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه (۲۵ نوامبر/۴ آذر) خشونت‌های رخ داده در شهر فرگوسن را محکوم کرد و خواستار آرامش و خویشتن‌داری معترضان شد. به گفته وی به آتش کشیدن خودروها و ساختمان و نیز به خطر انداختن جان انسان‌ها "قابل توجیه نیست". در اصل وی نیز به جای توجه به مطالبات مردم، بر سرکوب آنها تاکید و این منطقه به پادگان نظامی مبدل شد.

https://siasatrooz.ir/vdcfjmdyxw6dy1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی