چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 110449
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد؛

«رکود» ۱۶ هزار واحد تولیدی در سال «رونق تولید»

«رکود» ۱۶ هزار واحد تولیدی در سال «رونق تولید»

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۸۰ هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که ۴۴ هزار واحد آن‌ها در شهرک‌های صنعتی فعال و ۲۱ درصد از این واحدهای تولیدی دچار رکود هستند.
محسن صالحی‌نیا بیان کرد: بخش زیادی از واحدهای صنعتی بزرگ از خدمات صنایع کوچک استفاده می‌کنند و صنایع بزرگ موفقیت خود را در صادرات مدیون صنایع کوچک و خدمات آن‌ها هستند.
وی با اشاره به این‌که امروزه صنایع کوچک در تأمین نیازهای عمومی و تأمین تجهیزات صنایع بزرگ فعالیت دارند، افزود: در گذشته برای تأمین تجهیزات صنایع بزرگ باید با کشورهای خارجی مذاکره می‌کردیم، اما اکنون به مرحله‌ای در بخش صنایع کوچک رسیده‌ایم که تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنایع بزرگ را تأمین می‌کنند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: بخش اعظمی از صنایع بزرگ کشور در زنجیره تأمین خود از واحدها و صنایع کوچک استفاده می‌کنند و این مسأله نشان دهنده جایگاه این صنایع است. صالحی‌نیا یادآور شد: امروز صنایع کوچک در سه زمینه نقش آفرین هستند. یک زمینه که این صنایع در آن فعال هستند، بحث تأمین نیازهای بومی است که بخشی از این صنایع خرد در این راستا فعالیت می‌کنند.
وی ادامه داد: امروز این واحدها در سطح عمومی بازار، دارای بازار مناسبی هستند و اگر شرایط تولید برای این واحدها فراهم شود، می‌توانند حتی در سطحی فراتر از بازارهای داخلی فعالیت کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: گروه دیگری از صنایع کوچک آن دسته از صنایعی هستند که به‌واسطه تأمین زنجیره‌ها فعالیت می‌کنند و نقش اساسی در تأمین زنجیره واحدها و صنایع بزرگ دارند و جایگاه آن‌ها انکار ناشدنی است.
صالحی‌نیا افزود: گروه دیگر نیز واحدهایی هستند که با تأمین ماشین آلات و با استفاده از تجربیات مدیران خود نسبت به تأمین قطعات، تجهیزات و همچنین دانش فنی اقدام می‌کنند.
وی اضافه کرد: هرچند که واحدهای بزرگ در پرداخت‌ها دچار مشکل هستند، اما واحدهایی که در حوزه تأمین قطعات و مواد اولیه فعالیت می‌کنند، می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: سیاست محوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، ساخت داخل و توجه به این مسأله است و در این زمینه محدودیت‌هایی نیز برای بحث واردات لحاظ شده است. بر اساس این سیاست‌ها به شرکت‌های بزرگ ابلاغ شده تا از ظرفیت صنایع کوچک استفاده شود.
صالحی‌نیا با بیان این‌که نیاز داریم تا تحولاتی در نوع تولید، فنآوری و بازاریابی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید در شهرک‌های صنعتی زیرساخت‌ها به‌روزرسانی شوند و این مسأله به رونق تولید کمک می‌کند
وی در ادامه با اشاره به تنوع خوشه‌های صنعتی در کشور اضافه کرد: یکصد نوع خوشه صنعتی در کشور وجود دارد و مطالعات ۳۰۰ خوشه صنعتی دیگر نیز درحال انجام است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر این‌که باید بر روی بحث فن بازارها و پیمانکاری‌های فرعی کار کنیم، گفت: امکانات فنی ـ مهندسی و نرم افزاری در عمده رشته‌های صنعتی استان‌های کشور وجود دارد که اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود، قطعاً شاهد توسعه و رونق تولید خواهیم بود.
صالحی‌نیا ادامه داد: سهم قابل توجهی از صادرات صنایع بزرگ مرهون صنایع کوچک در زنجیره تأمین است و این مسأله نشان دهنده اهمیت صنایع کوچک است.
وی با اشاره به این‌که از مسیر کیفی سازی می‌توانیم صنایع را توسعه دهیم، تصریح کرد: باید به بحث کیفیت و فنآوری توجه جدی شود. امروز فنآوری که در تولیدات به‌کار گرفته می‌شود، روز به روز درحال توسعه است و از این رو با سیاست‌های حمایتی به دنبال ارتقاء این مسأله هستیم.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یادآور شد: بانک‌ها درحال تأمین تسهیلات هستند، اما این بخش نیز با محدودیت‌هایی مواجه است که کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید باید به این مشکلات رسیدگی نمایند.
صالحی‌نیا با اشاره به این‌که باید به واحدهای صنعتی و تولیدی انگیزه داده شود، تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی باید به‌صورت ویژه به واحدهای تولیدی نگاه و در این زمینه تلاش کنند تا انگیزه برای سرمایه‌گذاری و تولید در استان‌ خوزستان فراهم شود.
وی ادامه داد: چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی واحدهای تولیدی آسیب دیده از سیل فروردین امسال در ۶ استان کشور تخصیص یافته است که ۶۰۰ میلیارد ریال از این رقم به خوزستان اختصاص یافته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: مشوق دیگری برای واحدهای صنعتی آسیب دیده از سیل درنظر گرفته شده است که اگر بدهی معوقه بانکی خود را پرداخت کنند، ۸۰ درصد جرائم دیرکرد آن‌ها بخشیده می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgtz9qyak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی