يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
کد مطلب : 115426
نسخه مقابله با عملیات روانی آمریکا در بازگشت تحریم‌ها

پایان دادن به شرط برجام

پایان دادن به شرط برجام

نسخه کارساز برای مقابله با اقدامات آمریکا و غرب این است که معطل آنها نمانیم چرا که تاریخ اثبات کرده است، از آمریکا و اروپا آبی برای ایران گرم نمی‌شود. توجه کامل به توان داخلی و اقتصاد مقاومتی است که می‌تواند کشور را از شرایط موجود اقتصادی نجات دهد. تا زمانی که خود را در این موضوع شرطی کرده‌ایم، نمی‌توان گره مشکلات را باز کرد. نه این که ما نیز همچون آمریکا از برجان خارج شویم، بلکه بی توجه آن، به داخل توجه داشته باشیم و بر ظرفیت‌های بزرگ داخل کشور بپردازیم، کشوری که بر اساس نظرات کارشناسان بیش از ۱۰ برابر ظرفیت کنونی را دارد چرا باید اوضاع اقتصادی اش چنین باشد؟ پاسخ روشن است، از ظرفیت‌های موجود بهینه بهره برداری نمی‌شود.
آمریکایی‌ها با شیطنت تلاش می‌کنند عملیات روانی تحریم‌های ضد ایرانی را تشدید کنند، باید با بصیرت و تکیه بر توان داخلی و اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند تمام آنچه هدف دشمن در قبال ملت ایران است، خنثی کنیم.
وزارت خارجه آمریکا با ادعای بازگشتن تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، از کشورهای جهان خواست تا به آن پایبند باشند؛ بیانیه آمریکا در بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل آخرین تکاپوی کاخ سفید است تا ذیل آن ایران مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره شود، اما آنچه ناظران سیاسی معتقدند این است که ابزار فرسوده تحریم از مدت‌ها پیش کارایی خود را از دست داده و هدف از تکرار مکرر آن، تحمیل فشار روانی برای تن دادن به مطالبات گزاف این کشور است.
مقامات کاخ سفید در دولت ترامپ بدون عبرت از گذشته، همواره بر ابزار تحریم تکیه و تاکید دارند. جنون تحریم به قدری بر سیاست خارجی آمریکا سایه افکنده که ترامپ با وجود نتیجه نگرفتن از آن در مقابل ایران، باز هم از این اهرم فرسوده دست بردار نیست و هرچند ماه یک بار، بر طبل آن می‌کوبد، تحریم‌هایی که بیشتر آنها از مدت‌ها پیش اجرایی شده و طرح مجدد آن با هدف فشار و بار روانی آن است.
از نگاه ناظران سیاسی، ادعای آمریکا برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل تنها یک هدف مهم را دنبال می‌کند و آن مذاکره با ایران برای دستیابی به توافق تحمیلی دیگری است؛ موضوعی که مقامات آمریکا نیز از اعتراف به آن ابایی ندارند. بنابراین توافق ثانویه و تکمیلی برجام، مطالبه اصلی مقامات کاخ سفید به ویژه شخص ترامپ است؛ توافقی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور می‌تواند برگ برنده‌ای در مقابل طیف دموکرات باشد.
از این نکته نیز نباید غافل شویم تحریم‌های ادعایی آمریکا در واقع همان تحریم‌هایی است که هم اکنون ایران تحت اجرای ظالمانه آنهاست، به بیان دیگر برای ملت ایران ادعای آمریکا بر بازگشت این تحریم‌ها هیچ فرقی نمی‌کند و هیچ اتفاقی در زندگی و اقتصاد مردم رخ نمی‌دهد، آمریکا۴۰سال است که ملت ایران را تحریم کرده است.
از طرف دیگر همه کشورهای اروپایی تحت تبعیت آمریکا هستند و حتی در اجرای برجام نیز به هیچ یک از تعهدات خویش پایبند نبودند.پس این ادعای مقامات اروپایی که می‌گویند هیچ اقدامی درقبال ادعای آمریکا برای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل انجام نمی‌دهیم، نباید موجب خرسندی برخی در داخل شود، چرا که آنها خواسته یا ناخواسته تحت تبعیت فرمان آمریکا حرکت می‌کنند.
باید به مسئولان این مورد نیز یادآوری شود که در این شرایط به هیچ وجه نباید از کشورهای غربی طلب کمک داشته باشیم و باید بدانند که دیپلماسی التماسی، منتج به ذلت می‌شود و ما باید فقط بر توان داخلی خودمان تکیه کنیم. در مقاوم‌سازی اقتصادی باید بر توان داخلی تکیه کرد و اهداف دشمن در زمینه دلسردی مردم نسبت به نظام با بصیرت خنثی ‌شود.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای، ایران را بزرگترین تهدید برای منطقه غرب آسیا دانسته و گفت: امروز، آمریکا از بازگشت تمام تحریم‌های سازمان ملل بر ایران، که پیش از این لغو شده بودند، استقبال می‌کند.
بر این اساس، پامپئو درباره بازگردانده شدن تحریم‌ها علیه ایران مدعی شد: تحریم‌ها متعاقب فرایند اسنپ‌بک ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، بازگشته‌اند. در تاریخ بیستم آگوست، ایالات متحده درباره عدم اهتمام ایران به تعهدات برجامی‌اش، به رئیس شورای امنیت اطلاع داد. وزیر خارجه آمریکا با ادعای لغو شدن اقدامات ذکر شده در پاراگراف‌های ۷، ۸ و ۱۶ تا ۲۰ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، افزود: ایالات متحده این تصمیم قاطع را گرفت زیرا علاوه ‌بر عدم اجرای تعهدات برجامی توسط ایران، شورای امنیت هم محدودیت تسلیحاتی بر ایران را تمدید نکرد، چیزی که برای ۱۳ سال در جریان بود. انفعال شورای امنیت می‌توانست راه را برای ایران جهت خرید تمام انواع تسلیحات متعارف در تاریخ هجدهم اکتبر هموار کند.
پامپئو با لحنی که گویا جهان بدهکار آمریکا شده، ادعا کرد: جهان خوش‌شانس بود که آمریکا اقدام مسئولانه‌ای برای جلوگیری از رخ دادن چنین چیزی را انجام داد. ما، مطابق با حقوق خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱، فرایند اسنپ‌بک را آغاز کردیم تا عملاََ تمام تحریم‌های ملغی‌شده سازمان ملل از جمله محدودیت تسلیحاتی را احیا کنیم. به تبع این اقدام، جهان امن‌تر خواهد بود.
در ادامه این بیانیه با تکرار اتهام‌زنی‌ها علیه ایران، آمده است: ایالات متحده از تمام اعضای سازمان ملل انتظار دارد به صورت کامل به الزامات خود برای اجرای این اقدامات پایبند باشند. علاوه بر محدودیت تسلیحاتی، این شامل محدودیت‌هایی مانند تعامل با ایران در فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی و بازفرآوری، ممنوعیت ساخت و آزمایش موشک بالستیک توسط ایران و تحریم‌ها بر انتقال فناوری‌های مرتبط با هسته‌ای و موشکی به ایران می‌شود.
وزارت خارجه آمریکا سپس به تهدید کشورهای جهان در صورت مخالفت با اجرای تحریم‌های ادعایی پرداخت: اگر اعضای سازمان ملل الزامات خود برای اجرای این تحریم‌ها را اجرا نکنند، ایالات متحده آماده است از اختیارات داخلی برای اعمال عواقبی بر آنها استفاده کند و مطمئن شود ایران از عواید فعالیت‌های ممنوع‌شده توسط سازمان ملل، بهره‌مند نمی‌شود. پامپئو مدعی شد: توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، ایران را آنطور که وعده داده شده بود، به پیوستن به جامعه ملل تهییج نکرد... اگر بخاطر اقدام آمریکا در احیای محدودیت‌های سازمان ملل نبود، رژیم ایران به زودی می‌توانست با آزادی بیشتر به خرید و فروش سلاح در سراسر جهان بپردازد. به دلیل عیوب برجام، ایران تقریبا ۵ سال به انقضای محدودیت‌ها بر برنامه غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت‌های مرتبط با بازفرآوری نزدیک شده که به طرز غیرقابل قبولی این کشور را به ظرفیت خطرناک طغیان هسته‌ای نزدیک کرده است.
در پایان این بیانیه آمده است: در روزهای آینده، ایالات متحده گستره‌ای از اقدامات بیشتر برای تقویت اجرای تحریم‌های سازمان ملل و همچنین پاسخگو کردن ناقضان آنها را اعلام می‌کند. کارزار فشار حداکثری ما بر رژیم ایران ادامه دارد تا زمانی که ایران به توافق فراگیر با ما جهت مهار کردن تهدیدات اشاعه و توقف آشوب‌پراکنی، برسد. ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل مکانیسم ماشه یا اسنپ‌بک نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.
پیش از این، ۶ سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور خواستار تحریم کل بخش مالی ایران شدند

واکنش‌های بین‌المللی به ادعای آمریکا
نمایندگان روسیه و فرانسه در سازمان ملل با انتقاد از اقدام آمریکا برای احیای تحریم‌های بین‌المللی بر ایران، گفتند این تحریم‌ها کماکان لغوشده باقی می‌ماند.
نمایندگی فرانسه در سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: تحریم‌های بین‌المللی بر ایران همچنان لغو شده باقی می‌ماند و تهران نیز باید پاسخگو باشد تا زمانی که به الزاماتش عمل کند.
در این بیانیه آمده است: فرانسه، آلمان و بریتانیا به اجرای کامل توافق هسته‌ای با ایران، متعهد می‌مانند. توافق هسته‌ای تنها راه به سمت مهار برنامه هسته‌ای ایران است. نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز با انتقاد از این اقدام آمریکا، گفت: دردناک است که شاهد این باشیم که کشوری به این بزرگی، به این شکل به خودش توهین می‌کند و لجوجانه با دیگر اعضای شورای امنیت مخالفت می‌کند. نمایندگی روسیه همچنین تاکید کرد: «ایالات متحده با تحمیل اراده خودخواهانه خود بر دیگران، به تضعیف قوانین بین‌المللی اصرار می‌ورزد». مجید تخت‌روانچی نماینده ایران در سازمان ملل نیز طی نامه‌ای از دبیر کل این سازمان و اعضای شورای امنیت خواست تا مانع اقدام آمریکا در بازگرداندن تحریم‌ها علیه تهران شوند. تخت‌روانچی گفت: «جمهوری اسلامی ایران به اعضای شورای امنیت اعتماد می‌کند که بار دیگر تلاش مکرر ایالات متحده برای سوءاستفاده از فرایند شورای امنیت و به تبع آن تضعیف قدرت و اعتبار شورا و سازمان ملل را رد کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgxn9q3ak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی