اعلام خودمختاری نیروهای تحت تسلط امارات در جنوب یمن با واکنش رئیس کمیته عالی انقلاب یمن روبرو شد.
«محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن وعضو ارشد جنبش انصارالله یمن به اعلام حکومت خودگردان در جنوب یمن توسط عناصر شورای انتقالی تحت تسلط امارات واکنش نشان داد.
وی در توییتر خود خطاب به دولت مستعفی نوشت: چه کسی در اجرای توافق ریاض سنگاندازی میکند؟ با تمرد و شورش خواندن (این وضعیت) به سمت ضعیفترین نروید. یا اینکه (بخواهید) علیه آن اعلام طوفان جدیدی (جنگ جدید) کنید، اگر همانطور که ادعا میکنید جنوب یمن را دوست دارید. اکنون توافق ریاض را اجرایی کنید تا گفته ما درباره آن درست از آب درنیاید.وی در پایان از عبارت «توافق توخالی» برای توافق ریاض استفاده کرد و به نحوی آن را به سخره گرفت.وزارت خارجه دولت مستعفی یمن این اقدام نیروهای تحت حمایت امارات را ادامه تمرد مسلحانه در آگوست گذشته و اعلام خروج کامل از توافق ریاض توصیف کرده است. شورای انتقالی جنوب پس از نشست فوق العاده شامگاه شنبه خود بیانیهای مهم در این باره صادر کرد و از بامداد دیروز از وضع حالت فوق العاده، استقلال و خودگردانی در عدن و دیگر استانهای جنوب یمن خبر داد. نظامیان وابسته به شورای انتقالی جنوب از تسلط خود بر بانکها، بندرها و فرودگاههای عدن به عنوان پایتخت خودخوانده دولت مستعفی خبر دادند. «اوسان العنشلی» فرمانده تیپ «العاصفه» وابسته به شورای انتقالی جنوب اعلام کرد، این نیروها بر اساس دستور ریاست شورای انتقالی، کنترل تأسیسات دولتی مانند بانکها، بندرها و فرودگاهها را در عدن (پایتخت خودخوانده دولت مستعفی) دست گرفتهاند.
معاون شورای انتقالی جنوب یمن، در واکنش به تصمیم این شورا برای اعلام خودمختاری، دولت مستعفی منصور هادی را به نقض مکرر توافق ریاض متهم کرد. «هانی بن بریک» معاون شورای انتقالی جنوب یمن و نزدیکترین فرد یمنی به دولت امارات، به تصمیم این شورا برای خودمختاری واکنش نشان داد. به نوشته وبگاه اخبار الیمن، او در صفحه توئیتر خود نوشت: «شورای انتقالی خواستار اجرای کامل توافق ریاض است و بر آن تأکید دارد و همواره به اجرای کامل آن اقدام کرده است اما دولت [منصور هادی] به نقض مکرر آن ادامه میدهد.»شورای انتقالی جنوب در سال ۲۰۱۷ در جنوب یمن تشکیل و از همان زمان رقابت میان ابوظبی و ریاض به عنوان حامی دولت مستعفی یمن در جنوب این کشور تشدید شد.این اولین «کودتا»-ی شورای انتقالی علیه دولت مستعفی یمن مورد حمایت ریاض نیست بلکه کودتای دیگری نیز در سال گذشته (۱۳۹۸) در عدن علیه دولت انجام دادند و درگیریهای مسلحانه میان دو طرف طی سه سال گذشته ادامه داشت.تشکیل هیأت رئیسه شورای انتقالی جنوب در یازدهم می ۲۰۱۷ اعلام شد و ریاست این شورا را «عیدروس الزبیدی» بر عهده دارد؛ الزبیدی فعال سیاسی در تحرکات جنوب یمن است و پیشتر پست استانداری یمن را بر عهده داشته است.فرماندهی شورای انتقالی جنوب را ۲۶ نفر از جمله «هانی بن بریک» بر عهده دارد؛ بن بریک به عنوان نائب رئیس شورای انتقالی جنوب نزدیک به مقامات امارات است.
در ادامه این گزارش آمده، روابط شورا با دولت امارات از همان ابتدا مشخص بود. پس از اعلام تشکیل شورای، الزبیدی و معاون وی بن بریک به عربستان رفتند و یک هفته در آنجا بودند. سپس به امارات رفتند و چند هفته در آنجا ماندند و عکسهای الزبیدی و بن بریک با مقامات اماراتی و در مقدمه آن «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی منتشر شد.در دهم آگوست سال گذشته عناصر شورای انتقالی جنوب کنترل قصر ریاستجمهوری در عدن «المعاشیق» را در اختیار خود گرفتند حدود سه ماه بعد پس از این کودتا در پنجم نوامبر ۲۰۱۹ توافق ریاض میان شورا و دولت مستعفی امضا شد. خبر دیگر آنکه چهار استان جنوب یمن در بیانیههایی مخالفت خود را با اعلام خودمختاری شورای انتقالی جنوب تحت حمایت امارات اعلام کردند.
خبر دیگر آنکه سازمان پزشکان بدون مرز نسبت به افزایش خطر شیوع بیماری مالاریا در یمن همراه با آغاز فصل بارش هشدار داد. جنبش انصارالله یمن اعلام کرد در حملات پنج سال اخیر ائتلاف عربی به زیرساختهای صنعتی این کشور، دستکم ۲۰۰ کارگاه خسارت دیده و ۳۰۰ کارگر جان خود را از دست دادند.شبکه ماهوارهای المسیره وابسته به جنبش انصارالله یمن به نقل از این جنبش اعلام کرد، در طول پنج سال حملات هوایی ائتلاف عربی ضد یمن به بخش صنایع این کشور ۳۰۰ کارگر جان خود را از دست داده و صدها تن دیگر از آنها زخمی شدهاند. الشیبانی افزود: ۲۰۰ تا ۲۲۹ کارگاه و زیرساخت صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در حملات دشمن تخریب شده و یا خسارت دیدهاند.