سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۶
کد مطلب : 89064

ايران به ائتلاف نمي‌پيوندد

جنيفر ساكي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا تاکيد کرد ايران جزو ۴۰ کشور حاضر در ائتلاف ضد داعش نخواهد بود. روزنامه الوطن سعودي نيز ...

جنيفر ساكي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا تاکيد کرد ايران جزو ۴۰ کشور حاضر در ائتلاف ضد داعش نخواهد بود. روزنامه الوطن سعودي نيز در مطلبي نوشت که ايران به اجلاس ائتلاف ضد داعش ، که ۱۱ سپتامبر در شهر جده عربستان برگزار خواهد شد، دعوت نشده است. اين اخبار در حالي منتشر مي‌شود كه بررسي رفتاري محافل رسانه‌اي و سياسي غرب نشان مي‌دهد، آنها سعي دارند تا چنان وانمود سازند كه عدم دعوت از ايران براي حضور در اين ائتلاف و البته نشست پنجشنبه عربستان به دليل عدم جايگاه منطقه‌اي ايران و بعضا ابتكار آمريكا براي در حاشيه قرار دادن جمهوري اسلامي ايران بوده است. آنها در حالي سعي در القاي چنين تصوري داشته و حتي چنان وانمود مي‌كنند كه حمايت ايران از مقاومت دليل عدم دعوت از آن براي اين نشست بوده - تا ملت ايران را از حضور در جبهه مقاومت دلسرد ساخته و شيريني پيروزي اخير بر رژيم صهيونيستي در جنگ ۵۱ روز را به كام ملت ايران تلخ نمايند - كه بررسي تحولات روزهاي اخير منطقه حقايق ديگري را آشكار مي‌سازد.
در باب جايگاه منطقه‌اي ايران همان بس كه هنري كسينجر وزير امور خارجه سابق و تئوريسين بزرگ آمريكايي در مصاحبه اخير خود، اذعان مي‌كند كه امپراتوري ايران در منطقه در حال شكل گيري است و ايران مهمترين قدرت منطقه است.
در باب ادعاي آمريكايي‌ها كه مي‌گويند از ايران براي حضور در ائتلاف دعوتي صورت نگرفته و ايران نقشي در امنيت منطقه ندارد نيز اخبار مربوط به سفر وزير خارجه دانمارك به ايران قابل توجه است.
منابع خبري اعلام كردند وزير امور خارجه دانمارک با مأموريت ارائه درخواست به مسئولين کشورمان براي پيوستن به ائتلاف تشکيل شده براي مقابله با داعش به ايران سفر کرده بود.
مجموع آنچه ذكر شد نشان مي‌دهد كه ادعاي سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در باب عدم دعوت از ايران، صرفا فرار به جلو و فرافكني براي كتمان حقايق و فريب افكار عمومي جهان است.
حال اين سوال مطرح است كه چرا جمهوري اسلامي ايران از پذيرش حضور در اين ائتلاف خودداري مي‌كند و چرا دولت و ملت ايران برنامه‌اي براي همراهي با ائتلافي به اصطلاح ۴۰ عضوي آمريكا ندارند؟
پاسخ به اين پرسش در چند محور قابل دسته‌بندي است.
اول اينکه ايران خود پرچمدار مبارزه با تروريسم است و از روز نخست حضور تروريسم در عراق به مقابله با آن برخاسته است در حالي که اروپا و آمريکا تاکنون هيچ ورودي به اين مسئله نداشته‌اند. ايران خود قرباني تروريسم ساخته غرب است و تاكنون ۱۷ هزار شهيد داشته است لذا رسالت خود را مبارزه با تروريسم نه تنها براي امنيت خود بلكه براي امنيت كل منطقه و جهان مي‌داند و همواره بر اتحاد منطقه در برابر تروريسم تاكيد دارد.
دستاوردهاي ايران در مقابله با جندالشيطان به عنوان تهديد‌كننده امنيت منطقه، گواهي بر اين حقيقت است، حال آنكه آمريكا در طول ۱۳ سال اشغال افغانستان و ۸ سال اشغال عراق هيچ كاركردي در مبارزه با تروريسم نداشته و حتي به گسترش آن منجر شده است.
يك سوال ساده و آن اينكه چگونه مي‌توان باور كرد آمريكايي كه در طول ۵۱ روز جنگ غزه به حمايت همه‌جانبه از رژيم كودك‌كش صهيونيستي پرداخت و در كشتار زنان و كودكان غزه مشاركت داشت چگونه مي‌تواند رهبري ائتلاف ضد تروريسم و برقرار‌كنندگان امنيت در منطقه را داشته باشد؟ كشوري كه حمايتش از بزرگترين تروريسم دولتي - يعني رژيم صهيونيستي - بر همگان آشكار است، مسلما نمي‌تواند منجي منطقه باشد كه حال ايران بخواهد در كنار چنين كشوري قرار گيرد.
دوم اينكه، برخي از کشورهاي عضو اين ائتلاف خود ايجاد‌کننده يا حامي گروه‌هاي تروريستي هستند و اکنون که خطر اين اقدام آنها فراگير و غيرقابل کنترل شده است و احتمال بازگشت آنها به کشورهاي خودشان وجود دارد به فکر راه چاره افتاده‌اند. اين کشورها به خاطر خسارت‌هاي مادي و انساني که وارد کرده‌اند بايد محکوم و تنبيه شوند نه اينکه خود مدعي مبارزه باشند. كشورهايي مانند آمريكا، انگليس و فرانسه و البته برخي از متحدان منطقه‌اي آنها در سال‌هاي اخير با تروريسم چه جنايت‌هايي در منطقه صورت دادند كه نمود آن نيز قتل‌عام مردم در سوريه ، عراق و لبنان است.
جالب توجه آنكه آنها هنوز هم از اين رفتارها دست برنداشته و با ادعاي حمايت از ميانه‌روها در حال تقويت گروه تروريستي ارتش آزاد در سوريه هستند تا طرح ويران‌تر‌سازي سوريه و سلطه بر آن به عنوان پايگاه سلطه بر منطقه را اجرايي سازند. مسلما جمهوري اسلامي ايران با چنين كشورهايي همكاري نخواهد كرد و حتي حق خود مي‌داند كه در مجامع جهاني پيگير محاكمه حقوقي اين كشورها به جرم ايجاد و توسعه تروريسم در منطقه باشد.
سومين دليل اين است که اروپا و آمريکا تاکنون هيچ اقدام جدي در مبارزه با تروريسم نداشته‌اند و صرفا به دنبال آن هستند تا در کنار موفقيت کشورهايي که نقش موثري در مقابله با داعش داشته‌اند خود را مطرح کنند. نمود عيني اين مسئله را در تحولات اخير عراق مي‌توان مشاهده كرد. منطقه آمرلي در حالي ۸۰ روز در محاصره تروريست‌ها بود كه اين مدعيان به ظاهر بشر‌دوست، هيچ اقدامي صورت ندادند و در نهايت اين ارتش و بسيج مردمي عراق بود كه اين منطقه را از محاصره داعش خارج و از يك فاجعه انساني نجات داد؛ حال آنكه آمريكايي‌ها در فضاي تبليغاتي برآن شدند تا اين موفقيت را به نام خود ثبت كنند.
مسلما جمهوري اسلامي ايران با چنين كشورهاي منفعت‌طلبي كه به گفته خودشان به جز در مواردي كه منافعشان تهديد شود وارد ميدان جنگ با داعش نمي‌شوند - اوباما بارها تاكيد كرده كه صرفا زماني با داعش مقابله مي‌كند كه منافع آمريكا تهديد شود - همراه نخواهد شد. ايران براي كمك به همسايگان نياز به واسطه ندارد كه بخواهد در چنين ائتلافي حضور داشته باشد.
با توجه به اين حقايق مسلما ملت بزرگ ايران هرگز نخواهد پذيرفت در كنار كشورهايي كه هيچ طرحي براي مبارزه با تروريسم ندارند و به اذعان هيلاري كلينتون وزير امور خارجه سابق آمريكا، خود ايجاد كننده داعش بوده‌اند تا تامين كننده منافعشان باشد، قرار گيرند و با قاطعيت از مسئولان خويش براي رد درخواست حضور در اين ائتلاف حمايت و استمرار اين روند تاكيد دارند.
ملت ايران و نظام اسلامي پرچمدار مبارزه با تروريسم و مبارزه با نظام سلطه است و هرگز براي مقابله با دشمن فرعي (گروه‌هاي تكفيري و تروريستي) در كنار دشمن اول صلح جهاني يعني نظام سلطه با محوريت آمريكا كه ايجاد‌كننده و پرورش‌دهنده تروريسم (از جمله داعش) هستند، قرار نمي‌گيرد و روياي آمريكا براي گرفتار‌سازي ايران در چنين ائتلافي كه صرفا براي تامين منافع آمريكا است، محقق نخواهد شد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcgtz97.ak9y34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

رضا اخلاقی
بسیار عالیست .متشکرم